Искам да кажа ... (68)

• 60 436
  • 782
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Жаки,

Скрит текст:
Аз пия метфогама, то е като глюкофажа. Същата гадост с повдигането и повръщането (че и разстройство), но то е само в началото, просто трябва да се преболедува. Не знам дали са ти обяснили, че се почва с малка доза и се вдига постепенно, много бавно. Например, аз започвах с половинка на вечеря (та да ми е лошо като си легна, че по-лесно се търпи Simple Smile); след една седмица, по още една половинка сутрин и така. Минава за ден-два неразположението и свиква организма, но трябва да се пие редовно, иначе пак минаваш в изходна позиция.
Всички метформинови дразнят стомаха и червата. И да, не се започва ударно, обаче както и да го почнеш - дразни. И освен това има хора с ясно изразена непоносимост към метформин. Аз не го понасям изобщо, голям проблем е. Минала съм през сиофор, гликофаж, метфогама, метформин и.... още някакви през годините.

# 316
  • София, Младост
Встрани от темата досега, но искам да попитам - някой правил ли е диетата на д-р Байкова? Дали наистина има ефект?
viliandar, имам я книгата. Този режим приложим ли е при хора с нарушена обмяна или проблем с някоя жлеза?

Ами то всъщност това му е идеята-регулира се обмяна на веществата и работата на жлезите с вътрешна секреция. Изключително добър ефект при сърдечно-съдови проблеми. Аз съм с Хашимото, и се насочих към този начин на хранене не като временна диета, а с идеята да спазвам принципите за напред. Интересното, е че само след няколко дни "в зоната" гладът ми за сладко изчезна, като погледна към филия хляб или нещо друго тестено не изпитвам желания да го опитам, а по принцип съм голям любител на питки и баници, сладкиши, че и вкусни ги правя. Изисква пренастрийка на мисленето, обаче. Аз съм още съвсем начинаеща, но за сега се чувствам добре.

# 317
Тази сутрин в ранните часове имаше предаване за историята на диетите в Канада. През 70 години са им биели хориогонадотропин за $7 на инжекция (това е хормона на бременността). Много интересно. Иначе, съгласна съм за храните с нисък гликемичен индекс. Във всички случаи най-важно е движението, все пак. Ако изразходваш повече калории отколкото приемаш, ще отслабнеш. Проста математика.

# 318
Те пък ЧХГ.... Shocked Shocked аз така бухвам от тоя хормон....чееее   ooooh! ooooh! ooooh! В момента в който спадне обаче, има отслабващ ефект определено  Thinking Thinking 

# 319
Искам да кажа, че днес почти се разплаках като ставах сутринта. Три седмици мързел и после пак на тръстиката Simple Smile. Направих тирамису за колегите и се поотпуснах с марсалата, та порция от него помогна да преживея шокът от количеството имейли и работа, която заварих.

# 320
Детето е болно и то  Tired Tired Tired обадиха ми се от яслата, бащата отиде да го вземе. Аз съм в болничен до края на седмицата, има изгледи и следващата, явно ще се изредим всички. Вируса е много странен, удря корем и бъбреците  Shocked Shocked Shocked такава криза направих тук преди два дни, че се моля на всички богове никой, още повече детенцето да не го застига подобна болка  Sick Sick

Мислех да си подам молбата за напускане и да говоря с управата тази седмица, ама като гледам нещата ще се проточат  Tired Tired ooooh! не е истина каква серия ни хвана направо. Предстои ни и ремонт в края на месеца  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 321
  • Sofia
Яна,ако имаш предвид доц.Байкова...не съм чула отзиви и видяла резултати от работата й,ама самата тя ми е антиреклама  Thinking.Не ми вдъхват доверие професионалисти, които не се справят със собственото си проблеми-тегло в случая  Crossing Arms А  и тя ми е точно пример за маниерничене  ooooh!и пристискване, и буквално и преносно. Mr. Green

Моите (сестра ми и смейството й) бяха доволни от режима на Емилова. Но всъщност резултат имаше, докато бяха в нейния дебелариум  Whistling.Нямаш ли стабилна воля и мотивация да продължиш и вкъщи, трудничко е  Thinking

Наспортувах се аз, много съм доволна  bowuu. Обаче синковецът и днес ще пропусне тренировката по тенис, боли го едното коляно и почва да ме тервожи  Confused Според треньора  му е от растежа на костите, но ако продължават оплакванията му, ще го водя на ортопед....че що контузените деца има край нас-кой от футбол,кой от тенис  Tired.

