Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 128-ма тема

• 475 711
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • забравих си мисълта...

Venetta може ли рецептата за кюфтетата  Praynig bouquet

Cveti__Petkova, правя ги само от телешка кайма. Купувам я от един турски магазин, където ми я смилат пред мен. Винаги искам да я пуснат през машината два пъти. Всичко слагам на око. Черен пипер, кимион, сол, понякога и градинска чубрица, понякога я пропускам. Една дама от ФБ ми беше казала и топла вода. На другият ден се разбра, че водата трябвало да бъде студена, но кюфтетата се получиха толкова вкусни и големи с тази топла вода, че от тогава все така ги правя. На 500 гр кайма прибавям около 150 мл доста топла, но не вряла вода. Каймата омесвам винаги вечерта, покривам я с фолио за свежо съхранение и я оставям в хладилника. На другият ден преди да оформя кюфтетата я омесвам още веднъж, прибавям и кромид лук и малко чесън. Кромида и лука ги прибавям винаги непосредствено преди печенето/пърженето на кюфтетата. Тук при нас чесънът изобщо не мирише както едно време в БГ. Буквално си е само за вкус, а аромат почти никакъв, затова слагам на много ястия. Оформям кюфтетата, подреждам ги върху пекарска хартия и ги слагам във фурната на 190°С на грил функцията и се получават много вкусни. Когато реша да ги пържа, тогава им прибавям и едно яйце + 1 ч.л. кисело мляко, за да не стават сухи.
Наскоро обядвахме в един турски ресторант. Ядохме Kebab направен от телешка и агнешка кайма. Беше много вкусно. Ще опитам да го направя и за вкъщи.

Пица, половината е с пуешки салам, другата половина е с риба тон.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 14:44 от Tatti

# 211
От днес едни добруджанки за закуска Simple Smile

# 212
  • Варна
При всички много вкусно. bouquet
Венета може ли рецептата за козунаците. Благодаря!

# 213
  • забравих си мисълта...
При всички много вкусно. bouquet
Венета може ли рецептата за козунаците. Благодаря!

Заповядай

Козунак Venetta

Ако на някой вечерята не му е стигнала, нещо допълнително. Wink Simple Smile

# 214
# 215

Скрит текст:

# 216
  • София
Момичета, записвам се с една пълнена тиква с телешко месо и гъби

да не ме изтрият  Wink, защото искам да ви попитам за хубава изпитана рецепта за печена патица  Praynig

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 17:21 от Vayana

# 217
От мен : фунийки с крем, шоколадов фъч и сьомга с картофки и зелени аспержи.

Ваяна, колко ти е тежко птичето? Правих печена патица в плик, много хубава стана. Беше около 2,3-2,5 кг. Пиши ми на лични ако искаш да ти кажа как точно.

# 218
При нас агнешко с картофи.

# 219
  • България-Варна
Може ли рецептата за шоколадовата торта със майонезата.Благодаря предварително.

# 220
  • München, Deutschland
mama na eva2, почти гарантирано е, че това е тази рецепта на Сладка хапка защото след като тя я пусна, се появи по всякакви кулинарни блогове:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0;topicrefid=20

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 14:17 от chrissy

# 221
- това не е ли оригиналната рецепта  ?

# 222
  • München, Deutschland
Ами, тя Сладка хапка пише, че я е адаптирала отнякъде, но лично аз в българското пространство започнах да я срещам все по-често и в най-различни блогове след публикацията на Сладка хапка, та за мен лично оттам е позната. Някои от блогърките също споменават Сладка хапка при постване на техните рецепти.
Ама не съм детектив, исках просто да помогна на запиталия с достъпна рецепта Wink.

# 223
# 224
Може ли рецептата за шоколадовата торта със майонезата.Благодаря предварително.

Заповядай Simple Smile тук това е рецептата която ползвах

Общи условия

Активация на акаунт