Отговори
# 45
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Момичета, имате ли идея за кои дати най-скоро има часове при Ганчева? И в събота дали работи?
Ако някоя от вас има час около 12.02.-15.02 и няма да го ползва, моля да ми пише!

# 46
  • София
Здравейте,отдавна не бях писала в темата,но след като загубих бебето си в 5-тия месец (зареди спукан околоплоден мехур) започнах да връщам лентата назад,с всичките ми възможни изследвания и да търся причината и отговор на въпроса "Къде сбърках и какво пропуснах"
 Все още ми е рано за колпоскопия и цитонамазка,но мен моята раничка,която всички ми обясняваха колко е безобидна и как не заслужава внимание пак започна да буди у мен някои съмнения.
 Историята:
През 2012-та година при профилактичен преглед д-р Мазнейкова при която ходих тогава ми откри въпросната "раничка",цитонамазката ми беше 2 група,тя веднага ми насрочи час за горене,което на мен ми се стори меко казано несериозно и се насочих към второ мнение при доц.Дянкова.
 Според нея изобщо не било повод за притеснение,след две такива  противоположни мнения се обърнах към трети спецалист,бях безкрайно объркана.Той също потвърди мнението на доцентката и пуснахме HPV тест,най-разширения възможен по мое настояване.Абсолютно отрицателен,отдъхнах си аз.
 След година смених следящия ми лекар с небезизвестния д-р Карагьозов от Токуда,бях си наумила че от тук нататък онкогинеколог трябва да ме гледа.Първи преглед  - успокоителен,не видя нищо притеснително,цитонамазка втора група,обясни ми подробно защо моята раничка не трябва да се пипа и как всичко е наред,спечели ми и доверието.
 След 6 месеца последва втори преглед при него,след като сравни двете "рисунки" от колпоскопията преди и сега забеляза че ми се е разрастнала раничката и се е появила "мозайка",групата от намазката продължаваше да си е втора,но взехме и биопсия зареди "мозайката" , не излезна никакъв CIN ,заключението беше ендоцервицит.Открихме някакви коки или коли бяха,вече не помня,лекувахме ги и последва цитонамазка от първа група (гледах и не вярвах  на очите си).
След 6 месеца аз пак с бодра стъпка при Карагьозов,огледа ме хубаво с колпоскопа и с шегувит тон каза "Ама ти какво правиш тук през 6 месеца,ти не си интересен случай,идвай през година!" отказа да ми вземе цитонамазка при условие че предната е била първа група и е правена преди 5 месеца.
 Послушах го и записах час за след година.Обаче забременях ... не го планувахме с мъжа ми,затова и нищо не бях правила като изследвания преди да забременея.Бременността ми започна доста драматично,както и завърши.Кървене,зацапвания до 12 седмица,после контракции така и не взехме цитонамазка със следящата ми бременността лекарка,освен това при бременна нищо не може да се направи дори и да излезне кофти група.

На 15 декември в 21 седмица обаче моята бременност приключи,събудих се от изтичащи води,когато отидох в болницата се оказа че съм с "пролабирал мехур" и разкритие.От там нататък постоянно си мисля за тази моя "раничка" тя ли ми направи такава беля,дали пък не се разви до нещо злокачествено така,както не бях интересен случай",може ли да се случи нещо такова при условие, че точно преди година бях гледана от доктора с  колпоскоп,имам отрицателна биопсия от преди 2 години и отрицателен ХПВ тест от преди три години?

Благодаря на всички,които изчетоха този ферман!Повече от всичко искам да разбера защо така се случи с мен,а до следваща цитонамазка и колпоскопия трябва да изчакам поне още два месеца,за да са адекватни и седя и с още разбърканите си хормони си мисля и мисля .... кой къде сгреши?

# 47
  • София
Бабълче, аз изкарах успешна бременност с Цин1-2. Не е това причината. Hug

# 48
  • София
Бабълче, аз изкарах успешна бременност с Цин1-2. Не е това причината. Hug
  Hug
 А ти кога разбра,че си с Цин?И след бременността имаше ли някаква промяна?Нали казват че се вдигали групите,настъпвали промени ... при теб как беше?

# 49
  • София
Точно преди да забременея. Слава Богу промяна няма, но ще правим лазерна вапоризация другия месец. Peace

# 50
  • София
Точно преди да забременея. Слава Богу промяна няма, но ще правим лазерна вапоризация другия месец. Peace
Добре че всичко е наред  Hug Успех с процедурата и без никакви подобни тревоги повече!

# 51
  • София
 Hug Благодаря ти! И на теб ти желая да отхвърлиш първо тази тревога и после да бременееш леко и до термин!

# 52
  • София
*Bubble*, и аз мисля, че проблемът е другаде.

# 53
Бабълче, съжалявам за загубата ти.  Hug
Не мисля, че ПАП или ЦИН имат връзка със случилото ти се. Аз изкарах цялата бременност с ЦИН3. Откриха ми го по същото време, когато съм забременяла. Следяха ме, направиха ми 2 биопсии за 8те месеца бременност и обясняваха, че ако има промяна към по-зле ще ме конизират бременна, но успяхме да изчакаме раждането. Конизацията беше 2 месеца след това.
Успех

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 12:51 от VeTray

# 54
Може би трябва да се види и за някаква инфекция.
Имам позната, при която също се получи проблем. После се оказа носител на уреаплазма.
Успех и от мен, Бабъл.

# 55
  • София
Благодаря ви,поуспокоих се,наистина!Инфекция със сигурност ще търсим.
Както ви писах преди бях много редовна с цитонамазки и прегледи и сега за пръв път от толкова време не съм ходида,че и с бременност се съчета.

На вас ви пожелавам само хубави резултати и без тревоги:)

# 56
*Bubble* съжалявам за загубата ти
 аз изкарах бременност  с цин 3, все още ми се разминава конизацията, защото след раждането  всичко е спокойно; женското тяло крие много тайни и не се знае кое за добро, кое не толкова Peace

# 57
  • София
Съжалявам за загубата ти, Bubble Hug Надали самата раничка е причина, но ако е имало инфекция в шийката или матката, е твърде вероятно това да е била причината. Мога да те посъветвам да пуснеш ДНК тест за микоплазми, уреаплазми и хламидии, те не се хващат с нормалната МБ, от тях често има левкоплакия по шийката. За самата "раничка", някои лекари предпочитат да ги горят и без да има CIN защото ендоцервикaлната тъкан е много по-податлива на инфекции, отколкото нормалната за отвън тъкан, но тук е въпрос на индивидуален подход. На мен навремето са ми горили със Солкожин такава раничка, бях дори с PAP I като я имах, преди това лекувах точно микоплазми. Не знам дали това горене е дало отражение или просто съм си така, но при раждането бях с ригидна шийка и много трудно ставаше разкритие, но все пак успях да родя нормално.

# 58
За много години, девойки, бъдете здрави!
Аз днес бях на преглед 2 месеца след последното третиране със Солкогина (припомням: малка раничка, цитонамазка ПАП 2Б с койлоцити, изследване за ЧПВ - 3 високорискови). Според лекарката ми шийката изглежда добре - според нея се е повлияло от лечението. Сега чакам резултати от цитонамазка.
Това, което ме озадачи е следното: питах я за колпоскоп - тя ми каза, че при положение, че взима материал за цитонамазка не може да маже и за преглед с колпоскопа - не било ок. Нейни колеги го правели, но тя не. Според резултатите от цитонамазката ще преценим има ли нужда и тогава ще го направим. Имали ли сте подобен опит?  Rolling Eyes Също питах да пускаме пак изследването за ЧПВ - каза, че се прави веднъж годишно и още е рано (предишното е от септември). Не знам вече какво да мисля  Sad

# 59
  • София
На мен последния път лекаря първо ми взе проба за цитонамазка и после ме гледа с колпоскоп. Пуснах течно-базирана, ако има значение де, но за течно-базираната не се взима с четчица, а с едно пластмасово заострено в средата нещо. Пощипа ме доста от оцетната киселина, но не знам дали има връзка с това, че първо взе проба за цито.

Общи условия

Активация на акаунт