Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 440
  • 594
  •   1
Отговори
# 300
Няма как да го видят, raspytin, нито на ехография, нито на рентген. Не е видимо.
Само ЕФИ-то открива скрити връзки в проводната система.
Но ако излиза на ЕКГ, може и да се разбира какво е.
Сърцето може да е структурно здраво, както е моето, но пък с някакъв проводен дефект.
Затова ти казах, че не всеки кардиолог ги разбира тези неща.
В 3-та градска е Протич, в Токуда - д-р Трайков и екипът му.
За Сити клиник казах, че съм с предубеждения.

# 301
Благодаря за отговора.В такъв случай ще опитам при някой от тях,а дотогава ще видя изследванията и ще търпя.Знам,че за Трайков се чака с месеци,моя позната му е пациент. ЕФИ инвазивна процедура ли е?

# 302
Да, инвазивна е.
Но се търпи. Wink

# 303
Дори не са ми споменали за нея,дано не се налага,де.Благодаря ви,много съм отчаяна наистина и търся съвет,не знам какво да правя

# 304
Тъкмо и аз щях да посъветвам консулт с Протич. За аритмията добри резултати дават и бета блокери и калциеви антагонисти някои също, така че има много да се пробва. Не се отчайвай. Да не е от хормоналната заместителна терапия????

# 305
Момичета,взех резултатите и пиша.Проблемът изглежда са антителата,МАТ-при норма до 34 ми е 43.12.Eто всички:
TSH-1.24
FT3-4.16
FT4-17.04
TAT-73.55
MAT-43.12
Не знам какво е това МАТ,явно трябва да ходя на ендокринолог.Иначе ми е на долна граница магнезия и за голямо мое учудване имам висок холестерол,от години съм вегетарианка,храната ми е почти само растителна,мислех,че това е важно.Холестерол-6.7

# 306
  • София - Варна
коя е горната граница за МАТ?ако е 34, то имаш Хашимото.
холестерлът се покачва при Хашимото и хипофункция.
фт3 ти е нисък.
и най-вероятно от това са ти прескачанията, от Хашимотото.
МАТ е антитяло, повишава се при автоимунни процеси, тоест Хашимото.
ФТ4 още ти е добър, тсх - също, фт3 е бая нисък, аз на такъв фт3 примирам, аз дори на 5,16 примирам.
може би няма да искат да ти изпишат л-тироскин (Т4) на тия резултати.
едноктиноложката ми обясни на мен, че хората с Хашимото имат трудности при превръщането на Т4 в Т3, и затова им трявба и Т3.
Освен да отидеш при нея и да ѝ кажеш, че имаш много прескачания, за да види и ниския ФТ3.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 14:16 от afrikancho

# 307
Горната граница на МАТ е 34,при мен е 43.Според личния ми лекар това не било проблем,коригирало се с добавки,защото бил малко над нормата,а хората имали и над 100 МАТ.Според него ако вляза в спиралата на хормоните,нямало излизане.Каза ми да опитам други методи,защото това означавало да съм вечно на хормонално лечение.
Африканчо,ФТ3 ми е 4.16,с единица над долната граница.Момичета,казвайте добър ендокринолог,явно ще се ходи.Дали от това са прескачанията,според него-не!

# 308
  • София - Варна
Това са глупости, което ти е казал. МАТ над горна граница си е категорично Хашимото!
Според мен са точно от това прескачанията ти. Твоят случай направо е едно към едно с моя.
Аз съм една от малкото (Само 5% май), които карат Хашимото без антитела.
Но имаш ли завишен МАТ, ясно е 1000%, че е Хашимото това.
Ще ти пратя ако искаш координати на лични, макар че тя е много известна ендокриноложка.
Катя Тодорова се казва. Работи в Плевен и София, аз намерих телефоните ѝ от нета.
Сега не са пред мен, но са взети от нета. Ще ги напиша по-късно.
С добавки, евентуално със малко Селен, може малко да се повлияят уж антителата. Другият вариант е безглутеново хранене. Но това няма да ти излекува Хашимото.

Според него ако вляза в спиралата на хормоните,нямало излизане.Каза ми да опитам други методи,защото това означавало да съм вечно на хормонално лечение.

Това също е пълна глупост.
Ако искаш заболяването да прогесира, докато си губиш времето с алтернативни методи, и да се инвалидизраш все повече и повече, може и да пробваш без хормони.
Тия ЛЛ направо ме изкарват извън равновесие. Какви глупости бълват, не е истина!

02 952 3600 е телефонът. Пенчо Славейков номер 18, блок 2, София.
В Плевен не знам къде е, макар че щях и там да ходя, но успях да си запиша час за София.

Този ФТ3 ти е на долна граница по-скоро, а не дори и по средата.

