Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 5 тема

• 48 351
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Аленка, знам си аз, че Плутон ми мъти водата много. Едва чакам да ме отпусне, малко да взема въздух и аз.  Blush

Понякога имам такава енергия, че мога да беснея с часове, яхвам метлата и не се приземявам докато не се успокоя. Срам не срам, това е, тука си пея каквото ми е на сърце  Blush

Поне отложих операцията на зъба за сега, ретро Марса не само влияе на операции, ми и зъбите точно.  ooooh!
Дано се запази положението, поне до юли, тогава ще започна процедурата и ще я довърша на ретро Меркурий-септември.

# 541
  • SF
В момента Сатурн  ми е във втори дом опозиция на наталната Луна.

# 542
  • в 1001-та нощ
От 25 март е ретрограден Сатурн. Предстоят ретроградни периоди на Марс и Меркурий  Peace

Мерси! Simple Smile
Точно на 25 март ми се счупи непоправимо хард диска и се чудех дали Меркурий не е виновен, но не беше. Сатурн се е намесил. ...

Според мен не това, а че тр.Слънце и Меркурий застават в точна опозиция на натален Уран в 6/12 дом  Peace

# 543
  • SF
Да, сега погледнах транзитите за тази дата. Уран е внезапен, а аз имах симптоми за колата от доста време. Хард дискът също си е показвал, че трябва да си направя бекъп.
Нали 6.00 час на раждане имаш зададен за мен, Алена?

# 544
  • в 1001-та нощ
То в случая няма значение дали е 6:00 или 6:10. Пробва ли ректификация в сайта?

# 545
  • София
Как се тълкува,когато дадена планета в натала е стационарна,но в прогресия е ретроградна?
За Плутон става на въпрос...

# 546
Алена, мерси, мила!
Аз отдавна го гледам този Сатурн на соларния асцендент. засега не съм го усетила като нещо осообено драматично. мисля си, че се проявява в повече трудности и грижи около децата. откакто тръгнах на работа им е много мъчно и все ги мисля. Sad ще го видим натам как ще се прояви, има още доста време.

# 547
  • София
Транзитен Нептун(8Д) ми квадратира натален(5Д),но нищо особено не преживявам,нищо не се случва...
Нептун ми е управител на 8Д и 9Д...

# 548
Транзитен Нептун(8Д) ми квадратира натален(5Д),но нищо особено не преживявам,нищо не се случва...

Нептун действа и след точния аспект - реагира лукаво и провокира винаги съмнение и неразбиране.

# 549

Магика, и при мен е така, само че наталния Нептун ми е точно на купсидата на 5 дом. Ще ми е интересно да обсъдим картите и преживяванията си Simple Smile

# 550
  • в 1001-та нощ
Нептуновата квадратура, заедно с Урановата опозиция, Плутоновата квадратура и възврата на възлите са от аспектите на т.нар криза на зрялата възраст и настъпват селд 35-36г. Обичайно първо Плутоновата квадратура, после възврата на възлите и следват или Нептуновата квадратура или урановата опозиция. Планетите се движат по еклиптични орбити и престояват различно време по съзвездията - затова единия или другия аспект може да е пръв.

По Нептун е характерно човек да "загуби себе си", по Уран да се бунтува, но как точно всеки ще го преживее - зависи както от натала, така и от действащите транзити - например сега минданно има активни аспекти на Уран - квадрат с Плутон, тругон със Сатурн, на Нептун - опозиция с Юпитер, квадрат със Сатурн и Марс (стационарни) ...

Та, като гледаме Нептуновата квадратура - тя е с окраската и на мунданната картина и как щрака в цялост в натала. По-лично ще я усети някой, при когото Нептун е У1, като при мен или диспозитор на светило, лична планета с акцент ...

И усещането по Нептун не е толкова в една конкретна случка, а състояние на духа Simple Smile Затова винаги поглеждам къде са прогресивните светила - особено Луната - едно е да е в Риби, друго е да е в Овен ...

При мен също предстои лятото, съвпада с квадратура от цикъла Сатурн-Нептун. Ще бъдат ретро и двамата. А прогресивната Луна точно тогава прави точна опозиция на наталната. И всичко това (и не само) индивидуализира моето преживявана на аспекта Simple Smile Нептун транзитира близо до асцендента ми от към 12 дом, естествен негов управите, тронов по знак, екзалтирал в натала ми ... Ще видим Simple Smile

# 551
Момичета, ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет за следната ситуация.

Подадохме за заем от банката и на първо четене сме удобрени. Сега следват разговори със собственицие на имота и ако приемат офертата (за сега са съгласни), трябва да покажем, че имаме 10% от сумата.
Оказа се, че ако имаме 15% от сумата, банката ще ни иска по-малка лихва, съответно сега се борим да съберем тези допълнителни 5%.
Идеята ми е, че ако решим да процедираме с 15%, парите ще ги съберем на ретро Мерк и тогава ще трябва отново да говорим с банката и да кажем, че искаме сделката да се осъществи не на 10% а на 15%, т.е един вид да подадем за нов заем.

Та, мисълта ми е, това много ли е лошо-води ли се като ново начинание или просто е продължение на вече започната инициатива?  newsm78

Не знам дали го обясних добре, но ще помоля за съвет, защото май нямаме много варианти.  Tired

# 552
  • в 1001-та нощ
Продължение си е  Peace

# 553
Благодаря ти,  Аленка!

Само да уточня, че ако решим да процедираме с тези 15%, ще се наложи да изчакаме още 2-3 седмици и тогава да подадем отново.

Затова не съм сигурна дали не се счита като ново начинание, да не говорим, че тогава може да ни накарат и да разпишем, че сме съгласни да ни проверят и т.н.

Ако стана нещата, самото подписване на договор за имота мисля, че няма да е на ретро Мерк ама за други работи може и да се наложи.  Tired

# 554
  • София
Мишел аз съм с ретро венера ама във Водолей  Mr. Green скорпиона по-секси ми звучи  Joy иначе и аз имам проблем с харесването, голяма мъка, никой не си харесвам или ако харесам е зает, боклук и т.н. ( това малко като 12-домна венера звучи  Thinking )
За ретропланетите аз в натала имам само една - Венера и не е като да съм открила потенциала на директните планети  Mr. Green
Относно новолунието, аз съм по зле и от Елч, допълва ми тао квадрата на Слънцето-Луната и Сатурн до кръст, красота  #Crazy и плутона почти ми е полазил слънцето, няма да гледам че се депресирам  Tired

Общи условия

Активация на акаунт