Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 5 тема

• 48 245
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Момичета,
А какво ще кажете за венера в дева в съвпад с плутон, тригон и секстил към нептун и сатурн, които са в опозиция  Rolling Eyes
Много противоречиви като комбинация ми се виждат всичките, а и тази венера меко казоно ми изглежда попрецакана в дева и съвпад с плутон, то няма допирна точка между двете, отделно себеотдадеността от Нептун и ограниченията на Сатурн  Rolling Eyes

# 166
Знам, че не това е темата, но ще си задам и тук въпроса. Предстои ми операция на носна преграда. Някой ми каза, че операции (естествено, когато могат да бъдат планувани, както е в моя случай) не се предприемат 40 дни преди и 40 дни след рожден ден ( то отиде половин година, хихихи). За 40 дни преди разбирам - чували сме сатурнова дупка, това онова, ама защо след? Вие чували ли сте нещо по въпроса?

# 167
  • София
Момичета,
А какво ще кажете за венера в дева в съвпад с плутон, тригон и секстил към нептун и сатурн, които са в опозиция  Rolling Eyes
Много противоречиви като комбинация ми се виждат всичките, а и тази венера меко казоно ми изглежда попрецакана в дева и съвпад с плутон, то няма допирна точка между двете, отделно себеотдадеността от Нептун и ограниченията на Сатурн  Rolling Eyes
А и да допълня моето слънце допълва тази прекрасна комбинация на въпросния индивид до кайт  Thinking

# 168
  • в 1001-та нощ
.... Вие чували ли сте нещо по въпроса?

Не.

# 169
Здравейте,
преди време бях попаднала на информация, четейки една от книгите на Рудолф Щайнер, а именно:

"Вие трябва да си представите Земята като един вид център, около който е разположена сферата на Луната, после идва сферата на Меркурий, след нея - сферата на Венера, а после - сферата на Слънцето. Вероятно ще се учудите, че аз подредих планетите по този начин. Защото сигурно сте, очаквали, че ще поставя Меркурий в непосредствена близост до Слънцето, а после ще отбележа планетата Венера. Обаче това няма да отговаря на истината, понеже по-късната астрономия размени имената на двете планети. Това, което днес наричаме Меркурий, всички учения са наричали Венера, и това което днес наричаме Венера, всички учения са наричали Меркурий. Следователно, ние изобщо не разбираме древните учения, древните автори, когато четем техните описания за Венера или Меркурий, понеже впоследствие техните имена бяха разменени. Това, което е казано за Венера, се отнася за днешния Меркурий, и това, което е казано за Меркурий, се отнася за днешната Венера. Когато космическата система беше променена и обърната наопаки, когато на Земята беше отнето предишното място, тогава се промени не само   перспективата, а Меркурий и Венера размениха имената си по отношение на древната космическа система."

Ето я и книгата:
http://anthroposophie.byu.edu/bulg/110.pdf

Признавам, за мен това беше леко шокиращо и объркващо в началото, тъй като преобръща представите и дава съвсем друго тълкуване на картите и всичко свързано с тях.
Ще ми е интересно да споделите мнение и съответно лични впечатления при тълкуване, ако приемем, че на мястото на Венера стои Меркурий и обратно.

Само да добавя, че не подлагам на съмнение казаното от д-р Щайнер.
Sunglasses

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 13:52 от _Червена роза_

# 170
  • SF
И двете планети при мене са във Везни. Меркурий (актуалният) лежи върху АС. Венера е на 8 градуса зад него в 12 дом.
Дори и да ги разменя - Венера ще бъде във везни върху АС, а Меркурий назад в 12 дом. Ами отива му да е там.

В кои домове гледате изкуството?

# 171
Цитат
Венера да е в 1-ви или в 10-ти дом и да е в съвпад, тригон или квинтил със Слънцето, Луната, Меркурий или Уран.

# 172
  • София
Цитат
Венера да е в 1-ви или в 10-ти дом и да е в съвпад, тригон или квинтил със Слънцето, Луната, Меркурий или Уран.
То всичко това няма как да е налице, нали? Венера в тригон и квинтил със слънцето е трудно  Rolling Eyes Аз имам съвпад с меркурий и секстил с урам, венера е в 1 дом на АСЦ Simple Smile

# 173
  • София
Може ли да ви попитам, какво означава "Трон в знаците",или нещо подобно, как се разбира, какво и къде е трон.
И в българската натална карта имам 2планети в първи дом. Уран и Нептун. А в astro.com ми излиза Сатурн в 1-ви ,защото бил много близо до 12дом.

# 174
5ти дом - талантите, Нептун и риби

# 175
  • София
Момичета, какво да гледам при марсов възврат? Не мога да кача картата

# 176
  • SF
Аз имам два от изброените аспекти на Венера - тригон с Луна и съвпад с Уран, но Уран и Венера са в 12-и дом, не в 10.
И да, 5-и дом ми е в Риби. Там няма планети.

# 177
Моята карта е с доста силно изразено присъствие на Нептун.

Самата Планета е в 5Д в натала, но никога не съм имала влечение към изкувството, даже точно обратното.

# 178
  • в 1001-та нощ
Може ли да ви попитам, какво означава "Трон в знаците",или нещо подобно, как се разбира, какво и къде е трон.
И в българската натална карта имам 2планети в първи дом. Уран и Нептун. А в astro.com ми излиза Сатурн в 1-ви ,защото бил много близо до 12дом.

Всеки знак се управлява от планета, когато тя е в знака, който управялва е на трон. По същия начин планетите имат своите места на падение, екзалтация и заточение. За повече инфо - търси в нета за достойнствата на планетите.

Момичета, какво да гледам при марсов възврат? Не мога да кача картата

Аз го разглеждам, като солар - с домофикация. Какви теми отваря за бъдещите 2 години - според това какво управлява в натала и как е аспектиран там. Оглеждам текущите аспекти. Ако в натала прави точни аспекти с друга планета - преглеждам актуалния им цикъл. Доста има да се гледа, ако човек задълбае. Но най-общото е по това, с което започнах.

# 179
  • София
Какво имаш предвид под актуалния им цикъл - той марс има много аспекти в натала. Иначе във възвратната карта попада в 1- ви дом, а по натал е в 10-ти на МС и управлява 3-ти и е втор управител на 10-ти

Общи условия

Активация на акаунт