Звезден прах,  Hug,горе главата...ще дойде Видовден   Peace (четох ти колебанията и за работата, и за второ дете).

# 322
  • София
Яна,ако имаш предвид доц.Байкова...
Ама моля ти се, тя отдавна вече е професор.  Wink И на мен ми остави много, ама много лошо впечатление.
Скрит текст:
Държи се като откачалка!

# 323
Жаки,

Скрит текст:
Аз пия метфогама, то е като глюкофажа. Същата гадост с повдигането и повръщането (че и разстройство), но то е само в началото, просто трябва да се преболедува. Не знам дали са ти обяснили, че се почва с малка доза и се вдига постепенно, много бавно. Например, аз започвах с половинка на вечеря (та да ми е лошо като си легна, че по-лесно се търпи Simple Smile); след една седмица, по още една половинка сутрин и така. Минава за ден-два неразположението и свиква организма, но трябва да се пие редовно, иначе пак минаваш в изходна позиция.
Всички метформинови дразнят стомаха и червата. И да, не се започва ударно, обаче както и да го почнеш - дразни. И освен това има хора с ясно изразена непоносимост към метформин. Аз не го понасям изобщо, голям проблем е. Минала съм през сиофор, гликофаж, метфогама, метформин и.... още някакви през годините.

Янтра, мисля че и на мен не ми понася, дори и малка доза. Миналата вечер, когато пих една таблетка след два часа се започна повръщане посред нощ и няма спирка. Повече от една таблетка не съм приемала, моите са 500 мг, а докторът иска да стигна до 1500 дневно.
Няма как да стане, ще карам без В и без хаповете. Досега лекарство не ми е причинявали такъв дискомфорт, разтройството да не го споменавам...
Вили, ще видя и Зоната, макар че с ВМ НВХ, се чувствам добре, само дето огладнявам късно вечер.
Само психически да се настроя, много ми липсват някои храни.

# 324
  • Пловдив
Ами какво да кажа - гаден препарат е. Никога не го взимай на гладно, взима се по време на хранене или веднага след нахранване. При мен е с натрупване, първите дни като го взимам е добре, постепенно става все по-зле, зле, зле.

# 325
Ти с ИР ли си? Когато не го вземаш как се справяш? Приемаш ли В, когато не си на лекасртвото, качва ли ти се рязко захарта, ако ги ядеш? Къде ме намери тая гадост, нали уж много здравословно живея- кел файда Crossing Arms По време на хранене го взимам и аз.

# 326
  • София, Младост
Жаки, това няма нищо общо с ВМ НВХ диета-на всяко хранене се приемат от трите групи храни-белтъци, въглехидрати(за предпочитане с нисък гликемичен индекс-зеленчуци, салати, някои плодове, нахут, леща...) и мазнини(растителни-зехтин, маслини, сурови ядки...). При всяко хранене трябва да гледаш да са ти балансирани храните-например ако изядеш 1 ябълка(въглехидрат) трябва  с нея задължително да приемеш и протеин(извара, сирене..., яйчен белтък и мазнина (2-3 сурови бадема, маслина). Това е принципа най-общо казано. В интерес на истината в началото е малко затормозяващо да следиш от кое колко да хапнеш, но се свиква. При всички положения ще ти е по-лесно от пълното изключване на въглехидратите.  
Далеч съм от мисълта да те агитирам, просто в момента съм на тая вълнА и ми се струва разумен подход за дългосрочен начин на хранене.

# 327
Вили, благодаря, ще се поровя в теми за режима. На този етап дори плод ми действа много зле. Ще опитвам периодично, много се надявам да съм временно в таква остра фаза и по нанатък да мога да хапвам по малко без да вдигам така КЗ.

# 328
  • София, Младост
Разбира се, Жаки, ти си знаеш най-добре как се чувстваш и кое как ти влияе.

# 329
За диалектите- една великолепна книга с автентичен родопски говор!

Общи условия

Активация на акаунт