Препарати за съдомиялна - 8

• 95 370
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Тази програма на моята машина (Бош) е с продължителност около 150 минути. Тя е най-дълга като времетраене и с по-малко вода, може това да е причината. На мен ми е най-малко използваната програма, никак не я харесвам. Пробвай да я смениш, например със следващата по градуси.

# 691
  • София
Здравейте,
От известно време, съдовете ми горчат след миене. Ползвам праха на Кауфланд и  сол и гланц на Лидл. Допреди да забележа или по-скоро домашните да ме овикат, ползвах същите препарати, като редувах с таблетките на Лидл.
Правих почистване на миялната. Намалих количеството прах и настроих гланца на 1. Все още обаче се усеща нещо горчиво. Имате ли идея от какво може да е и какво още мога да направя? Миялната е Бош на 1 година, като редовно е почиствана. Ползвам основно икономична програма на 55 градуса, като я пускам нощем с отложен старт и вадя съдовете сутринта.
На болднатото ти е грешката. Икономичните програми ползват много малко вода и при теб това пречи на изплакването на съдовете. Ползвай друга програма.

# 692
в лидъл-ът "верно имало" таблетки за съдомиялна без фосфати вчера си взех 50 за 8 лв и не са тяхна марка

# 693
  • София
в лидъл-ът "верно имало" таблетки за съдомиялна без фосфати вчера си взех 50 за 8 лв и не са тяхна марка
На коя марка са? Може ли снимка?

# 694
За Клифект иде реч. Добри са. Да ви се похваля: сместа от праха на КК със сода за бъчви от железрията 1:2 е просто фантастише.

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 02:12 от Vesi T.

# 695
  • София
Клифект(или както там беше) май също си е тяхна марка. А W5 също са без фосфати (всъщност за Клифект не знам дали имат или не).

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 09:42 от Angel_Dust

# 696
аз се възползвах от промоцията на Метро: купи 2 плати 1 и си купих таблетките на Сомат. Досега не съм ползвала на тази марка. Дано не съм сгрешила.... 

# 697
  • София
аз се възползвах от промоцията на Метро: купи 2 плати 1 и си купих таблетките на Сомат. Досега не съм ползвала на тази марка. Дано не съм сгрешила.... 
Споко, не си Simple Smile .

# 698
  • Варна
Точно от тези Клифект взехме и ние и греда - таблетката е като напръскана с вода само, и половината си стои в отделението.На всичкото отгоре някои съдове не са добре измити.  Надлежно подсушавам преди да я сложа и пак същото. Преди ползвах едни на Кауфланд, които ми се видяха безбройни, толкова бяха гадни и с тях ставаше същото. Единствено като я хвърля вътре и няма проблем. Използвам екопрограмата - на 55 градуса и отложен старт. Някакви идеи от какво може да е? Сол и гланц ползвам на Кауфланд. Преди бях вземала пак Лидълски, но на тяхната марка, нямаше такива случки.

# 699
  • Бургас
JAR и FAIRY едно и също ли беше?

# 700
  • София
Точно от тези Клифект взехме и ние и греда - таблетката е като напръскана с вода само, и половината си стои в отделението.На всичкото отгоре някои съдове не са добре измити.  Надлежно подсушавам преди да я сложа и пак същото. Преди ползвах едни на Кауфланд, които ми се видяха безбройни, толкова бяха гадни и с тях ставаше същото. Единствено като я хвърля вътре и няма проблем. Използвам екопрограмата - на 55 градуса и отложен старт. Някакви идеи от какво може да е? Сол и гланц ползвам на Кауфланд. Преди бях вземала пак Лидълски, но на тяхната марка, нямаше такива случки.

Пробвай на програма с по-високи градуси... Макар че, на мен не ми се е случвало на тази програма да имам неразтворена таблетка. Друг вариант е докато работи да отвориш и провериш дали наистина е загрята водата, да не се е развалил нагревателя и да мие със студена.. Може и от самите таблетки да е, но ти казваш, че и с предните е ставало същото..

# 701
  • Русе

Да, и DREFT е същото.

# 702
  • Бургас

Да, и DREFT е същото.

Благодаря!  bouquet
Тези последните не съм ги срещала.

# 703
Здравейте дами, от днес и аз имам съдомиялна Whirlpool. Прочетох всичко за солта и гланца - там всичко ми е ясно. Купих си таблетки на Somat 36бр. За 16.99лв. Все още не съм мила с тях но предполагам ще остана доволна.
Аз съм привърженичка на препаратите на ЛИДЛ и най - вероятно като ми мине мерака ще мина на тях, но имам два въпроса:
1. Защо таблетките трябва да са без фосфат?
2. Вярно ли е че ако таблетките са смотани е възможно съдовете ми да се надраскват ?

Извинявам се ако въпросите ми са глупави  Embarassed

* сега като се зачетох в старите коментари, аз май бая съм се прецакала с тия таблетки... защо толкова скъпи ги взех Grinning

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 22:27 от sedem.cvetq

# 704
  • Пловдив
За фосфатите:
препаратите, които съдържат фосфати отстраняват по-ефикасно мазнината и отлаганията при над 60ºC.
препаратите, които съдържат ензими проявяват действията си дори на ниски температури (между 40 и 55ºC).
С оглед на опазването на околната среда се препоръчват препаратите без фосфати и без хлор.

Не знам какво имаш предвид под смотани таблетки. Надиране при мен се получи от едни таблетки на Finish. Сега имам други на същата марка и нямам проблем.  

Скъпо си го взела Somatа, на промоция е около 20 лева голямата опаковка.

Общи условия

Активация на акаунт