Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 128-ма тема

• 475 702
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Отдавна не бях публикувала тук! Ето няколко снимки от мои любими неща от последните месеци:

Картофени кюфтета

Пълнозърнести питки с кисело зеле и бекон по рецептата на Matze

Портокалови сладки с шоколадов чипс по рецептата на Ирина Купенска

С известно закъснение, коледните ми сладки - chocolate crinkles и Linzer Augen

Дамски каприз

Лека вечер на всички! Heart

# 226
 Здравейте bye Дано да приемате и други желаещи кулинари  Simple Smile

От мен Свинско роле със зеленчуци и маслини

# 227
# 228
  • забравих си мисълта...
Кристал7, добре дошла!  bouquet Чудесен старт!  

Тортата за утре (неделя)
Скрит текст:
бе изядена още днес (събота) и знаете ли защо??? Хм... заради генно манипулираните ягоди. Сигурно се чудите защо пък заради генно манипулираните ягоди... Така... да започна отначало. Вчера купих два килограма чудесни ягоди. Като казвам чудесни, значи наистина приказни, големи, червени, сочни, много, много апетитни. Исках да направя плодова торта с ягоди, само с ягоди, но... Вчера след като ги купих, ги сложих в хладилника. Тази сутрин реших още рано, рано да довърша тортата, но... от всичките два килограма останали само 5 ягодки, възможно най-малките при това. Отивам при децата и питам къде са ягодите, а те ми отговарят, че и те се чудили къде може да са и затова попитали google и разбира се google знае всичко. Wink Така че получили следният отговор: "Тези иначе така красиви, неустоимо апетитни ягоди са генно манипулирани и трябва да се изядат веднага след като  бъдат закупени. В противен случай, оставени само една нощ в хладилника, те се изпаряват." Това трябва да е била причината за изчезването на ягодите, били се изпарили. Можело да се каже, че това било чудо невиждано, че поне пет броя са останали. Така че се разминахме с торта във форма на сърце само с ягоди. Simple Smile Всички бяха единодушни, че формата и цветът не били от значение и че с различни плодове повече им допадало. Simple Smile Никога не са били толкова сговорчиви, никога. Simple Smile  Дали това не е от генно манипулираните ягоди???

Картофки на фурна в компанията на сирене и салата от домати и печени чушки.

# 229
  • Sofia
Валентински бухтички

# 230
И аз да се включа с нещо за днешния празник - сладки "Червено кадифе"

http://chocolatekitchen21.blogspot.bg/2016/02/blog-post_14.html

# 231
Venetta, благодаря bouquet  Красива торта - може би защото повечето ягоди са се изпарили  Wink и е станала по-шарена  Simple Smile
svetlana21, съблазнителни сладки  Simple Smile

Бързо, лесно, вкусно -

Пълнени картофи

# 232
  • забравих си мисълта...
Моля, Кристал7Heart Eyes

Tвоите пълнени картофи са чудесни и много съблазнителни.  bouquet

Благодаря за милите думи за тортата. И да добре се получи, но аз исках да е нещо като тази

цък цък цък

или тази,
цък цък цък

но както и да е, пак се получи добре и е вече история. Wink

Това беше нашата вечеря. Сама си я купих, сама си я изпекох, но не си я хапнах сама. Wink

Скрит текст:
Показвам я просто като идея. Нищо сложно, просто се взема някакво филе от риба. отгоре се поставя микс от спанак и овче или краве сирене, може и извара. Споменавала съм много пъти, че при нас изварата е като заквасената сметана в БГ и е много вкусна. Може да се ползва както за основни ястия, така и за сладкиши, даже намазана на филийка с малко сладко отгоре е разкошна за хапване. Но да се върна на рибата. Аз лично, към микса бих прибавила и кромид лук и подправки и всичко това се завива в многолистно тесто. Бързо и вкусно.

Скрит текст:
Децата са във ваканция сега. За закуска имаше и палачинки. Не успях да ги снимам. Бяха без никаква мазнина. Харесаха се повече от тези с мазнина, но това ми се отдаде да го постигна, защото си купих нови тигани, които позволяват това. Доста тигани си купих, докато улуча правилните, но от тези съм най-после доволна. Харесва ми и това, че дръжките им се свалят и това дава възможност да се подредят по-добре или да се ползват като тава. Капакът също е много практичен. Това, че имат червени точки, които изчезват след като тигана се затопли до определена температура, всъщност за мен е без значение, но е хубаво, че ги има. Simple Smile

Имаше и баница. Този път корите много се късаха и не позволиха да ги навия, затова я направих наложена.

# 233
# 234
Гисчо, много хубави сладки! Simple Smile

От мен Палачинки

# 235
lipodve, Гисчо, вкусни предложения  Simple Smile
Venetta, Heart Eyes
Идеята за рибката е много добра. На мен от доста време ми се върти Thinking в главата идеята да направя така със сладък пълнеж, но все не идва ред… А рибка със спанак по този начин, само че покрита с панировка си купуваме понякога и е много вкусна. Предполагам, че с бутертесто е още по-вкусна.
Баницата добре се е зачервила  Simple Smile

Скрит текст:
За тиганите направо ти завиждам благородно. Тук в България за съжаление не съм виждала такива.

Баница с Одрински кори - Баницата на мама с ориз и сирене

# 236
# 237
  • забравих си мисълта...
Кристал7, чудесна баница. Тези кори ги има и тук при нас в турските магазини. Купих няколко пъти и правих баница с тях, много вкусно се получава. Твоята баница не само е много апетитна, но и много съблазнителна. Simple Smile

Скрит текст:
Колкото до тиганите, аз ги показах, защото всеки има или роднини, или познати, приятели в чужбина, които биха могли да му ги поръчат, но аз мисля, че в БГ ще ги пуснат, и в БГ вече има всичко, което има и тук.

Да ви покажат моят леопардов козунак. Много вкусен се получи. Следващият път обаче, ще намаля малко какаовото тесто за сметка на бялото.

# 238

От вчepa caлaтka c пyшeнa cьoмгa зa мeн, u зa мъжa нa koлeжka пo нeйнa пopъчka тортa c нyтeлa.

# 239
Пилешко с гарнитура

Понички

Общи условия

Активация на акаунт