Отговори
# 105
  • София
the doors, благодаря  Hug
Мда, няма да ме огрее да съм в идеалния период, баш преди цикъл съм, но ще видим какво ще правим де, то и без това като за начало трябва да пусна МБ за да видим дали съм утрепала бактериите, пък това като стане ок, ще мислим планове и за другото.

# 106
Привет, дами  smile3525

Запис и от мен.
Вчера получих резултат от редовната годишна цитонамазка. Резултат пап3д, "белези на hpv вирус" и много левкоцити.
Предишната ми цито е от преди година и половина пап2а.
Предистория имам дълга, но накратко. От 5-6 години ме "лекуват" от бактерии, гъби и не знам още какво. Няколко пъти тестове за хламидии, микоплазми и др (отрицателни). Имам постоянно течение последните 5-6 години, включително и през бременността.
С постоянен партньор съм и имаме детенце на почти 3 годинки.

След резултата ми изписаха Арилин два дни и после Гинексид 5 дни. На 02.02 имам час за още една цитонамазка и тест за HPV вирус в Геника.

Сега ходя при д-р Джонгова от Лора, но се чудя дали да не посетя друг лекар с по-тясна специализация.

Ще съм благодарна на съвети  bouquet

# 107
Вили, колпоскопия ти трябва и биопсия. Ако няма възпаление в момента не ти трябва нова цитонамазка по мое мнение.

# 108
Възпаление има :/. В повечето случаи микробиологията ако ми е излизала чиста, изписват "Възпалителна реакция, без да се изолира патоген - вероятно от цервикс“. Това е и резултата от микробиологията, която пуснах заедно с цито-то.

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 16:46 от Villitoo30

# 109
Здравейте, днес си взех резултатите от цитонамазката:
Задоволителна намазка
Епителни клетки с реактивни промени
Слуз, масово възпалителни клетки
PAP II C

Вчера бях на преглед. При гинекологичния преглед, доктора каза че всичко е наред. При прегледа с ехограф, също не видя нищо обезпокоително. И двата яйчника са без кисти и туморни образования. Притесни го единствено дебелината на лигавицата, че е само 4мм., а в този период от цикъла ми трябва да е около 12мм. Според него най-вероятно предния месец съм нямала овулация.  Взе ми материал и за HPV тест, който ще е готов след около 2-3седмици. Днес дадох кръв за хламидия, резултата ще излезе утре.

31г. съм има две деца /родени секцио/. От 12г. един постоянен партньор. До сега съм нямала оплаквания, но този месец на 12ден от началото на цикъла имам леко розово-кафеникаво зацапване.

Бих искала да помоля за интерпретация на резултат от цитонамазката. Има ли причина да се притеснявам и да звъня да доктора или да изчакам да излезе резултата от HPV теста?

# 110
Цитото според мен не е нищо притеснително.
Тези тестове защо ги правите като така и така окончателно лечение няма, а има само "приспиване" на вируса? Аман от това докторите да взимат по 100 лв за тест, примерно.....
Изчакай си всички резултати и тогава говорете с АГ. Едва ли ще има проблем  Hug

# 111
Здравейте и от мене! Да ви разкажа и моята история. През октомври 2015 г. бях на гинекологичен преглед. За мой ужас докторът видя някакви бели участъци на шийката. Каза, че цитонамазката не 100 % сигурно и трябва да се направи биопсия. Тогава едновременно взе материал и за цито , и за биопсия. След 2 седмици резултатите излязоха - цито 3а. а биопсията показа папилома. Докторът каза, че трябва да се направи и тест за ЧПВ и аз се съгласих, бях много притеснена и не гледах, че това изследване е скъпо. Междувременно би предписа Изопринозин за 3 месеца по дадена от него схема, а заедно с това и Полижинакс и Фарматекс за 12 дни. След 2 седмици излезна резултатът за ЧПВ, оказа се, че имам високорисковите щамове и то стойността беше много висока 1903. Много се притесних, многооо. В началото на януари отново бях на преглед, гинекологът ми взе цитонамазка и материал за нов ЧПВ, да види дали не е намаляла стойността, а междувременно ни изписа ново лекарство - Силаут вагинален крем, даде ми схема как да си го слагам. на 20 януари излезнаха новите резултати - цитото ми е РАР 2, а стойността на вируса беше паднала на 7,8, което направо не е за вярване. Аз взех да си внушавам дали не е объркан резултата, защото ми направи впечатление, че двата теста са правени в различни лаборатории. Да, резултатите сега ми са доста хубави, но така се изплаших, че не мога да се зарадвам, пък и вируса все ще си е в мене. В средата на февруари съм пак на преглед, лекарят иска да види дали има резултат от вагиналния крем. Това е ново лекарство и няма отзиви по форумите за ефектите от него. Ще ви пиша как върви моето лечение да сте в течение на нещата. Може пък да действа. На всички момичета много кураж и добре резултати.

