Септемврийче е наред, с две черти напред

• 28 902
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря, че попита Simple Smile Днес малко по-добре, но не и изликувана. Според ЛЛ каза, че съм простудена и ми писа фарингит. Да пия много чайове с мед и лимони, но две неща ме притесниха.
1. изписа ми капки кармолис, които нахаках в чая отпих 5-6 глътки и зачетох листовката и там пише да не се пият от бременни. Звъннах й, учуди се, т.к били билкови, но пък на шишето със съставките пише извлечения от разни масла, но най-накрая пише водно-алкохолен разтвор. съдържа 65 % об. алкохол. вероятно е заради него? Някой ако знае нещо, може да сподели. Аз временно се отказвам да го пия, въпреки, че хакнах 8 лв. за него.
2 каза ми да правя краката в гореща вода, но аз от инструкциите след инсеминицаиите помня, че не биват горещи вани и душове, та малко ме е страх. Даде ми болничен, ще си лежа в леглото, ще си направя компреса с извара, ще пия чайове и фрешове и се надявам да съм скоро ТОП!

# 436
Джиндже, дамо да се оправиш скоро. Много ме дразнят тези лекари и моята ми беше изписала преди нещо, което се оказа, че не може да се приема от бременни.

Момичета едвам издържам искам всеки ден буквално на видеозон и инфо, утре ми е първи преглед и направо не издържам, страхотни нерви ме тресат и не ме свърта, не ми се работи, спи ми се, изобщо съм....

Гери, добре дошла   Hug

Vln89 благородно завиждам, че сте толкова напреднали, така искам да чуя и аз сърчице и пулс  Heart Eyes

# 437
Djin4e , на повечето лекарства пише че не се пият от бременни, дори на Дуфастона, по простата причина, че не се правят изследвания и опити с бременни , според мен от кармолиса нищо неможе да ти стане . Сега се зачетох ( понеже имам в хладилника) пише че е с масла ( лавандулово, канелено) ами те са просто и само алерген, нищо повече. Според мен  нищо неможе да стане. Защото има мн бременни, които реално се налага и на антибиотици да бъдат.  Бързо оздравяване Simple Smile а можеш да отидеш до някоя аптека да ти дадат нещо хомеопатично ( някакви гранулки) Simple Smile

# 438
Ама и аз искам всяка седмица, ти на частен ли ходиш?

# 439
Момичета, чухме сърчицеееее  Hug Ей, голяма радост Simple Smile Засега терминът ми е 4 септември. Не съм спряла да се усмихвам от прегледа насам Simple Smile  Докторката каза, че е едно бебе и моят мъж си отдъхна (аз все го заплашвах, че не е бил послушен през годината и ще има близнаци - той изтръпваше от мисълта за това, хаха)  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Добре дошли на новите мами!  Hug

PakMama, много ти благодаря за съвета, хич и не бях видяла, че съм имала такава отметка!  Crazy

djin4e, бързо оздравяване! Днес лекарката ми потвърди - до 3 мг на ден парацетамол - в БГ обикновено хапчетата са от 0.5, така че - от тях може и до 6.

Vln89, ние с теб се движим почти еднакво - кога ти беше последен ден на М.? И честито за сърчицето!!!  Hug Hug Hug

Бягам сега, че работата зове Simple Smile

# 440
Ами аз още не съм носила направления, така че си плащам и при двамата които ме следяха с 1 та бременност. Но като занеса на единия, като цяло до там  с плащанките. Ходела съм и по 3 пъти в седмицата на прегледи ( първия път имах много болки, контракции) и 1 лев не ми е взимал никога , аз си раждах и при него. Голяма душа е моя доки Simple Smile а другия с 4д - то 1 път в месеца. Днес бях и Сега чак 12- та ще ходя на скрининг Simple Smile

