Изкарване на зимно бебе навън за пръв път

• 30 185
  • 201
  •   1
Отговори
# 120
Изобщо ви се чудя как си стоите у дома.
не се излиза само когато има мъгла или вали и духа ураган
При всички случаи дори и при - температура се калява навън

Е как- знаеш ли колко книги има за четене? и топъл шоколад, няма да се изпие сам...изобщо, у дома си е гот зимата, както казах- и по месец съм карала без подаване на носа навън.

# 121
Изобщо ви се чудя как си стоите у дома.
не се излиза само когато има мъгла или вали и духа ураган
При всички случаи дори и при - температура се калява навън

Е как- знаеш ли колко книги има за четене? и топъл шоколад, няма да се изпие сам...изобщо, у дома си е гот зимата, както казах- и по месец съм карала без подаване на носа навън.

Понякога тайничко завиждам на такива хора. Стоенето вътре е едно от нещата, който могат сериозно да ме изкарат извън равновесие

# 122
  • София
Аз ако е само за мен си мога също да си стоя дни наред без да излизам, когато ми е неприятно времето вън - още повече... обаче то детето не е виновно, че е с такава майка, че да тероризирам него, а за него си е терор да не излиза с дни.

# 123
  • най-шареното място
Няма ли админ да поправи на извеждане... много селскостопанско е...

# 124
  • София
O, аз много обичам да излизам. Желателно без децата. Twisted Evil
Даже и сега се разходих в дъжда и свърших някоя работа.
А като бях с количката също предимно се разхождах.

# 125
  • До хладилника, който обичам
от всичко казано разбрах, че не трябва да има вятър, мъгла или минусови температури.

Да ти кажа, и в страните, където има мъгла, вятър и минусови температури се раждат деца и ги извеждат навън Grinning
Адекватно обличане, ако трябва, на количката един дъждо/ветробран и е готово за разходки, кратки или дълги.

# 126
  • У дома
Заинтригувахте ме с темата. Живеем в северна страна, още в родилното, ако има малко слънце казват : Днес направо излизайте с бебето, да събира и малкото изгряло слънце.
Тук зимата, деня е около 4, максимум 5 часа, вали със седмици има мъгла, при нас конкретно не е много студено, около -3 до -5 е в момента, сутрин се усеща по-студено, защото има вятър, ами навсякъде е пълно с майки с колички, днес една мишчица видях, не беше на повече от 3 седмици, ами разхождаше е майката навън, даже му беше махнала всички видове покривала на количката, имаше малко слънце hahaha Joy
Дъщеря ми е на 1г и 7м, в детската спят навън, тук няма спалня, където да спи наобед, излизат нон-стоп навън, вярно е това за облеклото, с подходящо облекло всичко е наред. Преди да тръгнат в детска градина, дават един дълъг списък с това какво облекло трябва да има всяко хлапе. Та не изкарване на дете на въздух всеки ден не го разбирам newsm78 Изключвам, ако навън са виелици и е -15 градуса Rolling Eyes
Още повече такова малко бебче, то е закътано в количката на топличко, обличаш го адекватно и няма проблем Peace

# 127
  • Куциндрел
Поне в София знам, че мъглата навън е събрала всичката гадост от смога и за това не препоръчват бебетата да я дишат. Аз му намерих начин - моят првословут найлон. hahaha hahaha hahaha

# 128
  • До хладилника, който обичам
Поне в София знам, че мъглата навън е събрала всичката гадост от смога и за това не препоръчват бебетата да я дишат. Аз му намерих начин - моят првословут найлон. hahaha hahaha hahaha
А, не Naughty Още преди 30 години, когато нямахме смог, се знаеше, че мъглата е смърт-но-о-пас-на!, поради което при най-малкия намек за мъгла бабите забраждаха внуците през лицата с шалове, за да стигнат възможно най-бързо от точка А до точка Б, без мъглата да умори детето. Шалът на лицето ми е един от омразните детски спомени.

# 129
  • Куциндрел
А, не Naughty Още преди 30 години, когато нямахме смог, се знаеше, че мъглата е смърт-но-о-пас-на!, поради което при най-малкия намек за мъгла бабите забраждаха внуците през лицата с шалове, за да стигнат възможно най-бързо от точка А до точка Б, без мъглата да умори детето. Шалът на лицето ми е един от омразните детски спомени.

И на мен, даже имаш шапка-шал, една такава като каска и отдолу завършва със шал. Две в едно както се казва. Mr. Green
Другото омразно за мен бяха чорапогашниците, леле, не пропускаха ден без да ми чучнат един такъв.  Crazy

# 130
Никакво изкарване при температури под 15 градуса; особено облечени  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
https://www.facebook.com/damascus.syrie/videos/1062586163782297/?fref=nf

# 131
  • Куциндрел
Бях гледала деца от руски летен лагер на Св. Констатин и Елена във Варна.
Беше началото на лятото и морето още беше много студено, по мои критерии.
Тези русначета под команда като нагазиха водата, едно плуване, едни упражнения, игри...
А аз стоя до тях и ми се вледеняват краката. Joy Joy Joy
Каляването за някои народи си е задължително.

# 132
Такива теми винаги имат потенциал да са забавни.
Онтопик - ако не излизах, щях да полудея, въпреки че имах тежко и дълго възстановяване след раждането (така или иначе психическото възстановяване също беше важно Simple Smile), може би 2 или 3 дни след изписването я изкарах на разходка из квартала.
Точно тогава приеха забраната за пушене в заведенията, имаше и слънчеви дни, в които не беше проблем да се седи цял ден навън, та ходила е и на ресторанти към 20-30-ия си ден и след това. В молове също, има си хас.
Родена е октомври, най-добре спеше зимата на минусови температури, по възможност количката да се бута нонстоп и да не се влиза на топло, така че ако се налагаше да пазарувам или плащам сметки, гледах да е, докато е будна, или чисто и просто я оставях навън, с едно око във вратата.
Космонавт не е носила, защото плачеше от него, така че с по-дебели дрехи и одеало отгоре, найлона на количката рядко го слагах - само ако има силен дъжд, не е приятно да си в затворен аквариум.
За пръв път се разболя, след като тръгна на детска градина.

Оригиналният пост в темата доста ме озадачава, предвид, че през последните два месеца е имало дни с 15-20 градуса температури и слънце... това дори не може да се нарече зима Simple Smile

# 133
Никакво изкарване при температури под 15 градуса; особено облечени  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
https://www.facebook.com/damascus.syrie/videos/1062586163782297/?fref=nf
  това да не го види някоя баба, че ще почине  hahaha Joy
  Моята свекърва беше в потрес как на новородено и на -10 градуса не съм и обличала чорапогашник и боди с дълъг ръкав под блузата. Като тръгнехме да излизаме буташе одела в количката, аз ги махам, тя ги слага, аз ги махам. Преди това тя слага търлъци, аз ги махам, тя слага елече, аз го махам и така хаха...
  Иначе баща ми слушеше. Като я водише на разходка и после 5 баби ме спираха на улицата да ми кажат, че баща ми извел детето *голо* срещу вятъра...

# 134
  • София
Зимните бебета са по-лесни за извеждане и от летните. На 35 градуса не е гот, на -5 по-бива. Сериозно, синът ми е роден в края на ноември и почти няма ден без разходка. Първата само беше чак на две седмици, защото имаше гнусна мъгла.

Общи условия

Активация на акаунт