При смяната на сезоните е сезонна карта - Слънцето прави ингрес в картиналните знаци, при мен тогава прави съвпад, квадрат или опозиция с наталното. Има малка разлика в домофикацията 
ако имате анаретни планети, куспиди и те ще се засегнат 

При смяната на сезоните е сезонна карта - Слънцето прави ингрес в картиналните знаци, при мен тогава прави съвпад, квадрат или опозиция с наталното. Има малка разлика в домофикацията 
ако имате анаретни планети, куспиди и те ще се засегнат 
няма особена логика - то не повтаря точната позиция на планетата в рожденната карта, каквато е по принцип идеята на възвратните карти. Абе направо ми се струва астрологична екзотика измислена от някой пишман астролог взимайки за база лунарите (лунните възврати). Дай някой линк да видим за какво става въпрос. И изобщо има ли ги в някоя астрологична програма?
Картата е натал към транзити за момента в който Слънцето е на същия градус, като наталното, но в друг знак. При мен в натала е на 29:54:53 в Стрелец. Когато слънцето е на 29:54:53 във Водолей - транзитното прави секстил към наталното. За точно този момент - ден, час и т.н. правя карта, която разглеждам към наталната, както гледам годишен солар, но действието не е за календарна година, а до следващия месечен солар. Голямата посока за соларната година се задава от годишния солар, по сезони в сезонните карти. А месечният солар задава темата за месеца, като цели, посока, стремежи на Аз-а, опции за реализация, конфликтни точни... При секстил към наталното Слънце се предполага възможност да се постигне цел, при квадрат се очертава какви проблеми има да се решат и съответното напрежение и т.н. Задължително гледам домофикацията и в кой соларен дом попада.
Другото светило не го пренебрегвам, следя си лунарните революции - за емоционалния фон през лунарния месец, лунациите ...
Това, че транзитното слънце прави мажорен аспект към наталното ми е достатъчно, за да му обърна внимание, ако така мога да кажа 
Понеже стана въпрос за готови карти - например в астрото за другото светило има лунар, а също и опозиционен лунар
Ето я картата от там - за мен предстоящият се пада в края на април, а предният беше някъде в началото
Както солара го има с натал и без натал, но аз винаги гледам с натал
Луната ще бъде върху прогресивната ми луна
т.е. такава опозиция ми престои и по прогресии 
Може би прекалено вниквам в детайлите, все още
А с времето ще започна да гледам по-отгоре-отгоре, като отсявам излишното
Обаче, относно домофиакцията при събитие - лунация, точен аспект, стационарна фаза, нов цикъл ... забелязала съм, че транзитната домофиакция дава доста информация за засегнатите области.

Признателна съм, че ми обръщаш внимание, но явно все още съм на изследователска фаза и опипване
Не искам да изглеждам, като магаре на лед
но в прохождането - човек се лута, пробва, приема или отхвърля и някак трябва да мине през това 
. За месец юни водещото събитие за теб ще бъде почивка, екскурзия, пътешествие, а не грижи около децата. Показва го лунара ти за тогава - Луна в 9-ти лунарен дом, управляваща 9-ти. По натал в тригони с две планети свързващи се с пътувания и чужбина Юпитер и Нептун. Натална Венера в съвпад с асц. скорпион - вероятно пътуването ще е с любим човек и ще е много романтично.Препоръчани теми