Бродирана красота - тема 132

• 79 269
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, някой ще ми даде ли едно рамо за схемата на гоблена "Момичето на скалата". Спешно ми трябва... #Crazy newsm78

# 376
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, някой ще ми даде ли едно рамо за схемата на гоблена "Момичето на скалата". Спешно ми трябва... #Crazy newsm78

гугнах и излезе това http://vodolei.snimka.bg/tapestries/momiche-na-skalata.628146

# 377
  • Казанлък
Имам един "малко тъпичък "въпрос, как си приготвяте конците за гоблените които почвате?
Нарязани или намотани? И как лесно да си ги нарежа на по 1м без да размотавам и меря? newsm78

# 378
Аз си ги навивам на бобини, така съм свикнала независимо дали са нарязани или е цяло челе. Иначе не обичам нарязани, предпочитам да ми е цяло челето и да си режа колкото преценя.
Сега в комплекта на Доме са нарязани на около 60см ...ами не ми е много удобно Rolling Eyes.

# 379
Имам един "малко тъпичък "въпрос, как си приготвяте конците за гоблените които почвате?
Нарязани или намотани? И как лесно да си ги нарежа на по 1м без да размотавам и меря? newsm78

всеки си има начини на подреждане  Hug
на питането:
хващаш двата края, сгъваш и стават 2 х 4 метра;
после пак скатаваш и стават 4 х 2 метра;
на третото сгъване стават 8 х 1м
режеш и си имаш 8 дължини по един метър  Peace

това върши работа за по-малко цветове и може да се направи с перфоратор на картонче Wink

# 380
  • Варненска клюкарка

гугнах и излезе това http://vodolei.snimka.bg/tapestries/momiche-na-skalata.628146

Ха, май е без елементи  1:1 newsm78

На мен това ми беше първия гоблен но имаше 1:1 и беше с 34 цвята, а показаната схема е с 20....Дано да е по-добра от тази по която аз ших.
Не помня от кого беше разработката, май Казанлъшки гоблен newsm78 но момичето излезе жълто-зелено-кафяво, особено ходилата и станаха като мечешки лапи Sick та човекът който ми изработи рамката я направи двуцветна и поизглади малко нещата визуално Laughing

ей го:

Преди 18 години нямаше кой знае какъв избор.....Сега се чудя какъв модел да ушия че да е подходящ да го сложа в тази рамка, момичето не го искам....

ПП Моите конци си ги държа в пликове, и отрязвам по метър, защото моделът се шие с двуцветна нишка и трябва да са еднакви по дължина като ги съединявам в "мартеница" Peace

# 381
  • Казанлък
Белора нещо много българско за тази красива рамка според мен newsm12

# 382
Скрит текст:

Ха, май е без елементи  1:1 newsm78

На мен това ми беше първия гоблен но имаше 1:1 и беше с 34 цвята, а показаната схема е с 20....Дано да е по-добра от тази по която аз ших.
Скрит текст:
Не помня от кого беше разработката, май Казанлъшки гоблен newsm78 но момичето излезе жълто-зелено-кафяво, особено ходилата и станаха като мечешки лапи Sick та човекът който ми изработи рамката я направи двуцветна и поизглади малко нещата визуално Laughing

ей го:

Преди 18 години нямаше кой знае какъв избор.....Сега се чудя какъв модел да ушия че да е подходящ да го сложа в тази рамка, момичето не го искам....

ПП Моите конци си ги държа в пликове, и отрязвам по метър, защото моделът се шие с двуцветна нишка и трябва да са еднакви по дължина като ги съединявам в "мартеница" Peace

на схемата пише "Fata pe stanca"  Blush и излиза, че е на Криф
http://krif.ro/bg/hora/1093-264-fata-pe-stanca.html

ако някой е шил техни гоблени да каже нещо за качеството, аз нямам личен опит  Blush

оригиналът на гоблена май е на Вилер, но не си залагам главата за това   Peace

а на твоята просто са и се изцапали крачетата докато се качи на тая скала  Blush

# 383

Много ти благодаря.

# 384
  • Варненска клюкарка
Белора нещо много българско за тази красива рамка според мен newsm12
Аз си представям едни разноцветни лалета с преобладаващи жълти, има една картина, но забравих  името на художничката и не мога да я открия сега.... Преди време смятах да я давам да ми правят схема по нея, че да си поръчам подходящия размер..... То на мене толкова неща ми се иска да ушия, че и 5 живота няма да ми стигнат.....

Да, оригиналът на Момичето  е на Вилер! Като бях дете съм го виждала ушит и мисля че беше истински- на Вилер, но ми се видя някак много назъбен и не съм сигурна че ми хареса..... Тена беше по-розов, но техниката беше друга- мисля че гобленов бод, но от високия .....Бях видяла у същата жена, приятелка на майка ми и Саския (по картина на Рембранд)  пак разработка на Вилер, но беше още по-зле Sick Но според мен и двата бяха изпортени от високия гобленов бод, беше много едро някак newsm78
 Мисля че тази разработка трябва да се шие с кръстче, защото както няма 1:1 с 1:4, както обикновено се шият Вилеровите ще стане мазало....

# 385
Някой може ли да ми помогне със схемата на "Ябълковия цвят" на Вилер http://zlaten-goblen.com/index.php?p=21&id=203 ? Почти е завършен, но схемата се разпадна и участъкът в дясно  с дървото не мога да разчета.

# 386
Ето го Момичето на скалата от сайта на Wiehler

# 387
в оригиналната разработка на вилер има детайл 1:1, но в румънския вариант няма  Peace
значи не е проблем да се шие 1:1, 1:2, 1:4 или с кръстчета, само размерите ще са различни  Peace

# 388
  • Пловдив
Криф имат и разработки за гобленов бод на ситната румънска панама.
По мой съвет - не се захващайте с Криф.......... Най-чистосърдечно го споделям от личен опит

# 389
  • Варненска клюкарка
Криф имат и разработки за гобленов бод на ситната румънска панама.
По мой съвет - не се захващайте с Криф.......... Най-чистосърдечно го споделям от личен опит

То и  с просто око се вижда като се движи мишката върху снимката на Момичето на сайта на Криф ( има функция за увеличаване на детайли) Накрая резултата ще е нещо пикселирано и назъбено, аз не бих го шила  Wink

А вижте какъв прекрасен първоизточник има, странно е че някоя читава фирма не му е направила свястна схема!

Художник Филипо Палици (Filippo Palizzi)

На мен даже тази с момичето и момчето повече ми харесва!

Общи условия

Активация на акаунт