Препарати за съдомиялна - 8

• 95 387
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за отговорите. Ще ги мисля още малко тези таблетки.

# 586
Недейте да подвеждате така хората, ами вземете малко се ограмотете и прочетете що е това йонообменник, готварска сол /в различните й варианти/ и сол за съдомиялна машина, какво представляват, за какво служат и как "работят". Малко елементарни познания по химия няма да са излишни. В районите с по-мека вода не се забелязва много резултата от неработещ йонообменник, но при други не е така. Пък ако не ви се занимава да се поограмотите, то поне не подвеждайте другите хора да си съсипват машините. Готварската сол и солта за съдомиялна машина са съвсем различни и готварската сол не регенерира йонообменника.

И защо си мислиш, че не сме се ограмотили  newsm78 И не сме само ние тези, които ползваме морска сол, това че не всеки пише не значи, че няма и други  Peace
И както казах, след дълга експлоатация на две миялни и нулев проблем с йонообемнника и "ограмотяване" съм решила да ползвам морска сол и не карам на сила никой да го прави  Stop

# 587
http://www.thermoeconomic.com/omekotyavane-na-voda-vaprosi-i-otgovori-p433/

От тази статия става ясно,че магнезиевите и калциеви йони трябва да се заместят с натриеви в процеса омекотяване на водата.

Морската сол съдържа - мед, калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, желязо, манган, цинк, хром, селен, сяра, силиций, бром, йод и още...
Т.е. слагайки морска сол, ние добавяме магнезий и калций,от които трябва да се "оттървем" и още други елементи.

Вярно е, че всеки може да си слага каквото си иска в машината. То една продавачка на израелски препарати ме агитираше да си взема някакъв препарат за съдове-тип Веро /не специално за съдомиялни/, защото виждаш ли едикояси го ползва.

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 17:35 от W

# 588
  • София
Ето друг линк  Peace
Някъде към края на статията е абзацът Can I use ordinary table salt Peace Четох подобен дебат в англоезичен форум, където една жена обясняваше, че слагала обикновена сол, която засъхнала на буци някъде из машината и се наложило да й сменят помпа.
Но да, всеки е свободен да си сложи в машината каквото си иска. По едно време дори си спомням мода за изваряване (консервиране) на буркани с храна в миялната.

# 589
Дами,
Включвам се да кажа, че съм много доволна от Феъри олл ин уан (капсула-бял прах+жълто и синьо гелче), не вярвах, че миялната може да измие тигани и тенджери, в които е готвено стабилно, а не само варено например. Ползвам миялна от 10-15г, но днес останах наистина очарована. Подходих с голямо недоверие, с голямо усилие умишлено не си взех от финиша, който беше на промоция в кауфланд.

# 590
  • ПЛОВДИВ
Ползвам миялна от 2 седмици и започнах със СОМАТ ГОЛД, сол от Кауфланд и гланц Финиш/какво количество се слага и колко често - нямам представа newsm78/, но съм страшно доволна, дори от кратката програма 30 мин на 30 градуса. Hug
Мисля да тествам и таблетките Финиш ол ин baby_neutral

# 591
  • София
Недейте да подвеждате така хората, ами вземете малко се ограмотете и прочетете що е това йонообменник, готварска сол /в различните й варианти/ и сол за съдомиялна машина, какво представляват, за какво служат и как "работят". Малко елементарни познания по химия няма да са излишни. В районите с по-мека вода не се забелязва много резултата от неработещ йонообменник, но при други не е така. Пък ако не ви се занимава да се поограмотите, то поне не подвеждайте другите хора да си съсипват машините. Готварската сол и солта за съдомиялна машина са съвсем различни и готварската сол не регенерира йонообменника.

И защо си мислиш, че не сме се ограмотили  newsm78 И не сме само ние тези, които ползваме морска сол, това че не всеки пише не значи, че няма и други  Peace
И както казах, след дълга експлоатация на две миялни и нулев проблем с йонообемнника и "ограмотяване" съм решила да ползвам морска сол и не карам на сила никой да го прави  Stop

Защо мисля, че не се те ограмотили? - това е видно от постовете ви по въпроса за солта.
Решила си да ползваш морска сол - ок, това си е твое решение и право.
Всеки има право да си съсипва уредите както иска Mr. Green. Не е честно само да се подвеждат и други потребители да съсипват и те техните. Някъде бях чела из нета, че има и такива които ползват веро, вместо препарат, но това не значи, че е ок.
Нямам за цел да спорим, само исках да уточня, че солта за съдомиялни е предвидена да за тях и другите видове /обикновена за гответе, морска и т.н./ не са подходящи, т.к. те не регенерират йонообменника, имат вещества, които не са подходяши за машината и т.н.

