ТРЕТИ клас - 2

• 57 994
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • София
А ние сме с Просвета, учихме границите, полезните изкопаеми, реките.

А вие с първа част историята- учихте ли ги тия неща?
Само с кого граничим в различните посоки, кои граници са сухоземни, кои водни.
После минаха на истотията. Преди ваканцията приключиха историята и сега почнаха география. Първо за равнини, низини и котловини, после за планините и сезоните.

# 76
И нашите приключиха с историята, но в началото наистина има 2-3 урока за граници, карти, символи на Б-я и София

Да има такова разминаване в математиката е най-осезаемо обаче, защото училите 1 час по-малко цял срок са минимум със 7 урока назад. Та се наложи АЗ да го уча как да умножава и дели многоцифрено на едноцифрено число ...
Масово задачите от тук нататък са такива, но на Коледното не знаехме и успя да се дотика само до 3-тото място, а реално е знаел какво да стори.. само дето пусто не знаел как да раздели трицифрено число на едноцифрено  Crazy

# 77
  • Бургас
 Sad Дъщеря ми има за домашно да напише за Индже войвода.Османски завоеватели или Османски съжители да напише? #2gunfire

# 78
Аз го наричам робство и иго... Може би най-точното е иго,  роби купени и притежавани реално е нямало, но присъствие и съжителство е наглост.
В съседен клас турчета и циганче са отказали да научат наизуст Обесването на Васил Левски

# 79
  • Бургас
Аз го наричам робство и иго... Може би най-точното е иго,  роби купени и притежавани реално е нямало, но присъствие и съжителство е наглост.
В съседен клас турчета и циганче са отказали да научат наизуст Обесването на Васил Левски

Робство го писахме.Ако има претенции госпожата да дойде при мен.

# 80
И аз никога не съм поставяла под съмнение терминологията в този случай.

"робство-
(същ.) робуване, подчиненост, зависимост, робия, безправие, ярем, бреме, мъка, хомот, покорство
(същ.) пленничество, крепостничество, феодализъм
(същ.) иго, владичество"

Който има проблеми с него- нека си останат за негова сметка.  Hug

# 81
Момичета, дадоха ли програмата за втория срок при вас? Ние още си чакаме...

# 82
Привет!
Да нашата програма я дадоха но казаха  седмица след  ваканцията да изчакаме да не я вписваме в бележниците .
Малкия ще  ходи при баща си тази ваканция ... ще видим как ще си доиде ... ми е притеснено ...

По човек и общество  мисля да му изкарам  датите на отделен лист  че да ги има пригледно и да  ги научим по лесно  уж ги знае повечето но ... мисля че е добра идея .
Вчера бяхме на Аз и числата СБНУ...  да видим какво е направил уж било лесно ...
Изпълнил е  с 2 страници бележника  само с шестици .. пупу дано и занапред да е така ....

# 83
Не са ми важни на този етап оценките на мен. По- важно ми е детето да развие умения, но това в училище не се случва. Мерилото за знания за мен е друго, а не субективното мнение на някой, та било то и учител. Критериите ми за образоване се разминават тотално с начина и материала , по който се работи сега. Нали трупаме и надграждаме знания, за да ги приложим в живота и да са ни от полза? Аз досега съм свидетел на това, как системата пълни главите с ненужна информация , не дава възможност детето само да достигне до  изводи, да помисли, да има различно мнение дори. ..

# 84
  • София
В тази връзка, миналата седмица правиха съчинение по дадено начало. Щерката си го е написала относително добре, смислово и правописно. Преценила е обаче, че съчинението не трябва да има хепиенд и го е завършила по малко по-различен начин от очакваното. Странното е, че рецензията на съчинението беше, че не трябвало да го завършва така, ами иначе и отдолу написан съвсем различен край. Е питам аз, нали е съчинение Simple Smile Откъде накъде дават наклон какво да пише в него...
На Аз и числата, както и предполагах като погледнах задачите - имало е една с 60 врабчета на 3 дървета, от първото на второто се преместили 10, а от втроторо на третото 8. Колко станали врабчетата? Никаква мислъ да схване, че нито едно не е отлетяло  Mr. Green Всичиките й съученици останаха изненадани като им казах отговора, та явно масово не са помислили Simple Smile

# 85
Яка задача. Simple Smile
На нас ни дадоха програмата, но бележниците са при учителката, та няма къде да я нанесем. Simple Smile

# 86
  • София
моето дете имало да пише съчинение по преживяно. вместо това, то написало съчинение по измислено преживяно, като е спазило всички изисквания там за начало, развитие, кулминация, край... отделно, измислената преживелица е доста интересна. претендирам да имам опит и усет към писането и оцених положително съчинението.

но учителката е написала отдолу: "Не се разбира какво искаш да кажеш".
напротив, чудесно се разбира. предполагам, че е искала да критикува липсата на автентичност в съчинението по преживяно, но използваните изрази от критиката са напълно неправилни и непедагогични.

е, не е само това - на тест по математика беше поправила вярно решена задача.

# 87
Бубчето, ако съчинението е без предварителен план по който да се водят децата, то не виждам причина учителката да налага правила за развръзката в съчинението.
 В  живота различните ситуации не винаги завършват с "happy end" , а и би било скучно да е така Simple Smile

Ооо, задачата   От ,,Аз и числата" и нейното решение може да бъде добър ориентир за един отговорен учител в каква посока да развива децата, но дълбоко се съмнявам , че ще се извлекат нужните поуки от обучаващите.
Имаше в предишни състезания задача: Едно яйце се вари за 5 мин. За колко време ,е се сварят 4 яйца?Дъщеря ми веднага тръгна да умножава 5х4 ...

Jam, много учители нямат никаква допирателна точка с децата, а от там и реална представа за възможностите на детето, за силните му и слаби стани. Аз бих написала под нейната рецензия: ,, Прочете с разбиране! "

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 15:40 от Biserka_a

# 88
  • София
Мне, всеки си пише план и си пише съчинението по плана, който си е написал. Иначе не е съчинение мен ако ме питаш, ама здраве да е Simple Smile И това за яйцата го помня Simple Smile

# 89
А, ние имахме съчинение на тема,,Какво щях да направя ,ако бях мого богат,,. Имаше и някакъв план на дъската , един вид - подсказка Laughing  Който не знае   в какво да си инвестира средствата- да гледа плана Laughing

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 15:26 от Biserka_a

Общи условия

Активация на акаунт