Бродирана красота - тема 132

• 78 356
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Колко пъти да кажа, че не съм плащала нищо за покупки от Русия, значи има и изключения.

# 436
  • БЪЛГАРИЯ
           Хе- хе- хеее... Истината е, че "нещото" го има! Друг е случаят с готините продавачи, които не пишат високата цена! (под сурдинка: Служителите в този магазин, от който искаш да пазаруваш самурайски гиздавини, не ми се вярва да са от готините, ама пък пробвай, може и да са навити! Wink ). Цената на доставката, да не пропусна, не се "брои"! Wink

# 437
  • София
Финети, брои се, брои се, за съжаление...

# 438
ти ако си мислиш че всички хора в света живеят в софия.
иначе: "Ако пратката която очаквате е на стойност над 22 евро (или равностойността им в долари) ще трябва задължително да платите 20% ДДС. Ако стойността е над 150 евро то тогава в този случай ще трябва да заплатите и вносно мито". ОК сладури, а какво правим между 22 и 150 евро хаха. Логиката е "дължите ДДС". Което ДДС не виждам какъв е проблема човек да го плаща в пощенски клон или да превежда по банков път на Митници каквато сума там кажат.

крайно време е и да решат брои ли се доставката или не. не би трябвало. в който случай до 22 евро (ако вярвам на тоя сайт) си пазаруваш без да ти дреме.

# 439
Ей, опасни сте! pticasprujina, много благодаря! newsm51

# 440
  • София
Всички по-големи градове имат митница. Не е нужно човек да е от София, за да иде до митницата, тя не е една за цялата страна.
Има такава услуга, при която ти пращат пакета в местния пощенски клон, но не знам дали не взимат пари за нея. Доколкото знам, е нова и малко избирателна (от това, което съм чела, съдя).
Има си тема за митниците, там е всичкото това инфо.
Нека се придържаме към темата - бродирана красота.
Започнах ето това:
Скрит текст:
Оригинален комплект, но от правените в Китай. Ами, разочарована съм от схемата. Страшно ситна е. Fall Fairy-то също беше от китайските Dimensions, но схемата беше голяма и четлива, а тази е ужас...

# 441
Малко Сладко Коте, моите всички сакитайски, освен един и на всичките схемите са големи. Да не си попаднала на фалшификат? Thinking

# 442
  • София
Поръчван е от същия сайт, за който се пита по-горе Wink
Много пъти съм поръчвала от въпросните търговци, те имат "магазин" и в ebay, никога не съм имала проблем. Обяснявам си го с това, че гобленът е по-голям като размер от Fall Fairy-то. Много неприятно...

# 443
Поръчван е от същия сайт, за който се пита по-горе Wink
Много пъти съм поръчвала от въпросните търговци, те имат "магазин" и в ebay, никога не съм имала проблем. Обяснявам си го с това, че гобленът е по-голям като размер от Fall Fairy-то. Много неприятно...

Възможно е наистина да е заради размера.

# 444
  • БЪЛГАРИЯ
          Безкрайно си прав! Всички изглеждаме тъпо и нелепо в подобни случаи и единственото, което ни остава, е да се надяваме да се хързулнем между капките! (като Фтичката, примерно! Wink ) Виж, сега съвсем сериозно, има хора, които извършват групови покупки от страни, извън ЕС! Защо не се обърнеш към някой от тях- разделят си разходите и обикновено, няма издънки! Един от тези е Ася Стефанова във Фейса! (ако се сети някой за друг сигурен човек, да допълни, моля, нека помогнем на господина! предполагам, че някоя неустоима дама пили по нервите му от доста време, а той копнее само и единствено да ѝ достави радост, защото е скъпа на сърцето му!)

# 445
Привет! Аз също правя групови поръчки, включително от въпросния сайт crossstitchworld. Формулата за смятане е следната: цената на гоблена + 20% доставка до бг + куриер/поща до Вашето населено място. При втора и следващи поръчки и + 10% комисион. Мито не се дължи. С ДДС-то аз се оправям Simple Smile Плащане - при получаването. Доставка - 2 седмици + 2-3 дни

# 446
с други думи: поръчвате, плащате, пращате по еконт, ние плащаме на еконт и тва е цялата философия.
за гоблен (а и не само) на цена 50$ вие търсите: 50+10+колкото каже еконт от вас до нас?

# 447
50 + 20% (доставка до бг) + 10% + куриер или поща по Ваш избор - да, това е

# 448
  • София
Разбрах откъде идва тази малка схема. На предния гоблен схемата беше двустранна - т.е. от всяка страна на листа имаше част. А тази са решили да я съберат на 4 страници, вместо на 8, и затова се получава толкова ситно. Успели са, ама по този гоблен има толкова контур и френски възли, че на места едва различавам какъв е оригиналния знак отдолу, под всичките добавки...

# 449
Разбрах откъде идва тази малка схема. На предния гоблен схемата беше двустранна - т.е. от всяка страна на листа имаше част. А тази са решили да я съберат на 4 страници, вместо на 8, и затова се получава толкова ситно. Успели са, ама по този гоблен има толкова контур и френски възли, че на места едва различавам какъв е оригиналния знак отдолу, под всичките добавки...
Малко Сладко Коте, Предлагам да им изпратиш мейл с искане за схема.

Общи условия

Активация на акаунт