# 112
  • София
Аlly_t бе писала за това лекарство в темата. Добри неща написа.
Пожелавам ти успех в борбата с вируса, явно ще я спечелиш.

# 113
Здравейте момичета, аз съм нова тук.Искам да споделя с вас резултатите от моите цитонамазки.Направих една през мес.09 .2015 ,резултата е ПАП 3 а , след което направихме колпоскопия и биопсия.Резултата е ЦИН 1, назначен ми беше Силвержил.Лекарят ми каза че няма нищо притеснително,но след 3 месеца трябва данаправиме  пак цито и ето резултата е същия като първия.Незнам дали има значение това ,че втората цито ми бе взета ден преди цикъл.
Лекарят категорично ми препоръчва операция- махане на матката и шийката.Дори ме праща при определен лекар който да я извърши в София.Аз съм от провинцията.Казах че имам предпочитание към д-р Тюфекчиева, а лекарят ми каза че знае как работи тя , нямало да ми назначава операция. Още не съм ходила за втори преглед и мнение.Записах си час за следващата седмица.Незнам какво ще ми каже д-ра в София, но вече имам притеснения ако  не си направя операция- дали няма да развия ракови клетки и да стане късно за лечение.Много съм притеснена.Моля за вашето мнение и съвет.

Момичета да ви информирам какво се случи на  втория преглед който направих. Доктора ме прегледа с колпоскоп и ехография.Каза че с колпоскопа се вижда раничка/ по- тъмно петно/ на шийката .Направи ми иследване за ЧПВ и носих в лаборатория ГЕНИКА .Ще чакам резултати.Иначе последващото развитие ще зависи от този резултат.Тогава ще се реши дали ще ми гори раничката или ще се прави конизация.
На ехографа каза че органите са нормални и не се налага отсраняване.
Много искам да нямам високорисковите щамове на вируса.
 Praynig
Пожелавам на всички вас здраве

# 114
Задължително друг лекар или най-малкото друга лаборатория. И мен в "Лора" патолог Коева ме изкара с Пап 3д.
Из старите теми:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=687103.145

Стискам палци!  Hug

Привет, дами  smile3525

Запис и от мен.
Вчера получих резултат от редовната годишна цитонамазка. Резултат пап3д, "белези на hpv вирус" и много левкоцити.
Предишната ми цито е от преди година и половина пап2а.
Предистория имам дълга, но накратко. От 5-6 години ме "лекуват" от бактерии, гъби и не знам още какво. Няколко пъти тестове за хламидии, микоплазми и др (отрицателни). Имам постоянно течение последните 5-6 години, включително и през бременността.
С постоянен партньор съм и имаме детенце на почти 3 годинки.

След резултата ми изписаха Арилин два дни и после Гинексид 5 дни. На 02.02 имам час за още една цитонамазка и тест за HPV вирус в Геника.

Сега ходя при д-р Джонгова от Лора, но се чудя дали да не посетя друг лекар с по-тясна специализация.

Ще съм благодарна на съвети  bouquet

# 115
Задължително друг лекар или най-малкото друга лаборатория. И мен в "Лора" патолог Коева ме изкара с Пап 3д.
Из старите теми:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=687103.145

Стискам палци!  Hug

Hug bouquet Благодаря!!

Теста ми е правен от Коева в Лора. Няма цин, само пап3д и морфологични белези на хпв вирус. За резултата окей, ще пусна нова цито и при друг лекар, но тези морфологични промени ми излязоха и на предишната цито, която беше преди около година и половина пап 2а в друга лаборатория и друг лекар. Сега загледах и микробиологията и имам тотална липса на лактобацили. Сега слагах Арилин и от два дни Гинексид и определено се чувствам по-добре отдолу  Embarassed. Четох, че и лош резултат на цито, може да се дължи и на вагиноза, но не ми откриват бактерии. ХВП теста смятам да го направя за всеки случай, имам силна наследствена обремененост към ракови заболявания .........

# 116
Има ли момичета,забременели след конизация в темата?

# 117
# 118
DreamComeTrue ти в коя седмица си!  bouquet

# 119
DreamComeTrue ти в коя седмица си!  bouquet
В 19-та е Дриймчето  Heart Eyes Ще чакаме бебе в темата  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт