Препарати за съдомиялна - 8

• 95 407
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Да,мека е,но все пак твърдостта не е нула.

# 556
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
различна е за различните квартали, варира и през сезоните.
любителите на рибки много се занимават с въпроса  Blush

http://aquariumbg.com/forum/himiya/sofiiskata-voda-parametri/?PH … 4140bu81jn17qe0e4

за сравняване на данните

# 557
Не знам, обаче нашата миялна яде сол като звяр. 1 месец най-много и светва, че пак иска. И аз знам, че в София е мека и не би трябвало, но това е положението.
Първите години купувахме специализирана, и скъпа, и евтина, и едра, и ситна, всичко изредихме - никаква разлика. Сега вече слагаме обикновена, вече сигурно 5 г., пък колкото изкара. И без това ме дразни, че вратата й се оцвети отвътре с меден цвят при едно пробиване на кошницата, но мие идеално и не ще да си тръгва  Twisted Evil

# 558
  • София
Аз пък нямам индикатор за сол и бая зор виждам, докато улуча кога и колко.
Иначе се завърнах към Лидлските таблетки след 2-3 експеримента.

# 559
Влизам да се оплача от таблетките на Сомат Ол ин 1  Sick  Ужасни петна и остатъци от храна при програма на 55 градуса, която е средна като дължина. Пуснах втори път на 65 градуса, ами тавата от пилето не излезе като нова, нито буркана върху който бях сложила пилето - излезе със засъхнали остатъци ....  Crossing Arms Снощи го пуснах за 3ти път и дано всичко е паднало  ooooh!

Сол ползвам морска и нямам никакви проблеми  Peace леля ми ползва морска сол над 20 години и при двете си миялни  Whistling

# 560

Сол ползвам морска и нямам никакви проблеми  Peace леля ми ползва морска сол над 20 години и при двете си миялни  Whistling
[/quote]

Сол морска имаш в предвид обикновенна или такава за съдомиялна?

# 561
  • София
Всяка сол, различна от специализираната или иначе казано обикновена за готвене и морска, не вършри никаква работа на съдомиялната. Попрочетете малко литература или питайте някой, който се занимава активно с химия. А що се отнася до това кой да слага или не сол в машината, ако живее в район с мека вода - всеки сам си решава. Ако дълго време не се слага сол, йонообменника спира да функционира безвъзвратно, със или без мека вода.
В таблетките не винаги се съдържа сол, необходима за машината. Някои таблетки 2, 3, 5, n в 1 не съдържат сол – на опаковката пише дали имат или не. Дори и да съдържат не е ясно дали тя е в необходимото количество за работата на машината, спрямо твърдостта на водата към която е вързана машината.

# 562
Чудя се, ако пусна Лидка на 75гр. с две таблетки Финиш с хлор, дали това ще замести профилактиката с препарат?

# 563
По-добре слагайте предназначените неща, импровизациите или вредят или не вършат работа.

# 564
  • Бургас
Ползвам миялна едва от няколко дни и това вече е любимия ми уред! Grinning
Като я купихме получих 52 бр. таблетки Finish Quantum и 320 мл гланц на Финиш. Реших да взема и сол на същата марка. За сега всичко е перфектно измито! Направо не мога да повярвам колко много съдове излизат като нови, без да търкам часове на мивката. Crazy
Обаче нямах лента за тест на твърдостта на водата и не знам дали правилно съм настроила солта. Сложих я на 4 от 10 позиции. Моля някоя съфорумка от Бургас да каже дали е добре и как процедира, според водата в нашия град.

# 565
Мaрия

В Бургас водата се води средно твърда, така че може да сложиш на 6 примерно

# 566

[/quote]

Обикновенна морска сол от магазина  Peace  Във Варна вода е твърда и варовикова и със морската сол си мие безупречно  Mr. Green И машините си работят до откат   Whistling

За втори път таблетка Сомат Ол ин 1 не ми изми всичко в миялната  Sick А този път пуснах на 65 градуса  ooooh!

# 567
  • Варна

Сол ползвам морска и нямам никакви проблеми  Peace леля ми ползва морска сол над 20 години и при двете си миялни  Whistling

Обикновенна морска сол от магазина  Peace  Във Варна вода е твърда и варовикова и със морската сол си мие безупречно  Mr. Green И машините си работят до откат   Whistling

[/quote]

хм ,много интересно Thinking,някой друг да ползва морска сол Rolling Eyes

# 568
Не, не смея. Един кг сол за машина не струва кой знае колко, изкарвам три месеца сигурно, глупаво е според мен. Като знам пък едрата колко е мръсна, неее Stop Обичам да се грижа за уредите си - и за пералнята, и за съдомиялната. Купувам им почистващи препарати и разни там от каквото имат нужда.

# 569
Морската сол която купувам грам не  е мръсна  Peace

Относно грижата за уреда : първата и миялна умря след над 15 години експлоатация и при положение, че беше и втора употреба , а сегашната е на 6 и не виждам и тя да е увредена   Peace

Но всеки си преценява сам за себе си  Peace

Общи условия

Активация на акаунт