Отговори
# 60
  • София
Ганчева вьима цито и след това гледа на колпоскоп!

# 61
Аз си мисля за по правилно, първо колпоскопията, после цитото, но лекарят най добре преценява  Peace

# 62
  • София
Нали мажат с разни разтвори при колпоскопията,надали е удачно да ти вземат цито от намазаната шийка

# 63
  • София
Вместо запис малко глупав въпрос - на 6м съм на цито и колпоскоп. от преди 2 години ми е последната микробиология. Пропуск ли е от моя страна или щом другото е наред това да не го мисля  Blush

# 64
  • София
Първо се взема цито,а после се гледа с колпоскоп,точно,защото шийката се маже.

# 65
  • БУРГАС
 Здравейте,  имам няколко въпроса и знам че тук мога да намеря отговорите  Simple Smile.  Преди 4 месеца ми е направена цитонамазка 2 група,  но понеже преди време незнам дали с раничката имах наистина проблеми или с алчни лекари които за пари поставят всякакви диагнози,  сега ме достраша да няма вече нещо по- сериозно и гинеколожката ми реши да направим ДНК тест за високорисковите типове.  Излезе отрицателен за всички.  Та питането ми е може ли да съм спокойна към момента,  че няма нищо. И другия ми въпрос -   досега никога не съм приемала противозачатъчни.  Сега с лечебна цел от 14 дена пия Белара,  но се появи течение което става жълто-червеникаво.  Възможно ли е да е от тях? Благодаря предварително и лека вечер.  bouquet

# 66
  • София
Аз само за противозачатъчните мога да отговоря,през първия месец е нормално да имаш зацапване,все пак това са си хормони

# 67
Spaidyr_ можеш да бъдеш спокойна  Wink само такива резултати ти пожелавам

# 68
  • БУРГАС
Благодаря за пожеланието Simple Smile  Успокоих се

# 69
Привет момичета,
Дайте съвет, че лекарката ми ще я видя чак в понеделник, а до тогава сигурно ще изкукам. Излезнаха ми резултатите от цитинамазката в сряда: порцио: IIA,  церв. канал: I. Обаче пише "Адекватност на цитонамазката: Задоволителна, но ограничена от: левкоцити, липса на ендоцервикални елементи". Какво значи това? Нова ли трбява да правя? Sad

# 70
Нищо притеснително, тези левкоцити са признак вероятно на възпаление, а относно липсата на едноцервикални елементи, може би не са взели достатъчно или явно не са ти взели материал от канала, може би трябва да я повториш  Rolling Eyes

# 71
Здравейте, преди 3 години си правих тест в Геника ( не съм имала проблем, но мое бивше гадже беше споменал, че е имал Чпв) и ми излезе положителен за HPV18 . Пих някакви лекарства за имунната система. След година правих тестване ( за още по- голям брой от тези вируси ) и излезе отрицателно за всичко. Това означава ли, че няма нищо? Последната цитонамазка( преди два месеца) беше 1 или 2 , показа , че имам Кандида. Проблемът е, че съм бременна и ще раждам след три седмици. И се чудя дали имам HPV 18 сега или не, да не заразя бебето при раждане. Да си правя ли пак тест?

# 72
Здравейте, записвам се при вас след цитонамазка 2с на порцио и цервикален канал. Пише че е ограничена от левкоцити, има клетъчни промени свързани със clue cells и възпаление, както и негативен за интраепителна лезия или злокачествен процес. В допълнителното описание: порцио - много гранулоцити, еритроцити, единични парабазални клетки, интермедиерни и суперфициални плоскоепителни клетки, единични метапластични и паракеротични клетки, дегенеративнии реактивни промени. За цервикален канал – слуз, много гранулоцити, еритроцити, зряла и незряла сквамозна метаплазия с дегенеративни и изразени инфламаторно –репаративни промени, наличие на би и мултинуклеарни клетки.
През октомври ми изгориха раничка с ток след направена биопсия. Резултата от биопсията беше ектопия с тежък хроничен възпалителен процес в стромата. 2 месеца след горенето на раничката отидох за проследяване и с оплакване от бяло течение. Лекарят ми каза, че не всичко е изгорено, пусна цитонамазка и микробиология, изписа ми флажил, таблетки и глобули и каза че според него имам колпит. Сега след като излезнаха резултатите от цитото отново ходих при лекаря си, за да разчете резултатите. Той не ме прегледа, а директно каза, че цитонамазката ми е лоша и трябва да ми се направи LEEZ. Попитах го не трябва ли да лекуваме възпалението, а отговорът му беше че при такава лоша цитонамазка само това е лечението.
Това много ме притесни и обърка. Мислите ли че нещата са толкова лоши? Мисля да потърся и друго мнение и моля за съвет към кой лекар да се насоча. От София съм. Благодаря ви предварително!  bouquet

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 17:33 от kriss

# 73
Крис, доста трудно бих помогнала с тълкуване, дано ally_t се включи с мнение, на 1 страница има координати на много специалисти, сама реши при кого да отидеш, например Ганчева също е добръ вариант както и Карагьозов но за него знам че се чака доста. Мисля че Ковачев, от ВМА както и Славчев са добър вариант  bouquet

evianna не знам дали при бременност се прави тест за ЧПВ но щом ти  предстои раждане най добре се консултирай с лекар и за теста у и по добре си  направи типизиране защото наистина ако имаш ЧПВ и планираш нормално раждане , наистина можеш да заразиш детето  ooooh!

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 19:49 от Анонимен

# 74
Като стана въпрос за противозачатъчни - на мен пък не ми дават да пия. Аз самата поисках преди няколко години да ми изпишат, отказаха категорично двама лекари заради проблемите, които имах с шийката.

Аз пак имам проблем със зацапване преди цикъла  Tired Пак ме е страх. Последните цитонамазка и колпоскоп са от октомври и всичко е наред. Махах полипи през ноември, имам и миома. Вероятно от нея е проблема, ама знам ли  ooooh! Началото на февруари пак съм на преглед

Общи условия

Активация на акаунт