ТРЕТИ клас - 2

• 57 716
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Н
Много искам да го изпратя на лагер за 1-2 седмици. И макар да си повтарям молбата - ако някой знае летен планински лагер, на прилична цена, ще се радвам да сподели  bouquet bouquet bouquet

аз обмислям Вилиленд в Мийковци. Ходил ли е някой ? Мнения, препоръки?

Да моите миналата година, но това е единственият лагер от който се наложи да ги вземем по-рано. Бяха две седмици, издържаха една и нещо, след като всяка вечер ми звъняха да се оплакват от нещо. На първо място не им допадна това, че имаше учене, но не беше само това. Малките деца не успяваха да се вредят да се запишат за списъците с допълнителните занимания, тъй като големите ги изпреварваха. Вечер беше имало дискотеки и едната близначка се оплакваше, че не може да спи и я боли главата от шума всяка вечер. Малко като интернат изглежда самата и сграда. Ние по договорка бяхме с немски няколко деца, но учителката си караше по учебника им просто, а уговорката беше съвсмем друга. Трябваше да имат и по един час математика и български, това пък изцяло беше отпаднало. В крайна сметка това е единственият лагер, който не им допадна миналата година и не бих повторила поне за момента. След като се върнаха си признаха, че не е било чак толкова зле, но има доста голям избор и други варианти за лагери. Може би този е по-подходящ за по-големи деца.

# 661
Ние все още си учим  Laughing
Учебниците ще се връщат на 30 май, а раздаването на бележниците и свидетелствата ще е на 1 юни и после ще имаме тържество  Laughing Laughing
Иначе дъщеря ми чете все със зор, още отсега води пазарлъци за четенето през лятото, затова решихме през юни да е на занималня, хем ще чете /тя там ги слуша госпожите/,хем ще играе  Peace
А юли и август вероятно при баба и  Rolling Eyes

# 662
  • София
Привет, и ние още не сме минали всички външни. Всъщност, само по български са правили. Утре връщаме учебниците, кога ще направят другите - не знам.

Иначе, чете доста , особено след като му купихме електронна книга Simple Smile Вкъщи всички четем много, и той покрай нас (най-вече покрай батко си) започна да чете.
Видях списъка - със сигурност Старогръцките легенди и митове са за следващото лято. Учат се в 5ти клас по програма Simple Smile А Матилда - страхотна книжка, още миналата година я чете и страшно се впечатли от нея.
Копирам много хубави идеи от списъка Simple Smile И аз съм привърженик на идеята да чете, каквото му харесва, а не задължително от списъка.  Peace

# 663
Моите четат много през ваканцията, но не по свое желание, за съжаление. През годината третокласничката четеше, но главно в училище. Прочете си няколко книжки там. Вкъщи няма интерес. Но хубаво сте отворили тази тема. Ще я накарам да си избере книжка и да почва четенето от днес. Няма само да стои на телефона и т.н.! Twisted Evil

# 664
  • София
Като говорите за четене, да ви попитам - по колко време на ден четат децата ви? И вие ли ги карате или те сами си взимат книжките и започват?
Да си призная - аз й чета  Embarassed. Има книги, които трябва да се прочетат на определена възраст. Така чаках кака й (на която четох до 7 г.) да ги прочете, но уви. Не чете изобщо, а е 9 клас. Затова аз си чета на малката, с надеждата, че така възпитавам любов към четенето... През лятото сме се разбрали обаче да прочете сама поне една книга. Любимите й са за Х. Потър (до 3-тата вкл), Приказка без край, Без дом и Малкият моряк.

# 665
Ние все още си учим  Laughing
===
Нормално. Учебната година още не е свършила. И нашите са си до края.
Лагери- моят още в І клас си ходи с едно приятелче на лагер на адвентисти и много му хареса там, но те и си имат изключително отношение към децата и образователни програми. Не му е за първи път да е с тези хора. Изключително читави са.
Във ІІ клас беше на математически лагер.
Сега гласи приключенски, стига да не ни се засече с датите на почивката.
Чете и той Пърси Джаксън, та се пушек вдига. Като ги гледам колко книги са още - ако не му омръзне, ще уплътни цяла година с тях.
Нямаме списъци с книги, но то е и рано още. Като приключи годината, класната ще им даде.
Лекси, според мен е по- добре ти да й четеш, вместо изобщо да не се прочетат хубавите книги на съответната възраст. Аз съм по- серт и още в І клас изисквах определен брой прочетени страници. След това - глави. И да ми се разкажат - да видя аз четено ли е, разбрано ли е. Така, ако не друго, се придобиват навици за четене, че и за разказване. Моят си има и дислексичен проблем, та му е още по- необходимо. И сега чете. В ІІІ клас доста нещо изчете в интерес на истината. И когато му е интересно си го разказва съвсем прилично.
Марк Твен го е минал. На Линдгрен май всичко прочете. На Кестнер повечето неща също. Българските автори- отдавна. Нека си чете Риърдън, нищо, че най- вероятно няма да е в списъка.

# 666
Aila, вече в никакви теории за възпитанието не вярвам. Двамата вкъщи уж по един и същи начин ги възпитаваме, а са толкова различни не само като темпаремент, а въобще
При нас малкият чете повече. Освен, че му е по-интересно и съпреживява историите, е и по-изпълнителен - само трябва леко да му напомня за книжката, а често и сам се сеща. Големият сякаш не е способен напълно да се вживее в историята. Пробвах с какви ли не стилове, уж казва, че му е интересно, но не го грабва наистина. Няма го това нетърпение и желание да разбереш какво следва, какво ще се случи. Чете и спокойно зарязва книжката на някое супер интересно и завързано място.

# 667
 bouquet bouquet bouquet

Къде са тези математически лагери? Аз досега не съм чувала. Там какви задачи се решават - лесни или трудни?

Бих се съгласила на трудни, за състезания.

Пишете ми, къде са, и колко струват ако имате информация

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 668
  • софия
Здравейте и от мен, приключихме с училището за тази година, утре ще им раздадат бележниците.
 Започвам да се оглеждам за сборници по математика и БЕЛ който да решава през лятото, все още докато не е загубил тренинг. Моля за предложения

# 669
Здравей, има един сайт за подготовка за състезания по математика. Мисля от него да си спретна сама "сборник". Има типове задачи, разделени за класовете. Някои са решени, други само с отговорите.

Пишете ако се интресувате. Мога да изпратя файла, ако се интересувате от по-трудните задачи. Мисля да го ползваме като подготовка за кандидатстване в МГ догодина  Hug

# 670
  • España (Плевен)
Здравей, има един сайт за подготовка за състезания по математика. Мисля от него да си спретна сама "сборник". Има типове задачи, разделени за класовете. Някои са решени, други само с отговорите.

Пишете ако се интресувате. Мога да изпратя файла, ако се интересувате от по-трудните задачи. Мисля да го ползваме като подготовка за кандидатстване в МГ догодина  Hug
rumka833, аз бих искала да ми изпратиш файла...  Peace  Благодаря!

# 671
# 672
rumka833 може ли и на мен сайта?Благодаря!

# 673
  • София
rumka833, и аз моля за файлчето, когато е готово Simple Smile  bouquet

# 674
  • София
За лятото ще ги оставя да четат каквито искат те книги и евентуално нещо от списъка ако им допадне.
За момента планирам да минем и задачите на състезанията, които са балообразуващи за прием в СМГ, както и част от тренировъчните изпити за четвърти клас за СМГ, но ме съмнява да ни стигне времето. През учебната година обаче, още по-малко време има за това. Бих казала, че почти цял месец вече си почиват, така че скоро ще ги изръчкам поне нещо да правят.. И без това остават един тренировъчен в СМГ тази неделя и после две състезания по математика за едната и не е още време да се отпуска напълно.
Някой да има идея откъде мога да поръчам учебник за трети клас по английски на Blue Skies for Bulgaria - Longman, тъй като от книжарницата ми казаха, че не могат да поръчат. Заляхме го и сега няма как да го върнем.

Общи условия

Активация на акаунт