Бродирана красота - тема 132

• 79 268
  • 736
  •   2
Отговори
# 360
Атари, относно панамата за мен е важно тя да не е много колосана и да омеква след няколко дни шиене. Аз шия с гергеф и малки и тънки игли. Затова на мен силно колосана панама не ми допада. Сега шия на един лен, който е толкова твърд, че ме ядосва, а го шия вече повече от месец, а той не е омекнал нито грам.
Една приятелка пък може да шие само на твърда панама, Белорра също е споделила, че предпочита такава.
За минита това не е от особено значение, но за големи проекти е важно да шиеш на удобна за теб основа.
А по повод разминаването на нюансите при различни партиди, за мен това беше мит до миналата година. Тогава се наложи да допълвам  номер 3325 на DMC - е няма такова разминаване, старото чиле беше небесно синьо, а новото имаше лек виолетов отенък.. Купувани са от едно и също място с няколко месеца разлика. Съгласна съм с Белора, че при многоцветни проекти такова разминаване няма да е фатално. И последно и аз смятам, че е излишно да купуваш всичко наведнъж. В повечето случаи производителят завишава разхода на конци, по-добрият избор е да ги допълваш с времето.

# 361
Много ви благодаря за отговорите  bouquet Предишният ми гоблен и този, който шия в момента са с мека панама, не знам каква е. Един, който си купих скоро, е с по-твърда, мисля че пишеше Aida на опаковката. И аз шия с гергеф и тази меката ми е удобна в момента. Не знам с по-твърда как ще е?

А тази панама, която Беллора препоръча я намерих в сайта на 8888
 http://www.8888bg.com/view_product.php?pid=10758

Почти съм завършила Зимата, надявам се до неделя да мога да се похваля и да ви го покажа  Grinning

# 362
Здравейте Мацки,
имам нужда от схема за вилеровия гоблен "Момичето на скалата". Много ви благодаря предварително, може да ми я пуснете на имейла thedon@abv.bg

# 363
  • Варненска клюкарка

А тази панама, която Беллора препоръча я намерих в сайта на 8888
 http://www.8888bg.com/view_product.php?pid=10758

Почти съм завършила Зимата, надявам се до неделя да мога да се похваля и да ви го покажа  Grinning
Препоръчвам марката Цвайгард, но не препоръчвам шиенето на 20-ти каунт! Аз май много пъти съм го казвала, но да се повторя Crazy Шие се много трудно, кръстчетата стават сбити, особено докато тъканта е нова и стегната, направо трудно върви конецът! Вярно, че в момента шия на 20-ти, с кръстче, но никога не бих повторила!Хората са казали че от опит глава не боли, ама не е вярно- боли, мен специално четвърта година Crazy
За мен оптималния вариант за голям размер шит с кръстат бод е на не повече от 18-ти каунт! Двете нишки от двойния конец, на осемнайска лягат по-добре един до друг, а на двайска често са един върху друг и трябва да им се "помага" за да застанат правилно Peace А шия на 20- защото както обясних сгреших при рязането на 25-ти на ДМЦ, (смятах да шия с полукръстче) а 20-тия ми беше от запасите и започнах кораба на нея, не очаквах че така ще ми спъва скоростта....

Атари от друга страна щом не обичаш да ти е твърда тъканта, значи Цвайгард не е за теб! Аз ших 50:70 см гоблен на нея и тя цяла година си остана твърда!
Аидата на ДМЦ ми омекна още първия месец, затова казвам че не ми харесва, но ако предпочиташ меки тъкани, значи тя е за теб Peace

Тази от линка, който си дала е нов продукт на Цвайгард, отскоро имат в асортимента си 20-ти каунт, и е с перящо се разчертаване, но както казах, не препоръчвам, особено пък за големи проекти Peace

А моята препоръка от предното ми мнение беше  за тази Цвайгард 18 каунт:

18 ти каунт с втъкана бледожълта нишка, такава бих си купила аз за следващ голям проект Peace Но както казах аз обичам твърдата тъкан!

Иначе щом си решила да шиеш на 25-ти каунт с гобленов бод, трябва да търсиш такава Peace Това което знам за по-ситните и най често използвани качествени тъкани е  25-тия каунт на Цвайгард  на име Лугана, която е 50/50 смес изкуствена с памучна нишка, а другата им ситна подобна на българската Панама тъкан е Хардангер 22-ри каунт, но рускините се оплакват че втората прозирала Peace За тези двете основи не съм чувала да ги продават предварително разчертани!
Избор на Цвайгард предлага Милена стил http://shop.milenastyle.com/index.php/cPath/38_150 но имам спомен за някакви криви служителки на телефона, които отказват да разберат че не ми трябва парче 30х40 см, а размер на метър......

По-меката ситна 25-ти каунт е на ДМС , за нея момичетата, които са я ползвали да се изкажат, че аз много за кратко ших на нея, още си беше колосана и не мога да дам мнение Peace

# 364
Беллора грешката е в мен.  Peace Наистина на линка е 20, отправих запитване, но ми отговориха, че от този модел към момента няма 25.
Няма да шия с гобленов бод, заради по-големия разход, а и на самата схема е указано да е кръстат бод.
Досега не съм шила на твърда панама, тъй че нямам представа дали ще ми е удобно  hahaha

Сега се замислям няма ли да е много ситно на 25 каунта и то с кръстат бод?

