Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 5 тема

• 48 217
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Какво да разбирам под "твърди аспекти"?
Кои аспекти са "твърди"?

# 76
  • в 1001-та нощ
Напрегнатите  Peace

# 77
Куспидата на 8 дом Simple Smile Дали е ретроградна се разбира по това, че в натала има R или r /зависи коя програма се ползва/до планетата  Peace

Мерси I♥M♥V♥, видях го! bouquet

Разбрах и Куспида какво е! Grinning

# 78

А това са аспектите "Опозиция", "Квадрат", "Полу-квадрат", "135" сигурно?!

А какво значи "Планетата да е ранена", същото ли негативни аспекти?

# 79
Някой желаещ да погледне? Една дама от темата има насрочена ринопластика за тази дата, сложен е и предполагаемият час на събитието. Според вас как ще протече? Аз ѝ писах моите предположения и ми е любопитно дали съвпадат и с по-вещи в астрологията.

Скрит текст:

# 80
Може ли някой да ми каже къде е препъни камъчето в тази синастрия, че не е възможна връзка,дори и приятелска?  Разгледала съм всички аспекти и на теория има всички показатели за връзка,но на практика дори диалог е трудно да се проведе м/у тях. Може би заради съвпада на Меркурий със Сатурн?

http://prikachi.com/images.php?f=images/472/8569472T.jpg&sendlinks=1

Каква е тази карта, наложена на двама души ли?
Много объркано изглежда, как изобщо нещо може да се разбере от нея?! Това само машина може да го разчете, с всички тези аспекти един върху друг?!

Да, синастрия.Може би трябваше да пусна тази с градусите да си личат аспектите, макар че мен са ми ясни повечето и на теория всичко изглежда добре, но не ми е ясно защо не се получава нищо. Четох доста статии за съвпада на Сатурн и Меркурий в синастрията и в общи линии е доста труден диалога м/у тях.
Тази негова Венера ми е непонятна, като изключим, че е ретро е и в козирог.Чудя се, защото изчетох доста неща,дали е се характеризира със самотност или с другата крайност много партньори,които бързо омръзват.
Също в неговата карта Венера съвпада със Сатурн, което показва може би по-възрастен партньор (аз съм по-голяма в случая,но само с 2 год.),някъде видях,че показва и обвързване по сметка.
От друга страна съвпада с Нептун пък говори за романтичен идеалист.Секстилът с Плутон дава силни чувства и емоции.Как си взаимодейства всичко това с един свободолюбив водолей,може би това,което търси е само илюзия и реално не съществува,за това е често разочарован.Но мен ме интересува как да премина бариерата м/у нас и къде се спъват нещата.
Не можех да намеря информация за Сатурн съвпад с ДЦ, може би не е от значение в синастрията,но ми е интересно. Confused

# 81
Аз знам, че синастрия се прави само при започнала връзка.

# 82
Тя започна преди половин година,ама не отива на добре,за това се чудя чисто от астрологична гледна точка защо сме несъвместими, другото м/у нас е ясно Simple Smile.
Когато връзката започна беше с летящ старт- аз имах транзити на Юпитер,Юнона и Венера към наталната Юнона и ЮЛВ. Транз. Слънце в/у Парс Фортуна, транз СЛВ в/у Лилит, транз. Сатурн в/у Вертекс.
При него имаше транзити на Юпитер и Венера към ЮЛВ. Транзит на ЮЛВ към Парс Фортуна.
Под транзити в случая имам предвид само точните съвпадите и тези с 2-3 градуса орбиса.  

# 83
  • в 1001-та нощ

А това са аспектите "Опозиция", "Квадрат", "Полу-квадрат", "135" сигурно?!

А какво значи "Планетата да е ранена", същото ли негативни аспекти?
Именно, а по въпроса - чети за достойнствата и изгнанията на планетите  Peace

Summer sun, ако не направи промяна - вероятно операцията ще започне малко по-късно, когато Луната влезе в 6 дом.

Обаче - не е хубаво Луната да е в знака, който управлява органа - т.е. в Овен, а тя ще е там за 2 дни ...

Иначе - Марс е минал през Плутон в 1 дом, където е физическото тяло и вероятно това маркира момента за операция  Peace

При така маркирания час - ретро Меркурий и Слънцето са в 8 тр. дом - където са операциите. Точно ретро Меркурий там  - не е добре.

У8 - Венера е в 6 тр. дом, заедно със Сатурн. Хм, нека първо уточни часа и тогава пак можем да гледаме  Peace

# 84
  • София
Ела наистина има не лоши аспекти, има го основното което по книгиъе го дават за най-важно аспекти между луна и слънце. Емоционално би трябвало да си допадате, за екзистенциално с квадрата между слънцата според мен след време може да се стигне до големи сблъсъци и неразбирателство. Липсват аспекти между марс и венера, което за сексуална връзка не е ОК, но пък опозицията плутон венера би трябвало малко да компенсира. Аз не мисля че съвпада сатурн-меркурий е проблема. Според мен неговата венера на твоя ДСЦ и слънцето му в в твоя осми дом правят за теб много по-силно привличането към него  Embarassed
Това е първия ми опит за анализ на чужда синастрия моля да ми кажете ако големи глупости съм написала  Embarassed

# 85
  • SF
Ха ха:) права си, Елч. Но не спада към тайните любови. Просто се притеснявам да не скоча в нечие лично пространство. С готините момчета все някак се разбираме и си разкриваме тайните бързо, бързо.
Приличам си аз на Венера в 12 дом отвсякъде. Самотна съм.

# 86
  • София
Значи току що отпаднаха два от ретрификационните ми часове с които венера е в 12 дом  Joy с моето джаста-праста  Mr. Green но и тайни връзки съм имала и афери ама го отдавам на венера във водолей  Mr. Green
Есме аз си се описвам като самодостатъчна не като самотна  Embarassed

# 87
Според вас транзитните съвпади на Марс с натален Плутон(5д) и Меркурий с натален Сатурн (6д)ще затрудни ли вземането на изпит  Simple Smile ? Съвпадите не са точни с по 1-2 градуса са след наталните. Плюс, че транз.Марс прави опозиция на Слънце,Луна и Венера? Четох, че в Съвпад с Плутон ще даде допълнителна сила за постигане на целта,може би и допълнителна агресия, но опозицията на Слънцето ме притеснява,заради възможността от импулсивни реакции.

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 13:18 от ella_sue

# 88
Според мен от това което си дала като инфо не би следвало да създаде трудности. Виж съвпадът на Меркурий със Сатурн какви други аспекти прави и от там може още малко инфо да получим.
Аз нямам идея кой е домът отговорен за обучение и изпити - върти ми се 3-ти или 9-ти /по-скоро май 3-ти  newsm78 /.. Нека момичетата кажат, ако знаят. После виж управителите на тези домове как са аспектирани.
Стискам палци да е успешен  Peace

# 89
Мацки, я ме подсетете какво да гледам за операция. на майка ми й предстои оп на гърлото на 8.2.
има едно опозе Луна-Луна/Венера, както и квадрат Слънце-Уран. Лошо ли е?

Общи условия

Активация на акаунт