Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 5 тема

• 48 244
  • 741
  •   2
Отговори
# 150
Моята Луна е в Близнаци, 8 дом, Венера е управител на дома. Луна сключва квадрати със СЛВ и ЮЛВ, които са в 5-и У5 - Нептун и съответно 11-и дом - У11Меркурий. Търсих информация в интернет и почти нищо не намирам за такъв Тао квадрат (нали така се нарича такъв квадрат?).
От друга страна, Луната ми сключва тригон с Меркурий, който съвпада с АС. Съответно Луната сключва тригон и с АС.

И един допълнителен въпрос- в кой дом се гледат братовчедите и лелите, сестри на нашите родители.

Есме, мисля че за лели, братовчеди и т.н се гледа 3Д.

# 151
  • SF
На мен У6 ми е Марс. Марс е в 3-и дом и скоро към него се доближава транзитен Плутон. До 2 години и половина ще са в точен съвпад. Тук написахте някакви ужаси за този аспект.
Във въпросния 6-и дом имам Хирон в натала, който е в опозиция на Уран и Плутон.  Да, цялата тази работа се случва с К6, защото Хирон е в съвпад с куспидата на 6-и дом.
В момента из 6-и дом се разхожда транзитен Уран. Задържа се там от години и има още да виси в него. От години имам различни здравословни проблеми - все съм по лекари по някакви причини.
Страхувам се, защото знам, че Уран е и малко внезапен в проявите си. Искам да съм здрава. Ходя на спорт, не съм с наднормено тегло, поддържам се стройна, не пия, не пуша, макар и от скоро, обаче все има нещо, което ме притеснява.

Скрит текст:
Adriana, и аз така си мисля за 3 дом. Може би този Плутон там прави такива неща. А още не е срещнал Марс. 

# 152
Моята Луна е в Близнаци, 8 дом, Венера е управител на дома. Луна сключва квадрати със СЛВ и ЮЛВ, които са в 5-и У5 - Нептун и съответно 11-и дом - У11Меркурий. Търсих информация в интернет и почти нищо не намирам за такъв Тао квадрат (нали така се нарича такъв квадрат?).
От друга страна, Луната ми сключва тригон с Меркурий, който съвпада с АС. Съответно Луната сключва тригон и с АС.

И един допълнителен въпрос- в кой дом се гледат братовчедите и лелите, сестри на нашите родители.

По 6 дом - лели/чичовци,  по 7 дом - родителите на нашите родители / дядото/бабата /

# 153
Значи съм объркала.

Есме, аз го имам този съвпад на тр Плутон и нат Марс. Просто енергията му е доста разрушителна, при мен се случва в 5Д и в резултат съм доста нервна, ревнива, изискваща. Даже понякога се чувствам и агресивна. Понякога чувството се усилва, особено когато мислиш, че си безсилен в дадена ситуация.

Но, не е казано, че трябва да стане нещо лошо. Аз съм чела кофти неща ама то както се оказа, нещата които чета не винаги са верни (и Слава Богу)  Laughing

# 154
  • SF
Кога го имаш този съвпад и от колко време продължава?

# 155
От доста време си го имам Simple Smile

Точен ще стане след 2-3 седмици, после ще се дръпне малко, след това пак ще е точен и така Simple Smile

Плутон се движи много бавно и си стои в моя 5Д от доста дълго време.

# 156
  • SF
Да, да... Понеже е много бавен, значи в момента си в точен съвпад, защото за 2-3 седмици няма да се премести и с един градус.  При мене е почти на 8 градуса в момента и му усещам влиянието доста негативно.
3-и дом е домът на братя, сестри, братовчеди... Съседите са в 4-и дом. То цялата случка е почти на куспидата на 4-и дом, IC, защото натален Марс е там, на 3 градуса от IC в Козирог. Иначе Управител на 3-и дом е Юпитер.

# 157
Не е в точен съвпад още, но това няма значение.

За влиянието виж домовете, които управляват и аспектите.

Есме, 4Д е семейството- майка, баща, родината, корените на човек, най-дълбоката същност, душата.

На мен в момента Сатурн ми транзитира в 4Д и предстои да направи ключови аспекти.

Когато ми беше в точен съвпад с IC, преди около 2-3 месеца, имах голям скандал вкъщи, доста напрегната ситуация, за която не бях много сигурна какво ще е развитието.

А, колкото до Плутон, при мен е нанасял големи поражения, буквално съм изпадала в състояние на лудост, просто някаква сила, която те подтиква да вършиш неща, които все едно не идват от теб. Много е странно. Но сега като връщам лентата и си давам сметка, че това е било, когато е транзитирал върху Сатурн и Уран. Доста тежък емоционален период, продиктуван от раздяла с любим човек.

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 00:44 от Adriana11

# 158
Включвам се,отдавна ми е интересна астрологията и вярвам в нея.Може ли да ми кажете ,кои планети,домове и изобщо на кое се набляга в наталната карта,което отговаря за здравето на човека и изобщо вижда ли се ако има сериозен проблем в тази област?Защото чувствам,че умирам и нещата стават по-зле Sad?Имам хронично заболяване и почва много да ме е страх...

6 дом, У6, аспекти към К6, планети в дома, аспекти към тях, какво управялват, всички тези обекти в прогресия и дирекция, лунации, които попадат там или аспектират  обекти от изброените. Управителят на органа, който боледува също, свързаните с него знак и дом ....
Офф,доста съм назад явно с материала Simple Smile.Знам само,че за 6 дом ми отговаря Луна,вертекс и Водолей,моя знак.Иначе органа ми,който е болен е панкреаса или по-скоро заболяването диабет.

# 159
Аз се интересувам наскоро от астрология и по скоро от аспектите и планените свързани със здравето.
Чесно казано не разбирам нищо от това, което обеснявате - купсиди, добър лош съвпад.....аспекти

Много ви моля препоръчайте ми добра книга с която мога да започна и с която да ми се изснят основните понятия в астрологията newsm78

# 160
Аз започнах с предложените на първа страница.

Сега съм захванала тази за предсказателната астрология. Има и такива, в които се обясняват най-основните неща, с които трбва да се започне.

Определено не е лесно и изисква доста време и най-вече да ти се отдава.

# 161
А някой да е преживял транзит на Плутон в опозиция на асцендента? Освен опозицията има и тригон със Слънцето,Луната и Венера,както и секстил с натален Плутон.

# 162
  • София
Ако в дадена натална карта Сатурн е в Телец на 22*19,а Нептун е в Скорпион на 28*08,защо Астрото го изчислява като опозиция?Има голяма разлика според мен...това са 5*89 градуса разлика... newsm78

# 163
Астрото по принцип брои всички аспекти до 10 градуса. Теоретично е така, макар някои да ги ограничават до 10 градуса за аспектите на светилата, и 6 градуса за останалите. Но тук опозицията си е налице.

Все пак античните астролози са разглеждали пълнознакови аспекти т.е. всяка планета в телец е в опозиция с планетите в скорпион, независимо от градусите.

# 164
  • SF
Аз четох, че оптимално приетият орбис за опозиция е 8 градуса и по-малко, когато говорим за планети. За Слънце и Луна - 10 градуса. За съвпад - 4 градуса.
Така съм ги запомнила тези градуси и така си ги гледам. По-добре запознатите гледат дали е сходящ, разходящ - с различна сила действат.

Магика, в случая, който описваш, двете планети са в опозиция.

Общи условия

Активация на акаунт