Отговори
# 510
Здравейте момичета!  Може ли да разкажете повече за конизацията. Как се чувствахте, колко дена е болничният престой, след колко време бяхте готови да се върнете на работа?

# 511
Здравейте момичета!  Може ли да разкажете повече за конизацията. Как се чувствахте, колко дена е болничният престой, след колко време бяхте готови да се върнете на работа?

Здравей, моята я правиха в Шейново. Отидох в деня на операцията рано сутрин. Преглеждаха ме, взеха ми кръв и ме качиха в стаята, за да си оставя чантата и да облека нощница. След това ме заведоха в манипулационната, сложиха ми спинална упойка ( не е приятна, но я слагат бързо ). За 20 минутки вече бяха готови, сложиха ми катетър и ме заведоха в реанимация. Там лежиш няколко часа, за да ти изтекът някакви системи (не помня какви). След това ме заведоха в стаята и ме сложиха на леглото (тъй като 12-14 часа бях обездвижена от кръста надолу). Вечерта започна да ми се възвръща усета в краката и лека полека се раздвижвах (сестра ми беше с мен и ми помагаше. Сама - в никакъв случай. Ще викнеш мед сестра, ако искаш да те придържа). Вечерта още ми махнаха катетъра. На следващия ден ме изписаха преди обяд. Вече си ходех, малко понаболяваше (все едно си в цикъл, такава е болката). Дават ти 30 дни болничен, ако искаш.
За това се сещам, питай, ако пропускам нещо!   bouquet
Защо ти се налага конизация?

# 512
  • София
Soul4e, това за каква конизация е било?
Благодаря за подробното описание иначе, че и аз на там съм тръгнала, а неизвестното винаги изглежда страшно.
 bouquet

# 513
Момичета, доколкото ми е известно презервативът не предпазва от ЧПВ, та с презерватив или без, отекла работата.

# 514
Soul4e, това за каква конизация е било?
Благодаря за подробното описание иначе, че и аз на там съм тръгнала, а неизвестното винаги изглежда страшно.
 bouquet

Моята беше с някакъв електрод, изобщо не знам наименованието. Казаха ми, че са ми сложили два шева.
Как се слага шев там, даже не съм се и замисляла  newsm78 ...

# 515
  • София
аз също имах шевове - шият се два кръвоносни съда.

# 516
Момичета, доколкото ми е известно презервативът не предпазва от ЧПВ, та с презерватив или без, отекла работата.

Не е така. Може и да не е на 100%, но е вид защита. Както и добрата лична хигиена!
Но HPV не се предава само по полов път. Може да се предаде и чрез ползване на чужди кърпи или басейн. Затова е важно да имаш добра имунна система.

# 517
аз също имах шевове - шият се два кръвоносни съда.

Да питам нещо Simple Smile
На мен ми казаха, че ще видя двата шева като паднат - сини били. Нищо не видях, но дълго време след това един все още си стоеше. Сега (2 години след конизацията) шев нямам, но от мястото на конизацията все още кърви   newsm78
При теб как беше?

# 518
  • София
видях единия конец, когато падна. нямам неправилно кървене освен 2-3 дни зацапване преди началото на менструацията, но за това си има логично обяснение.

# 519
видях единия конец, когато падна. нямам неправилно кървене освен 2-3 дни зацапване преди началото на менструацията, но за това си има логично обяснение.

Хм, лекарите само констатират, че все още кърви, но никой не ми е казал "Това не трябва да е така." или "Не е нормално." , значи няма нищо притеснително  Grinning
Благодаря!  Hug

# 520
Моите конци ги махна Ганчева, не помня кога обаче. Май на 7-ият ден беше  newsm78 или пък на 10-ият  Rolling Eyes Не ми е казвала, че ще падат сами.
Но сега като се замисля имаше едни черни влакна, които намирах по превръзката  Rolling Eyes

# 521
Не е така. Може и да не е на 100%, но е вид защита. Както и добрата лична хигиена!
Но HPV не се предава само по полов път. Може да се предаде и чрез ползване на чужди кърпи или басейн. Затова е важно да имаш добра имунна система.

И като е 99% теб какво те бърка ако в тоя един процент съпругът ти пак те зарази? Или те зарази с общи кърпи или нещо друго? Няма спасение ако единият партньор има, а другият - не.

# 522
Soul4e, много ти благодаря за изчерпателният отговор bouquet
Преди известно време си направих контролна цитонамазка и резултата беше IV група, след това последва и биобсия II група. Направих и разширен тест за ЧПВ и се оказа положителен за два високо рискови и един ниско рисков тип. Прегледа на колпоскопа показа , че имам изменение което е достигнало по на вътре до колкото разбрах и моят доктор , прецени , че конизацията е не отложна. Март месец в началото ще я направим, просто чакам да ми дойде цикълът , за да уточним дата.

# 523

И като е 99% теб какво те бърка ако в тоя един процент съпругът ти пак те зарази? Или те зарази с общи кърпи или нещо друго? Няма спасение ако единият партньор има, а другият - не.

Затова ние с моя мъж ползваме отделни кърпи и пера бельото ни отделно. На него външно никога нищо не му е излизало и за да си остане така се опитвам по всякакъв начин да го предпазя. Simple Smile

# 524
Soul4e, много ти благодаря за изчерпателният отговор bouquet
Преди известно време си направих контролна цитонамазка и резултата беше IV група, след това последва и биобсия II група. Направих и разширен тест за ЧПВ и се оказа положителен за два високо рискови и един ниско рисков тип. Прегледа на колпоскопа показа , че имам изменение което е достигнало по на вътре до колкото разбрах и моят доктор , прецени , че конизацията е не отложна. Март месец в началото ще я направим, просто чакам да ми дойде цикълът , за да уточним дата.

При тези резултати наистина е неизбежна. Стискам палци всичко да мине наред!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт