Отговори
# 90
  • София
Доктори всякакви! И аз с успокоение към  Fer : Карцином ин ситу -  излекуван със скалпелна конизация. Дано да нямам проблем занапред. При първия контролен преглед имаше една докторка, която  беше участвала при операцията. Та тя безцеремонно заяви, че според нея трябвало до 1 г. да ми се махне шийка и матка. Доста се стреснах от това заявление. То ако се наложи ок, но как може да прогнозира тя как ще се развие процеса!

Права  си, няма как да се прогнозира развитието на процеса.При всеки е индивидуално,може би защото не са сигурни искат тотално премахване на шийка и матка.Радвам се че при теб нещата са излекувани.Благодаря на всички за положителните думи.Ще пиша в края на седмицата след 2-я преглед.
Лошото е ,че някой път с такива предположения от страна на лекарите ,човек се вкарва във филми.
Желая на всички мн здраве Hug Hug

С ЦИН 1 организмът ти може да се пребори и сам без лечение, ако си млада.
Отиди си спокойно на втори преглед.

# 91
Fer, аз бях с ЦИН 3.И аз съм с конизация от предния януари.Засега съм с цито 2А.
Така, че само положителни мисли в главата и да случиш на лекар ти пожелавам.
Благодаря Franceska,
ще пиша пак за резултатите.Със сигурност ще имам въпроси относно конизацията ,ако ми се наложи ,но нека изчакам новите резултати и мнение на 2-ри специалист.

# 92
Доктори всякакви! И аз с успокоение към  Fer : Карцином ин ситу -  излекуван със скалпелна конизация. Дано да нямам проблем занапред. При първия контролен преглед имаше една докторка, която  беше участвала при операцията. Та тя безцеремонно заяви, че според нея трябвало до 1 г. да ми се махне шийка и матка. Доста се стреснах от това заявление. То ако се наложи ок, но как може да прогнозира тя как ще се развие процеса!

Права  си, няма как да се прогнозира развитието на процеса.При всеки е индивидуално,може би защото не са сигурни искат тотално премахване на шийка и матка.Радвам се че при теб нещата са излекувани.Благодаря на всички за положителните думи.Ще пиша в края на седмицата след 2-я преглед.
Лошото е ,че някой път с такива предположения от страна на лекарите ,човек се вкарва във филми.
Желая на всички мн здраве Hug Hug

С ЦИН 1 организмът ти може да се пребори и сам без лечение, ако си млада.
Отиди си спокойно на втори преглед.

не съм много,, млада,,...... на 45 съм , с две деца , за това лекарят тук ми казва да махам всичко , че не ми било вече необходимо да имам матка. newsm78

# 93
  • София
Абе какви са тези лекари, чак се зачудих този пост сериозен ли е  ooooh! Максимум с конизация ще се разминеш според мен, ако въобще и до това се стигне. И аз съм с 3 А и предполагаем CIN1, "предполагаем" защото още не съм направила биопсия, тези дни трябва да си запиша час за преглед, но никой зор не ми дава даже и за биопсията, дори лекарят специално ми обясни, че положението не е някакво спешно и спокойно да си изчакам да минат празниците, резултатът от цитото ми е от началото на декември. Сега пия Изопринозин, лекувах и инфекция с АБ и дори най-вероятно преди биопсията ще пуснем още една цитонамазка.

# 94
Абсолютно подкрепям горните мнения - подобни крайни и инвазивни оперативни намеси само след консултация поне с още един лекар, по възможност от препоръчаните и доказали се специалисти в областта (на първа страница).
Аз да кажа, че днес се видях с моята лекарка, която каза, че резултатът е супер и ще се видим относо след 6-8м. Питах я какво значи адекватност на цитонамазката "задоволителна, но ограничена от..." и тя ми каза, че всичко е ок и да не го мисля повече  Crazy
Продължавам да ви следя и да помагам, ако въобще мога по някакъв начин и се моля всички ни да имаме само добри резултати  Praynig Peace

# 95
, за това лекарят тук ми казва да махам всичко , че не ми било вече необходимо да имам матка. newsm78
Ужас, предполагам имат някаква сметка от тази операция, я каса ще точат, я от теб пари ще искат. Вече е страшно да се ходи по лекари, за най-малкото нещо - операция и дай пари.  ooooh!

# 96
  • София
Да, нали, дайте направо всички дето сме раждали да си направим ей така по една профилактична хистеректомия защото тези органи не са ни необходими вече  ooooh!
Аз се уредих с час за четвъртък и да попитам нещо, при състояния като CIN1 има ли значение по кое време от цикъла се взима цитонамазка? Не за биопсия, за самата цитонамазка питам защото сигурно ще пускам пак, в смисъл в някоя фаза от цикъла има ли шанс, ако има нещо то да не се хване?

# 97
Няма специално изискване за време, не трябва да си в цикъл. Най-добре след като мине цикъла, в рамките на следващите 10-тина дни. Добре е 2-3 дни преди прегледа да няма контакти с партньора Simple Smile Успех!  Praynig

# 98
Лелееее, имало нова тема, а аз не съм разбрала  Crazy Само първата страница изчетох и бързам да напиша отговор относно Дрийм  Hug Честито, миличка  bouquet Няма да забравя подкрепата ти  bouquet За момичетата, които не знаят - с Дрийм ни конизираха почти заедно  Grinning

# 99
Благодаря, трогната съм, мила, просълзих се bouquet Hug Оттук нататък само хубави резултати Hug

# 100
Здравейте,

отдавна следя темата, защото и аз съм с конизация, та вашите съвети винаги са ми помагали. Благодаря Ви Simple Smile днек си взех резултатите от конизацията, но не съм сигурна дали да се радвам или не. ПАП 3 бях от цитонамазката, а от биопсията е ЦИН 2. Моля тези, които са наясно да ми помогнат с разчитането на резултатите, а те са - Паракератоза, папиломатоза и койлоцитоза  - с данни за ЦИН 2. Тежко хронично възпаление в стромата с обостряне, наличие на полип в СС  - 3.2 mm Хирургични граници на конуса - чисти. Диагноза - Конус от маточната шийка с ЦИН 2, хроничен цервитит. Полип на маточната шийка.

Благодаря ви предварително Simple Smile Не съм раждала и се притеснявам мнооого Sad

# 101
  • София
Изрязано е до чисто. За полипа не мога да помогна, но вероятно с цервикално абразио може да се отстрани. Ако е така, не знам защо не са го махнали по време  на конизацията.

# 102
Изрязано е до чисто. За полипа не мога да помогна, но вероятно с цервикално абразио може да се отстрани. Ако е така, не знам защо не са го махнали по време  на конизацията.

Благодаря ти за отговора. А дали ще е необходимо някакво допълнитебно лечение ? или камо периодичните цитонамазки ще са достатъчни ?

# 103
  • София
Предполагам, че хроничният цервицит трябва да се лекува.

# 104
Предполагам, че хроничният цервицит трябва да се лекува.

Много благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт