Отговори
# 480
  • София
аз само за онкогинеколога коментирам. имаш време, роди, изчакай да се възстановиш от раждането. после действай с проверен лекар. наистина не е останало много от шийката, за да си правиш поредни експерименти.

стискам палци всичко да се развие по най-добрия начин и да имаш още деца, ако ти искаш.

# 481
Да, искам деца, затова и правихме опити за бебе сега. Имах дата за 4тата през август миналата година, но доки каза да пробваме за бебе, защото ако и 4тата не даде положителни резултати, може да се стигне до отстраняване на цялата шийка. Но успяхме преди август и сега се надявам всичко да е наред. Поне ще съм износила едно детенце!
Благодаря ти много, змия. Желая много здраве и добри резултати и на теб!  bouquet

# 482
(само първата ми беше с ел. нож и с шевове. Другите 2 вече са от шефа на Онкологията в Пловдив и са само чрез горене, без кръв и шевове)
Simple Smile
Горенето не е конизация. Аз така знам.

# 483
(само първата ми беше с ел. нож и с шевове. Другите 2 вече са от шефа на Онкологията в Пловдив и са само чрез горене, без кръв и шевове)
Simple Smile
Горенето не е конизация. Аз така знам.

Нямам идея, доки винаги казваше безкръвна конизация. Не съм компетентна. Simple Smile

# 484
аз само за онкогинеколога коментирам. имаш време, роди, изчакай да се възстановиш от раждането. после действай с проверен лекар. наистина не е останало много от шийката, за да си правиш поредни експерименти.

стискам палци всичко да се развие по най-добрия начин и да имаш още деца, ако ти искаш.
При горенето не се ли унищожава много тънък слой ? Реално шийката не е рязана. Може би, ако с четвъртата конизация се отнеме по-дълбок конус проблемите ще спрат ? Бях чела, че след 6 месеца шийката се възстановява /израства/ отново, но вече не е така еластична. Не съм сигурна дали правилно съм разбрала.
Soul4e стискам палци да си родиш едно здраво и хубаво бебче и да се оправиш.

# 485
Не знам как е нито при рязането, нито при горенето. Знам само, че е конус и от двете. А за възстановяване на шийката от теб чувам. Дано да е така. Simple Smile

Много ти благодаря, скоро ще се гушкаме с моя бебок!  bouquet

# 486
  • Варна
Здравейте мами и бъдещи мами!
Днес ми излезна резултата от цитонамазката която си правих но не пише ПАП1-2-3, а при гинеколога изглежда ще ходя чак след седмица.. дали някоя от вас има идея какво ще рече : левкоцитарна инфилтрация, слуз и клетъчен детрит; Възпалително ерозио ?
Имам раничка на шийката на матката която ще я третира след като ми мине цикъла .... ooooh!

# 487
Не знам как е нито при рязането, нито при горенето. Знам само, че е конус и от двете. А за възстановяване на шийката от теб чувам. Дано да е така. Simple Smile

Много ти благодаря, скоро ще се гушкаме с моя бебок!  bouquet
Не съм от най-компетентните, но ми идва на ум, че не е рязано до чисто. Вероятно е правил LETZ. В момента ти пожелавам много леко раждане, прекрасни моменти и здраве Simple Smile Пък после помисли и за още едно мнение на специалист Simple Smile

# 488
Здравейте.
Четох няколко теми из форума, публикации и мнения, но никога досега не съм се сблъсквала с такива проблеми. Ще приложа резултат от цитонамазка, моля някой по-вещ от мен ако може да ми разясни ....Само разбрах от лекарката, че не е много добро положението сякаш. Sad http://prikachi.com/images.php?images/954/8644954n.png

# 489
Здравейте.
Четох няколко теми из форума, публикации и мнения, но никога досега не съм се сблъсквала с такива проблеми. Ще приложа резултат от цитонамазка, моля някой по-вещ от мен ако може да ми разясни ....Само разбрах от лекарката, че не е много добро положението сякаш. Sad http://prikachi.com/images.php?images/954/8644954n.png

Не съм компетентна, но това, което разбирам е, че имаш бактерии. Имаш ли правена микробиология? Лекарката ти не ти ли изписа някакво лечение? Вероятно и на партньора ти?  А иначе предишни цитонамазки какви реаултати си имала? Лезии и атипизъм и аз съм имала в някакви изследвания, но не ви спомням какво се предприема. Виждам, че единствено са ти препоръчали цитонамазка след 3 месеца ....
Ако тази лекарка не ти е обяснила и не ти е предписала лечение, мисля че трябва да се съветваш с друг лекар, на когото имаш доверие!
Успех и ни дръж в течение!  bouquet

# 490
Не знам при вас как е било преди конизацията, но моят лекар процедира така: 1-ва цитонамазка с резултат ПАП 3а, последва противовъзпалителна терапия. 2-ра цитонамазка пак ПАП 3а, последва микробиология/чиста/ и пак противовъзпалителна терапия. 3-та цитонамазка отново ПАП 3а. След нея биопсия ЦИН 1-2. Конизация. За мен това са правилните стъпки. Сега двете ми цитонамазки през 3 месеца са ПАП 2. Надявам се да съм се отървала от проблемите завинаги. Успех желая на всички ви! Бъдете здрави и щастливи!

# 491
tisaja, не знам и аз кое е правилно, но личният ми опит доказа, че това "противовъзпалително лечение" е грешно. За мен редът след цитонамазката е колпоскоп, вече според резултатите от него е или биопсия и т.н., или тогава вече противовъзпалително лечение. Вече ставам банална с този колпоскоп, но наистина не разбирам защо не го споменават дори повечето лекари. Ето и в момента моя близка е с резултат ПАП 3а и отново следващата стъпка е Флажил и Полижинакс и ако след тях резултатът пак бил ПАП 3 щяла да я прати на биопсия. А можеше да не губят време с опити за лечение  "на сляпо"  Thinking

# 492
ivss, много си права за колпоскопа, но него решават да го ползват след още по-висока цитонамазка или голяма, видима раничка още при първи преглед и то този преглед правят добрите специалисти. Не си банална и е необходимо да го повтаряме, че колпоскопа е необходим толкова, колкото и цитонамазката, защото скрининга за РМШ е в наши ръце и никой ЛЛ няма по собствена инициатива  да ни изпрати да си го направим. Просто не е заложено в програмата на нашето здравеопазване! А тук влизат нови дами, които не знаят и дори не са чували за колпоскоп.
При мен редът беше първи преглед /отново по моя инициатива/ - цитонамазака 3А, последва противовъзпалителна терапия; след два месеца нова цитонамазка - резултат 3А и 3Б, микробиология чиста. Веднага лекаря направи колпоскоп и взе биопсия; биопсията показа Ка ин ситу и последва конизация. Това е. Април съм на първа контролна цитонамазка и може би ще има колпоскоп, ако се ослуша, аз сама ще настоя за него.

# 493
При мен беше цитонамазка + микробиология, лечение с АБ 2 седмици и глобули, понеже имаше възпаление на шийката. После колпоскоп и директна биопсия, която вече беше ЦИН 3 (ка ин ситу) и конизация.

# 494
При мен беше цитонамазка, микробиология, видима раничка, колпоскоп, биопсия, типизация за HPV, конизация, цитонамазка 3а ...и.т.н. Като през цялото време ми беше назначена терапия с имуностимулатори - Кориолус, Левзея, Витамин А (не си спомням още какво) и глобули - Полижинакс, Овестин,  Фарматекс, Гино-Паверил и Глизиген спрей. След това две терапии със Солкожин!

Общи условия

Активация на акаунт