# 441
Djin4e, стискам палци да се оправиш бързо! Изобщо, момичета -пазете се! Около мен започнаха доста болни да се появяват......
Нямам търпение да дойде другата седмица и да отида на преглед. След първия на 14.01. съм малко стресирана, но мисля,че ще е минало достатъчно време и ще може да ми се каже нещо конкретно Simple Smile)) Колкото повече чета какво се случва при вас,толкова повече се убеждавам,че съм избързала с прегледа.... Добре,че сте вие! Нищо друго не чета, за да не си вкарвам филми,че както е за първи път всичко при мен, най-лесно стават Simple Smile))))

Vln89, Fleur,   newsm51  честитооооо!  bouquet

# 442
escarlata Simple Smile) мисли позитивнооо всичко ще е ОК ! :*

# 443
Ами аз още не съм носила направления, така че си плащам и при двамата които ме следяха с 1 та бременност. Но като занеса на единия, като цяло до там  с плащанките. Ходела съм и по 3 пъти в седмицата на прегледи ( първия път имах много болки, контракции) и 1 лев не ми е взимал никога , аз си раждах и при него. Голяма душа е моя доки Simple Smile а другия с 4д - то 1 път в месеца. Днес бях и Сега чак 12- та ще ходя на скрининг Simple Smile

Аз не мога да стигна до докторите, щото касата с едни лелки е пред тях и не ме пускат, ако не кажа, че си плащам, а отуй нагоре и ще ми запишат час за след седмици.. Сега като запиша ЖК ще видя дали ще се промени нещо

# 444
Джинче, бързо да се оправяш. За жалост е такъв периода с много болни и трябва добре да се пазим. Дано никоя от нас не я настигнат настинките и болестите!

Пускам ви един линк с калкулатор, който ми се стори интересен - http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

Изчислява кога биха могли да се чият сърдечни импулси, първо посещение при лекар и други Simple Smile

# 445
  • София
Пускам ви един линк с калкулатор, който ми се стори интересен - http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

Изчислява кога биха могли да се чият сърдечни импулси, първо посещение при лекар и други Simple Smile
Да,аз го пусках преди няколко страници, по него се ориентирах и поизчаках с първия преглед.
И около мен има болни и се притеснявам, сега пих малко чайче, дано да устоим на грипа всички  Hug

# 446
  • Морска приказка
Здравейте момичета. Аз в петък бях при ЛЛ и си взех направление, но тя ми пусна директно за ЖК  newsm78  . В петък съм на първия преглед и сигурно ще трябва да си платя за него. Честито на чулите вече сърчице  Grinning , аз лека полека взех да се заразявам от хубавите новини в темата, и нямам търпение вече до петък. Звънях преди малко да записвам час за ФМ при д-р Марков, но няма часове до края на февруари. То човек трябва още докато планува да забременее да си записва час за него  ooooh!. Много съм разочарована и явно ще търся в Бургас добър специалист, защото за мен това е много важен преглед.
Peace Благодаря за отговора

# 447
Аз пък ползвам този калкулатор. На вас правилно ли ви показва в коя седмица и кой ден сте, тези които вече сте били на лекар?
http://www.amazingpregnancy.com/duedate/calc_duedate.php

# 448

Да,аз го пусках преди няколко страници, по него се ориентирах и поизчаках с първия преглед.
И около мен има болни и се притеснявам, сега пих малко чайче, дано да устоим на грипа всички  Hug

Много го харесах! Обаче, срам не срам ще ви призная, казах си, като видях написаното: Пффф, тез пък ще ми кажат, че трябва да отида на 19.01. на първи преглед.... Е, оказаха се прави Simple Smile)))))

# 449

Много го харесах! Обаче, срам не срам ще ви призная, казах си, като видях написаното: Пффф, тез пък ще ми кажат, че трябва да отида на 19.01. на първи преглед.... Е, оказаха се прави Simple Smile)))))

Аз ще избързам с 5 дни според калкулатора, обаче това за сърцето не ми харесва - чааак 5ти февруари.

Общи условия

Активация на акаунт