# 365
Извинявам се за двойния пост  Embarassed

За мен оптималния вариант за голям размер шит с кръстат бод е на не повече от 18-ти каунт! Двете нишки от двойния конец, на осемнайска лягат по-добре един до друг, а на двайска често са един върху друг и трябва да им се "помага" за да застанат правилно Peace А шия на 20- защото както обясних сгреших при рязането на 25-ти на ДМЦ, (смятах да шия с полукръстче) а 20-тия ми беше от запасите и започнах кораба на нея, не очаквах че така ще ми спъва скоростта....

Дали да избера 18 каунт? Да не се вкарам в приключение с този 25? Но тогава ще се променят и размерите на гоблена и предполагам разхода на конци също.

# 366
  • Варненска клюкарка
Атари на 25-ти акаунт основа би могла да шиеш кръстче само с единичен конец, варианта да шиеш с двоен на 25 е полукръстче Peace
Провери при осинките на какви тъкани масово шият ХАЕД ето пак линка:
http://club.osinka.ru/topic-104923?start=12855 -На тази страница това което виждам аз е че всички процеси са на 25-ти каунтт!

http://club.osinka.ru/topic-104923?p=17227888#17227888 - Ето тук в първото мнение е списъкът с  процесите на потребителките и се вижда че шият и на 22, 20, 18 и на 16 дори, но предполагам по-малките модели .....

Аз лично не бих ползвала бг панама, че още ми е пред очите един съсипан гоблен на приятелката ми- мъжът и го поопънал да го рамкира и няколко нишки в центъра се скъсали.... Може да е била некачествена партида, но от тогава не съм шила на такава.... Аз и преди внимателно я оглеждах че се е случвало да има удебелени нишки или изтънени, но такова нещо не бях очаквала- чак да се скъса.....

Ето това е Луганата 25 при Милена стил:
http://shop.milenastyle.com/product_info.php/cPath/38_150/products_id/2942
Но трябва да искаш на метър ако парчетата които продават не са достатъчно големи! Другия вариант е ДМЦ 25 от линка, който беше дала преди това Peace

Потърси тук дали го има твоят модел, ако да, виж на каква основа го шият:
http://club.osinka.ru/topic-104923-imgs

Ето Аетера шиеХАЕД на 18 ДМЦ

Това е българска тема за ХАЕД
http://www.goblenite.org/showthread.php?t=3391&page=103

Скрит текст:
ох  smile3544

Общо взето като гледам всеки си шие на каквато тъкан си иска, нищо че препоръките са за 25-ти каунт и все си става хубаво, така че май каквото и да решиш, все ще е ОК ! Grinning

# 367
Беллора колко много полезна информация  Hug  bouquet

До сега разглеждах осинките, но моят го няма там
Скрит текст:
обаче на какви красоти се нагледах ... ох, нямам думи направо .....  Grinning

Направи ми впечатление, че при 25 шият с една нишка кръстат или с две нишки полукръст. Може би това е правилният вариант.  Peace

Ако взема панама 25 каунта ще шия с полукръст.

# 368
  • Казанлък
Мили момичета да ви се намира схема на това
http://dmcbg.com/images/dmc/biala_tishina.jpg
Аз искам да зашия някаква стара българска къща, и все попадам на много цветове а вече съм .... Embarassed

# 369
Тук са го шили и има показани етапи

http://www.goblenite.org/showthread.php?t=11062

В заявките можеш да поискаш схемата - гобленът е Бяла тишина на фирма АДИ ТАИ

# 370
Здравейте Мацки,
имам нужда от схема за вилеровия гоблен "Момичето на скалата". Много ви благодаря предварително, може да ми я пуснете на имейла thedon@abv.bg
Може ли и за мен, една братовчедка иска да й го ушия.
bissy@myself.com

# 371
Тази панама Цвайгард след като има и изкуствена нишка, свива ли се при прането? В сравнение с ДМC повече ли се свива, или същото?
Предварително благодаря! bouquet

# 372
  • Варненска клюкарка
Тази панама Цвайгард след като има и изкуствена нишка, свива ли се при прането? В сравнение с ДМC повече ли се свива, или същото?
Предварително благодаря! bouquet

Ами би трябвало да се свива съвсем малко, все пак е 52% памук и 48% модал! Peace Но пак уточнявам че става въпрос само за основа с име Линда 25-ти каунт на Цвайгард, останалите тъкани на фирмата са си 100% памук или 100% лен.
Панама се нарича българската равномерка 22-ри каунт, другите си имат различни имена- Аида, Линда, Лугана, Страмин, Белана, Белфаст и т.н. и зад всяко едно име стои различна основа Peace
Забелязала съм че Линда 25, много я ползват рускините, заради това смятам че си струва, но на живо не съм я виждала! По снимки изглежда като обикновена Аида, но много ситна, явно името Лугана я различава от Аидата заради изкуствената нишка!

# 373
Благодаря! Да, сещам се, че не се наричаше панама. Simple Smile Интересува ме 18ти каунт и ако е 100% памук, ще я пробвам. И аз предпочитам по-твърда.

# 374
  • Варненска клюкарка
Благодаря! Да, сещам се, че не се наричаше панама. Simple Smile Интересува ме 18ти каунт и ако е 100% памук, ще я пробвам. И аз предпочитам по-твърда.

Ами значи тогава търсиш Аида 18-ти каунт на Цвайгард! За съжаление не видях при Милена стил да имат разграфена, дано по други места да има! Всъшност ако ти трябва да е разграфена де, че някои не харесват.....

Общи условия

Активация на акаунт