Аз не знам какво се учудвам на тия ЛЛ, то мен години наред ендокринолозите ме мотаха, че прескачанията ми били от нерви, и че ми нямало нищо на жлезата.
Дори една ендокриноложка ми заяви, че ТСХ 2.90 било лабораторна грешка, аз съм била в хиперфункция по-скоро, съдейки по това колко съм слаба... Думи нямам!

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 14:42 от afrikancho

# 309
Afrikancho.благодаря ти.Достатъчен ми е телефона на лекарката в София,там ще ходя.Последните 6 месеца съм отслабнала с около 5 килограма,вярно е,че работата ми е стресираща и се храня малко,но чак пък толкова...може би и това е от щитовидната.Слабее ли се,пълнее ли се,нямам идея.Какво се пие при Хашимото и наистина ли цял живот?
ЛЛ ми каза и за селен,да.И че при мен завишения "леко"МАТ може би е от възлите на щитовидната,които имам-те са 2-3,съвсем малки са ,от години ги следя на ехограф и според лекарите нямали функционално значение.
Според мен вероятността да са оттук прескачанията,наистина е голяма,независимо какво казва той

# 310
Afrikancho,ти като го караш без променени антитела и без промяна в хормоните,как ти го откриха?Сега прочетох пак и съвсем недоумявам вече...ясно е,че само твоите лични усилия да намериш диагнозата са ти помогнали!

# 311
raspytin, ето, изясни се причината за твоите неволи.
Не търси никакви кардиолози повече, от Хашимото-то е.
Африканчо ти е казала, селен и безглутенова диета. Второто е много важно, не го подценявай. Махай всички брашна и хлябове.

# 312
Ох,момичета ,мислите ли че е от това?Няма да слушам личния,според който можело на моменти да имам сърцебиене,ама не и постоянно прескачане с такова малко завишение,нямало как причината да е от това!
А аз стигнах дотам да се надявам да е от щитовидната,само и само да знам източника на тия прескачания.Дори да е Хашимото или каквото и да е от тоя род!
За безглутеновата диета сега ще отворя да прочета,чудя се какво ми остава като храна-не ям месо,не ям млечни продукти,никаква храна с животински произход.Но хляб,макар и с лимец-да.Трудно ще е,но трябва,само да спре това,че в чудо се видях!

# 313
  • някъде в прованса
Здравейте, благодаря на всички за това, че споделяте своите неволи и особено на Африканчо, че показва пътя, който трябва да извървим, за да достигнем до причината за екстрасистулите. Чист късмет си е да попаднеш на лекар, който да се задълбочи в резултатите от изследванията. При мен досега  ЛЛ е искал само ТСН и ФТ4. Ендото ги поглежда, изписва рецепта за евентуално коригиране на дозата и хайде - до след 4 месеца. Така или иначе опираме до ЛЛ за направления за прегледи или изследвания. Лично аз не мога да си позволя чести прегледи без направление. Но явно ще се налага самосиндикално да си назначавам за изследване и ФТ3, ТАТ, МАТ, в добавка към ТСН и ФТ4. И да се моля лекаря да направи някакво заключение и ми предложи адекватно лечение. Rolling Eyes И при мен, като при Распутин екстрасистулите не спират. С тази разлика, че си правят почивки по няколко часа Mr. GreenНо са ежедневни. През декември ще ходя отново на друг кардиолог, за да изключи и той вероятността да са от сърцето, и през януари, живот и здраве, ще започвам битката с ендокринолога.  И вярвайте ми, няма да ми е хич лесно. Толкова си държат на това ТСН, че просто не е истина. Поне моята ендокриноложка изключва всякаква връзка между хипофункцията и прескачанията. Според нея по-скоро при хипер можело да се отключат, и то сърцебиене, а не екстрасистули. Та така...
Желая ви спокойствие и лек ритъм!

# 314
Ох,момичета ,мислите ли че е от това?Няма да слушам личния,според който можело на моменти да имам сърцебиене,ама не и постоянно прескачане с такова малко завишение,нямало как причината да е от това!
А аз стигнах дотам да се надявам да е от щитовидната,само и само да знам източника на тия прескачания.Дори да е Хашимото или каквото и да е от тоя род!
За безглутеновата диета сега ще отворя да прочета,чудя се какво ми остава като храна-не ям месо,не ям млечни продукти,никаква храна с животински произход.Но хляб,макар и с лимец-да.Трудно ще е,но трябва,само да спре това,че в чудо се видях!

Аз съм убедена, че е от това.
В другата тема, затова пращах и Африканчо там, има две девойки, които не пишат обаче напоследък, те са точно с Хашимото и бяха с много прескачания, преди да минат на безглутеново хранене.

Общи условия

Активация на акаунт