# 592
  • Варна
Здравейте дами, за първи път ще ползвам съдомияла и искам преди да ми я монтират да съм си купила препаратите. За сега съм взела Сомат голд, но това е само миещия препарат нали така? Предполагам трябва да си взема сол и гланц? Гледам всички сте доволни от Феъри.

# 593
  • София
От Феъри има както доволни, така и недоволни. Измива, но не всички понасят острата му миризма.Като цяло голяма част от пишещите в темата ползват по няколко вида таблетки, включително прах и гел, за различните програми и различната степен на замърсеност на съдовете. Феъри платинум се водят тежка артилерия.

От Сомат мисля, че имаше недоволни, заради надрасканите съдове. Но като цяло за всяка марка ще срещнеш и положителни и отрицателни мнения.

Солта общо взето е все тая каква марка е. Мисля, че е без значение. За гланца мисля, че е същото. Аз ползвам сол и гланц на Лидл и нямам проблем с петна по съдовете.  Peace

# 594
  • На брега на реката
Не е без значение, каква марка е солта. Лидълската, която ползваш е едра, т.е. хубава и аз ползвам нея. Имаше една съфорумка, която голям зор видя, докато разкара една ситна сол, която беше сложила и имаше запушвания и проблеми, ама не помня каква марка беше калпавата сол. От гланца на Лидл съм доволна и аз.

# 595
  • София
Аз съм от тези, които не останаха очаровани от феъри платинум - нито от измиването му, нито от аромата му.
Сол не ползвам, но съм чела много добри отзиви за лидлската. Гланц си ползвам също лидлски - нямам забележки.

# 596
Дами,
Включвам се да кажа, че съм много доволна от Феъри олл ин уан (капсула-бял прах+жълто и синьо гелче), не вярвах, че миялната може да измие тигани и тенджери, в които е готвено стабилно, а не само варено например. Ползвам миялна от 10-15г, но днес останах наистина очарована. Подходих с голямо недоверие, с голямо усилие умишлено не си взех от финиша, който беше на промоция в кауфланд.

Силната химична миризма не те ли отблъсква? С Финиша е почти същото. Тава от кекс, тенджера от леща, буркан от кисело мляко, чаши и джунджурии. Нищо токсично и заплашващо здравето. И фрас! Потапяме ги в казан с отрова за да лъщят. Опит за илюстрация, хиперболизиран, естествено.  Това са концерни като Нестле, пр-рно.  За тях е важно да приберат парите, а здравето на робите е последна грижа.

# 597
Дами,

Силната химична миризма не те ли отблъсква? С Финиша е почти същото. Тава от кекс, тенджера от леща, буркан от кисело мляко, чаши и джунджурии. Нищо токсично и заплашващо здравето. И фрас! Потапяме ги в казан с отрова за да лъщят. Опит за илюстрация, хиперболизиран, естествено.  Това са концерни като Нестле, пр-рно.  За тях е важно да приберат парите, а здравето на робите е последна грижа.
Не усещам чак толкова силна миризма! А, че е химия, това е ясно, както и всичко наоколо! Кои таблетки са био или по-еко? Аз не ги разбирам и не знам какво да гледам и търся!

# 598
Дами,

Не усещам чак толкова силна миризма! А, че е химия, това е ясно, както и всичко наоколо! Кои таблетки са био или по-еко? Аз не ги разбирам и не знам какво да гледам и търся!

Да няма фосфати и хлор. По- напред в темата бяха споменати още две вещества, но не ги помня. Липсата и на тези е добро начало Simple Smile Фосфонатите са друго и не са вредни. Ензимите също.
 Да споделя на какво попаднах- таблети Орро за детски съдове. Съдържание: сол, сода, лимонена киселина и натриев цитрат и силикат. И какво излиза? Че забъркваните от някои микстури са си ефективни. Confused А и отзивите са добри... Обърквам се. Приятно ми е да експериментирам, да си купувам за СМ, но все по- често си мисля дали не съм жертва на маркетинга.

# 599
Ще предположа, че за да бъдат убити микроорганизмите по мръсните съдове, влагат химия в препарата. Като си купите вода за уста, в нея също има химикали. Бактериите не умират лесно само от горещата вода.
Аз съм доволна от Фейрито за кратка програма, въпреки че моята не е съвсем кратка. Струва ми се, че откакто ги ползвам не съм сипвала сол и гланц. Дали е от таблетките, солта..?

Общи условия

Активация на акаунт