Какво правят жените в менопауза, когато...5

• 240 468
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • Другата България
На мен също.

# 331
На мен ми е интерсно, как дерматолог е препоръчал хзт, въпреки че въобще не му е по специалността. Как е разбрал по състоянието на кожата, навлизането в менопауза?

Ами от състоянието на кожата се стигна до костите, оттам до острият ми вит.Д дефицит, оттам вече през калций и от сорта, та и до хормони и така и до ФСХ, редовност на цикъл и тн. Нещо от този род беше разговора. Като, разбира се, той ми препоръча да ми се предпише ХЗТ от съответен специалист, не е искал той да ми препоръчва конкретна терапия.
Между другото, сигурно и при вас е така,като е по-хладно доста по-добре се понасят вълните. Само нощното будене по 3-4 пъти не успява да стихне. Със сигурност мога да кажа, че Феминорм Дуо ми беше помогнал в тази насока, но за няколко месеца само.
Доста се бях обнадеждила след като четох и тук и на много други места за облекчаване на симптомите с прогестерон, вместо с естроген или фитоестрогени. Но за жалост при мен от дуфастона не настъпи никакво облекчение по отношение на вълните, даже като че ли бяха по-силни. Може би вече нещата не опират до нисък прогестерон, а до нисък естроген. Все чакам да ми дойде да ида да си пусна някакви хормони.

# 332
Остеопенията още не е остеопороза и въобще не е задължително да развиеш остеопороза само заради менопаузата.
На мен ми казаха че съм с остеопения през есента на 2014. Въпреки че от 2,5г. съм на тамоксифен сега година и половина след това изследване все още костите ми са ОК и не ме болят. Като приемаш достатъчно витамини Д и К2 не би трябвало въобще да се притесняваш за калция.
А за вълните и нощното събуждане - ако е чак толкова трагичен, кошмарен и непоносим проблемът (в което съм склонна леко да се съмнявам... ) опитвала ли си мелатонин?

# 333
Е, по принцип, вълните и изпотяването са следствие от нисък естроген. Идеята на приема на прогестерон е, той да задейства образуването на естрогени по естествен път. Надявам се го обясних ясно и дано да е правилно,де.
И аз се събуждам от поне 6,7 години по няколко пъти на нощ, но вече съм свикнала.
Фри ме е изпреварила, мислех да ти напиша да вземаш Вит Д, но вероятно и лекарите са ти го препоръчали.

# 334
Какво значи събуждам се?
Аз ставам до тоалетна поне по 2 пъти, понякога и повече. И това е откакто се помня, от дете.
Но не ми пречи да си заспя веднага.

# 335
Ами не ми е непрекъснат съня. Например редовно се събуждам в 3 часа. Или около този час. Вече и не гледам колко е. Естествено заспивам после. Но аз не се оплаквам от проблеми със съня. Просто казвам, че и аз се будя нощем. Но пък и си заспивам.

# 336
Аз пък ако не се събудя (то не ми се е случвало, де), но все пак, ще се чувствам недоспала.
Така, като видя часовника и се радвам, че има още време до ставането. Grinning

# 337
  • София
При мен проблема е, че нощните будения са следствие на горещи вълни. Изпотяването и нетърпимата горещина ме карат да се развивам, за да се охладя и от там настивам- раменете и вратът са ми схванати до степен, че ми ограничават движенията. От март не сме затваряли прозореца, а зимата не отоплявам стаята. Винаги съм била зиморничава, а сега спя с лека завивчица.

# 338
И аз се събуждам всяка вечер към 3  Laughing и трудно заспивам след това, мента глог и валериана понякога помагат. Изпотяването при мен е  преди и по време на цикъл, събуждам се цялата мокра   Rolling Eyes

# 339
Ясно.
Не е просто събуждане, а вълни.

# 340
Какво значи събуждам се?
Аз ставам до тоалетна поне по 2 пъти, понякога и повече. И това е откакто се помня, от дете.
Но не ми пречи да си заспя веднага.

Радвай се, че е така. Аз от години имам проблем със съня, събудя ли се /няма значение в колко часа съм легнала, дали съм изморена, напрегната или щастлива през деня ...../ не мога да заспя. Въртя се в леглото като пумпал, затварям си очите, но не мога за заспя отново. С навлизане в менопаузата става още по-лошо, даже и сънотворните не ми помагаха - спях по 2 или 3 часа на ден.  Добре, че е меносана, че  да се почуствам нормално.

# 341
Пфууу, айде и аз да се пооплача малко .....      #2gunfire #2gunfire
След 6 прекрасни месеца рай, чистота, свежест, прашки, бели панталони и т.н. и т.н. разкош, вчера пак ми дойде.        Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Не ща, бе!!!Стигат ми 35-37 години тормоз.Не ща вече.Направо съм БЯСНААААА!!!!!!
    Praynig Praynig Praynig     Praynig Praynig Praynig newsm20 newsm20 newsm20 newsm20    дано този вече да е последният!
Кажете на кой да се примоля/помоля/запаля свещ, че да ме чуе?!     Mr. Green
Знам, че всички тук се молят за обратното, ама ако някой знае начин/хапчета за спиране на цикъл (без операция) ще съм ВЕЧНО     newsm51 newsm51 newsm51 newsm51   !
Другите "екстри" хич и не ги забелязвам, минават-заминават.......обаче като видиш какъв рай е без ПМС, превръзки, болки и дискомфорта всеки месец и после пак се появат......Бъррррррр, гадост!
Уф, оплаках се!      Twisted Evil

# 342
На мен ми спряха цикъла с Нолвадекс преди 2.5 години. Но изглежда вече не ми действа достатъчно... Всичко беше ОК до края на март когато прокапах, казаха ми че се е удебелила лигавицата и затова. На 1.4. ме кюретираха, нямаше изненади. В епикризата пишеше дебелина на лигавицата 8мм, а на прегледа преди това на УЗД ми казаха 11,3мм, което било много.
И сега на 1.5. пак ми прокапа... не ми пречи, не ходя с бели панталони... но обмислям хистеректомия, много ме е страх от рак на яйчниците.
Една лекарка ми каза, че в менопаузата при всяко прокапване и зацапване трябва да ни преглежда лекар.

# 343
Една лекарка ми каза, че в менопаузата при всяко прокапване и зацапване трябва да ни преглежда лекар.
И аз мисля, че е добра идея, при по-дълго отсъстващ цикъл.

# 344
Ох, бе Краси, забавна си! Hug
Само че с новия ти начин на хранене може и за дълго да му се "радваш". Mr. Green
Мазнините регулират хормоните. Peace

Общи условия

Активация на акаунт