Отговори
# 465
Здравейте,

посъветваха ме да попитам тук.
притесних се от излязлите резултати от цитонамазката, и понеже имам час чак в понеделник, бих искала да се допитам за мнение.

На 28 год.съм. Преди няколко години ми бепе 3 степента на цитонамазката и тъй като имах и атипични клетки, някаква дисплазия, ми взеха биопсия, която слава богу беше добре. Имах и раничка, която обгориха в Шейново и последващата цитонамазка беше 1-ва степен. Но тази сега е със следния резултат:

Единични клетки от СС с умерена дискариоза. РАР-3а//СС   

Притеснена съм, тъй като имам папилома 35 тип вирус, който е високорисков и сега не знам дали имам повод за притеснение. Ще съм благодарна ако някой ми даде мнение,  така или иначе в понеделник ще обсъдя резултата с лекар, но дотогава не знам какво да мисля.  Място не мога да си намеря. Запазих час в Надежда по-късно вечерта за преглед. Благодаря!

# 466
 Захир , добре ще е да те прегледа с колпоскоп, за да се види има ли отново "раничка". Ако има не се съгласявай да бъде третирана докато не се вземе биопсия от нея. Ако няма "раничка" вероятно ще ти изпише глобули и след 2-3 месеца контролна цито. Попитай защо резултата е само един, а не два.  Цитонамазка се взима от шийката и от канала на шийката т.е. резултатите трябва да са два.

# 467
Благодаря! Цялата треперя, просто..място не мога да си намеря. Първия път като ми се случи нбях на 21год и само аз си знам как обикалях сама по болниците, после намерих д-р Станков в Шейново, да е жив и здрав. Той ми направи изследванията, биопсията и после обгарянето, но беше толкова болезнено и такива лоши спомени имам, че цяката настръхвам при идеята да ми се случи отново.
Притеснява ме дали е нещо по-сериозно, че с тоя папилова вирус аз си мисля директно за най-лошото. Сега ще поискам всички изследвания в Надежда.

# 468
 Захир, не ти е толкова страшен резултатът. Спокойно. Но на твое място бих си избрала някой от лекарите на 1-ва страница за следващите стъпки. 

# 469
  • София
Благодаря! Цялата треперя, просто..място не мога да си намеря. Първия път като ми се случи нбях на 21год и само аз си знам как обикалях сама по болниците, после намерих д-р Станков в Шейново, да е жив и здрав. Той ми направи изследванията, биопсията и после обгарянето, но беше толкова болезнено и такива лоши спомени имам, че цяката настръхвам при идеята да ми се случи отново.
Притеснява ме дали е нещо по-сериозно, че с тоя папилова вирус аз си мисля директно за най-лошото. Сега ще поискам всички изследвания в Надежда.

Успокой се. Нищо страшно няма в резултата ти. Всичко ще се оправи, само потърси гинеколог, който работи в тази област,а не в областта на репродуктивното здраве. Предполагам, че в Надежда има такъв, щом си избрала да отидеш там.
Всичко ще е наред.

# 470
Здравейте и от мен. От две години се боря с HPV високорисков - 35, и нискорисков 49. Конизирана съм 3 пъти. Изпих сумати хапчета - файда няма. Бях Пап 3а, сега се върнах на Пап - 2б. Бременна съм в 32 г.с. и два месеца след като родя ми предстои 4та конизация! За сега бебо е добре и се надявам да дочакаме датата за секцио.
Искам да кажа, че дори с няколко интервенции успях да забременея и се надявам, че ще го доизнося. Още малко остана!
Лежането е задължително!
Успех на всички вас и само добри резултати!  bouquet

# 471
  • София
Soul4e, защо се е стигнало до толкова много конизации? Не са изрязвали до здраво или имунитетът ти е много нисък и има рецидиви?

# 472
Всички се оправдават с имунната ми система, но нещата след 1вата конизация се влошиха. Изследванията ми бяха много по-лоши след 1вата, отколкото преди нея. И явно тъпият вирус е много упорит и няма махане Sad
С кондиломите - свикнах. През няколко месеца се горим, че даже и по време на бременността ме гориха веднъж.
Опитвам се да засиля имунната си система, но сега с това бебе ми е още по-трудно.  ooooh!

# 473
  • София
не знам дали не е против правилата, но аз бих искала да знам кой лекар те е опропастил така.

# 474
И аз! Най-лесно е да обвинят имунитета, но според мен и лекарят бърка някъде. То останала ли ти е шийка след толкова рязане ...

# 475
Др. Пламен Димов - Шейново!
Човекът е добър лекар, но се занимава с бременни жени. Моят случай беше за онкогинеколог. Нека Аг-тата да се занимават само с това, за което са кфалифицирани.
Иначе сега следящият ме лекар казва, че всичко е направено щатящо за мен, но дори след 2 години, шийката ми продължава да кърви там, където ми е операцията (само първата ми беше с ел. нож и с шевове. Другите 2 вече са от шефа на Онкологията в Пловдив и са само чрез горене, без кръв и шевове)
Simple Smile

# 476
Soul4e, мъчно ми е като чета през какво си минала и че резултата не е задоволителен. Лекарите са действали щадящо към шийката ти именно заради това, че ще искаш да си имаш детенце. Явно обаче,че конизациите са били повърхностни,а отвътре в пластовете вирусът е оставал и отново е правил поразии.
Тези конизации обаче по каква причина ти ги направиха - само въз основа на високата степен цитонамазка и доказаният вирус или си имала и дисплазия или раничка ?
Четвъртата конизация по кой метод ще бъде извършена дискутирала ли си с лекаря ти ?

# 477
Диди, в началото ми откриха раничка, взеха ми биопсия, откриха дисплазия, изгориха ми раничката. Пуснаха ми тест за HPV, а след това ми пуснаха и "Дайджин тест" (определя точно колко % високорисковият е в организма ти). На него нормални степени се приемат под единица. При мен излезе 108 %. Тогава се взе решение за конизация. Естествено отидох при друг лекар за второ мнение, когато потвърди, че съм за операция се съгласих и назначихме дата (18.02.2014 год.) След операцията обаче, цитонамазката от 2б група вече беше 3та. А дайджин теста показа 1028 % на високорисковият HPV в организма ми.
Тогава взех решение да отида на онкогинеколог и от там повече не ми е правен дайджин. Цитонамазката ми е 2б отново. А за 4тата пак ще е чрез горене. Той така си процедира явно, безкръвни интервенции.

# 478
  • София
смени лекаря.

# 479

Смених няколко Simple Smile Вече ходя на държавен гинеколог, който ми води ЖК по здравна каса, на частен гинеколог, който ще ме изражда живот и здраве и на онкогинеколог, който се занимава с HPV проблемите ми.  Grinning Само пари за лекари ...  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт