Препарати за съдомиялна - 8

• 95 393
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Визуално няма как да се види повредата,тя е в йонообменника,т.е. спира да функционира.Философстването и пестене на 30 стотинки на месец от сол /разликата м/у морска и предназначена за съдомиялни/ освен с Бай Ганьовщина няма как да го класифицирам.Дерзайте впрочем......

# 571
Визуално няма как да се види повредата,тя е в йонообменника,т.е. спира да функционира.Философстването и пестене на 30 стотинки на месец от сол /разликата м/у морска и предназначена за съдомиялни/ освен с Бай Ганьовщина няма как да го класифицирам.Дерзайте впрочем......

Joy Joy Joy

# 572
И аз не бих взела морска даже 10човека да ми го кажат.щом има специална за миялна ,значи така е правилно

# 573
  • SF
Или е маркетингов трик. "Как да продадем по-лесно и по-скъпо обикновената морска сол?" Peace

# 574
Или е маркетингов трик. "Как да продадем по-лесно и по-скъпо обикновената морска сол?" Peace

Не биха си го позволили. Сред ползвателите на съдомиялни има и химици. Вероятно им е хрумнало да проверят що за сол е тази и ако е морска, обикновена, да разобличат производителите.

# 575
В руски форум четох, че използват и солта за битови омекотители за вода. В Техномаркет съм виждала такива, но солта, с която работят не съм. Руската е като огромен " Ментос" в пликове. Хората твърдят, че е в пъъъти по- изгодно при никаква разлика в чистотата.

# 576
Купих сол за миялна и 2кг излезе 1,70лв. За къде да се спестява повече? newsm78

# 577
Идейно е. А и доколкото видях, консумативите им за СМ са поне два пъти по- скъпи от при нас.
Къде има сол на такава цена?

# 578
Къде има сол на такава цена?
В HIT, но май има магазини само в София

# 579

Не е до спестяване, а до това че в магазина до нас няма сол за миялна и ми е по лесно да купя морска, при положение, че върши същата работа  Peace Живея на 10 км от града и ако трябва да се връщам за едната сол за миялна, ще ми излезе златна  Wink

Не искам да убеждавам никой каква сол да си купува, но след като има алтернатива не виждам защо човек да не я използва   Peace

# 580
Кой е казал,че върши същата работа и е алтернатива? Колежки от форума. Направих си труда да прочета разни статии за морската сол и приложението и- никъде не видях да пише,че става за йонообменници.
Дори да не мога веднага да си купя сол, предпочитам да ползвам машината без нея няколко пъти, отколкото да ползвам морска. Лично мнение и убеждение.

# 581
Някой ползвал ли е тези таблетки на ДМ: https://cdn02.dm-static.com/images/online_de_catalog/h4010355055 … 98-825728_org.png

# 582
  • Пловдив

Аз имам един отворен пакет, бяха първите, които купих. Добре измиват, но не силно замърсени съдове. На кратки програми се справят идеално, но понякога ми остава неразтворено фолио (кратката програма ми е 1,30ч.)  Peace

# 583
  • Пловдив
При моята 30-минутна кратка програма се справят идеално  Peace.

# 584
  • София

Не е до спестяване, а до това че в магазина до нас няма сол за миялна и ми е по лесно да купя морска, при положение, че върши същата работа Peace Живея на 10 км от града и ако трябва да се връщам за едната сол за миялна, ще ми излезе златна  Wink

Не искам да убеждавам никой каква сол да си купува, но след като има алтернатива не виждам защо човек да не я използва   Peace
...да не копирам и други подобни бисери.

Недейте да подвеждате така хората, ами вземете малко се ограмотете и прочетете що е това йонообменник, готварска сол /в различните й варианти/ и сол за съдомиялна машина, какво представляват, за какво служат и как "работят". Малко елементарни познания по химия няма да са излишни. В районите с по-мека вода не се забелязва много резултата от неработещ йонообменник, но при други не е така. Пък ако не ви се занимава да се поограмотите, то поне не подвеждайте другите хора да си съсипват машините. Готварската сол и солта за съдомиялна машина са съвсем различни и готварската сол не регенерира йонообменника.

Общи условия

Активация на акаунт