Отговори
# 75

evianna не знам дали при бременност се прави тест за ЧПВ но щом ти  предстои раждане най добре се консултирай с лекар и за теста у и по добре си  направи типизиране защото наистина ако имаш ЧПВ и планираш нормално раждане , наистина можеш да заразиш детето  ooooh!
[/quote]
Здравейте, моля за отговор. Аз имам отрицателен тест отпреди две години, това не означава ли, че нямам инфекцията вече? Или поне, че не е активна,....това не означава ли, че няма да заразя бебебто. Чела съм, че организмът се очиства сам от инфекцията, така ли е? Просто нямам много време до термина и се притесних.
какъв тест да направя, може ли кръвен и има ли такъв в Геника. Аз там правих тестуване на секрет на много HPV-та, сег аможе ли да се направи само на ЧПВ18?

# 76
  • София
Здравейте! Правиха ми биопсия на 5 януари, имах леко зацапване след нея и после доста ми се засили течението, което имах от преди това. От петък обаче започна слабо кървене, което вече ме притеснява. Трябва да ми дойде чак на 25, по принцип съм с редовен цикъл. Мислите ли, че има за какво да се притеснявам. Лекарката ми каза заради засиленото течение да почна Полижинакс от утре, но сега с това кървене не знам. Излезе ми цин 1-2 и ще я горим с лазер другия месец.
Ще се консултирам с нея, ако успея да намеря по телефона утре, но искам да чуя и вашето мнение, че вече много се притеснявам  Praynig

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 10:38 от -Alien-

# 77
Здравейте момичета, аз съм нова тук.Искам да споделя с вас резултатите от моите цитонамазки.Направих една през мес.09 .2015 ,резултата е ПАП 3 а , след което направихме колпоскопия и биопсия.Резултата е ЦИН 1, назначен ми беше Силвержил.Лекарят ми каза че няма нищо притеснително,но след 3 месеца трябва данаправиме  пак цито и ето резултата е същия като първия.Незнам дали има значение това ,че втората цито ми бе взета ден преди цикъл.
Лекарят категорично ми препоръчва операция- махане на матката и шийката.Дори ме праща при определен лекар който да я извърши в София.Аз съм от провинцията.Казах че имам предпочитание към д-р Тюфекчиева, а лекарят ми каза че знае как работи тя , нямало да ми назначава операция. Още не съм ходила за втори преглед и мнение.Записах си час за следващата седмица.Незнам какво ще ми каже д-ра в София, но вече имам притеснения ако  не си направя операция- дали няма да развия ракови клетки и да стане късно за лечение.Много съм притеснена.Моля за вашето мнение и съвет.

# 78
Не ми е ясно как при положение, че резултата от биобсията е Цин 1 твоят лелар иска да ти махат матката. Това не е ли твърде крайна мярка за такъв резултат.   Close  newsm78

# 79
Не ми е ясно как при положение, че резултата от биобсията е Цин 1 твоят лелар иска да ти махат матката. Това не е ли твърде крайна мярка за такъв резултат.   Close  newsm78

Освен да си мисля че го прави превантивно ,за да не се развие в РМШ, друго обяснение нямам.

# 80
Фер, тоя лекар не е добре с главата, смени го незабавно Hug

# 81
Потърси още едно мнение и не си набивай в главата глупости, при Цин1 няма как да ти отстранят  нито шийката нито матката, такъв лекар е за убиване, а такава операция не ти е нужна, потърси Славчев или Карагьозов или Ганчева, това са сигурни варианти. Тук имаше и момиче изпатило си от Тюфекчиева и те съветвам и аз да не се доверяваш на операция и да си смениш лекаря задължително, съветът ми е потърси второ мнение, порови се за добри специалисти не само това което съм написала , направи на ново всичко и колпоскопия и цитонамазка. Ако трябва и биопсия. Не си мисли че имаш рак или подобни.  Hug Hug

# 82
Благодаря ви момичета, дадохте ми надежда.Сигурно си представяте че 10 дни в главата ми се въртят всевъзможни лоши картини и прогнози.Ще потърся задължително 2-ро а може би и 3-то мнение. Hug

# 83
Пиши тук после с резултата от втория преглед Simple Smile Бъди усмихната и си мисли само хубави неща
 Hug

# 84
И аз да кажа нещо успокоително. РМШ е мнооого дълъг и бавен процес. Мен ме мотаха навремето около година след резултат ПАП 3А докато попадна на лекар. И нещата се оправиха без крайни операции. Вярно наложи се скалпелна конизация, дълбока, но само това. И от тогава минаха почти 9 жгодини (2007-ма), а всичките ми цитонамазки от тогава са ОК. Горе главата. Simple Smile

# 85
И аз да кажа нещо успокоително. РМШ е мнооого дълъг и бавен процес. Мен ме мотаха навремето около година след резултат ПАП 3А докато попадна на лекар. И нещата се оправиха без крайни операции. Вярно наложи се скалпелна конизация, дълбока, но само това. И от тогава минаха почти 9 жгодини (2007-ма), а всичките ми цитонамазки от тогава са ОК. Горе главата. Simple Smile
Благодаря ти за споделеното.Радвам се че при теб всичко сега е ок.Ще пиша след втората консултация в края на седмицата.Желая усмихната седмица на всички. Hug

# 86
  • София
Фер, тоя лекар не е добре с главата, смени го незабавно Hug

Пълен олигофрен - без извинения за грубите думи.

# 87
Fer, аз бях с ЦИН 3.И аз съм с конизация от предния януари.Засега съм с цито 2А.
Така, че само положителни мисли в главата и да случиш на лекар ти пожелавам.

# 88
Доктори всякакви! И аз с успокоение към  Fer : Карцином ин ситу -  излекуван със скалпелна конизация. Дано да нямам проблем занапред. При първия контролен преглед имаше една докторка, която  беше участвала при операцията. Та тя безцеремонно заяви, че според нея трябвало до 1 г. да ми се махне шийка и матка. Доста се стреснах от това заявление. То ако се наложи ок, но как може да прогнозира тя как ще се развие процеса!

# 89
Доктори всякакви! И аз с успокоение към  Fer : Карцином ин ситу -  излекуван със скалпелна конизация. Дано да нямам проблем занапред. При първия контролен преглед имаше една докторка, която  беше участвала при операцията. Та тя безцеремонно заяви, че според нея трябвало до 1 г. да ми се махне шийка и матка. Доста се стреснах от това заявление. То ако се наложи ок, но как може да прогнозира тя как ще се развие процеса!

Права  си, няма как да се прогнозира развитието на процеса.При всеки е индивидуално,може би защото не са сигурни искат тотално премахване на шийка и матка.Радвам се че при теб нещата са излекувани.Благодаря на всички за положителните думи.Ще пиша в края на седмицата след 2-я преглед.
Лошото е ,че някой път с такива предположения от страна на лекарите ,човек се вкарва във филми.
Желая на всички мн здраве Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт