Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 436
  • 594
  •   1
Отговори
# 315
Според мен ендокриноложкаа на Африканчо смята, че има лека хипофункция, защото при ТСХ на долна граница, би трябвало ФТ3 да е по - високо. Ама наистина, реално погледнато никой няма да ти каже имаш заболяване на щиовидната, като хормоните и антителата са ти в норма и ехографски няма нищо.

# 316
  • София - Варна
Распутин, при мен нямаше промяна в хоморните, дотолкова доколкото ФТ4 и ФТ3 си ми бяха в норма (те и сега са), ТСХ понякога отиваше до 3, ама после все падаше под 2, като твоето в момента. Обаче не съм си давала сметка тогава, че ФТ4 и ФТ3, особено вторият, трябва да са високи. Падне ли ФТ3 под долна граница, считай, че вече си в доста напреднала хипофункция.
А лекарите гледат да са само в граници и после вече става късно, докато чакат ФТ3 или ФТ4 да отидат под долна.
И всичко си е за наша сметка.

И понеже нямам антитела, имам само възли като теб, ми казват, че жлезата е ок, потискала се от друго място.
Толкова и разбират явно... И това са ендокринолози, не ЛЛ.

Ти си имаш МАТ, при теб е кристално ясно дори по изследвания само, че е Хашимото. И ФТ3 е нисък, това пак е от заболяването.
И прескачанията не са от завишения МАТ, а от ниския ФТ3.
Ей ме на, моят МАТ е 10 и пак имам прескоци...
ФТ3 ни забавя целия метаболизъм, убедена съм, че от това са ти екстрасистолите.
Аз в момента съм с ФТ3 около 4.90-5 и се скъсвам от прескачания...
Почнаха ме и болки в костите, които допреди 2 месеца ми бяха чудни и странни, сега си давам сметка от какво са...

Хашимотото се дължи на имунен дефект.
Аз по принцип почти не ям млечни, просто защото не обичам (направо съм на половин крачка от напълното им спиране), и пак отключих Хашимото и ендометриоза. Както виждаш и ти въпреки здравословния начин на живот пак си отключила болестта, защото  просто ти е закодирана.
Дева, за жалост аз нямам тая воля да изключа напълно глутена и да променя кардинално начина си на живот. Със сигурност ще намаля глутена, ще направя някоя друга промяна, но не съм способна на такива кардинални стъпки.
Распутин, и аз съм слаба все още и слабея въпреки падащия ФТ3, който предполага напълняване.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 15:42 от afrikancho

# 317
  • София - Варна
Според мен ендокриноложкаа на Африканчо смята, че има лека хипофункция, защото при ТСХ на долна граница, би трябвало ФТ3 да е по - високо. Ама наистина, реално погледнато никой няма да ти каже имаш заболяване на щиовидната, като хормоните и антителата са ти в норма и ехографски няма нищо.
Да, и тоя момент го има. Аз просто не превръщам добре фт4 в фт3, и това е характерно за Хашимото.
И тия 2 възела години наред ми казват, че са едно нищо и не от тях е проблемът, тъканта здрава на жлезата, ала бала, колко хора имали възли... Да, ама при мен възлите били хашимотовски... Joy

Хашимото без антитела било по-лека форма на болестта. Аз не знам какво ми е по-лекото, като пак съм си в хипофункция, и пак ФТ3 ми седи бетон-нисък, и се скъсвам от екстрасистоли....
Иначе да, антитела се свалят с безглутеново хранене (който има воля) и Селен помагал. Селенът помагал и за преобразуването на ФТ4 в ФТ3, но не може да направи чудеса, разбира се. 

Притеснявам се и от това, че лекарите ми гелдаха ТСХ да ми е под 2 по време на бременността, а аз си имах прескачания, значи съм си била в хипофункция, и това никак не е добре за умственото развитие на бебето.
Ама кой да ти каже...
Реално съм била с една непроконтролирана хипофункция... И сега не ми остава нищо друго, освен да разчитам на късмета детето да е добре.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 15:51 от afrikancho

# 318
Явно лекарите мразят да мислят,дори не проследяват тези взаимни връзки,за които говори Африканчо.
Толкова ли им е трудно,не знам.Видяха,че съм в нормите,но аз нали съм подготвена оттук,от откритията на Африканчо най-вече,го питам личния-не е ли ФТ3 на долна граница,а той-знаеш ли какво е на долна граница?Ако почва от 0,27 както в случая,твоя да е 0,30!!!
И разговора приключи,още повече като отрече тия много прескачания да са от това.Относно диетата-ще действам след като ме види и ендокринолог.Но като цяло бих пробвала всичко,макар че с тази работа ми е трудно да ям в определени часове само полезни храни

# 319
  • София - Варна
Ха-ха, той дори не се е устеил, че го питаш за ФТ3.  Joy
Е добре де, той не ти ли каза, че това е Хашимото?

# 320
  Распутин, дано сте открили проблема и да пребориш неразположенията. Най-вероятно наистина е виновна щитовидната . Много я изследват и лекуват уж, но не могат май да схванат всички тънкости с хормоните й. Ето аз не знаех, че с такова добро ТСХ може да имаш увеличени антитела. Моите ги изследвах скоро, ТАТ беше 0, МАТ около 0,5. Сега се замислих  възможно  ли е да са в такива ниски стойности. Оказва се, че и на  лекарите не може да се разчита за правилна преценка във всички случаи. Аз  години наред си бях с оплаквания и според тях не бяха от щитовидната, а като се оперирах , приключих с тях. Сега ,като се разхлопа отново сърцето ми и ходих на ендокринолог, уж пак всичко е наред с нея, но кой знае.
  А това, че при екстрасистоли трябва да се изследва щитовидната го пише във всяка интернет публикация. Не знам как личният ти лекар преценява , че нямат връзка. И за менопаузата пише, но и това не го приемат всички. А от какво са -  не знаят.
 Край измислени проблеми с холестерола на мъжа ми, аз изчетох какво ли не. Има много сериозни медицински предположения, че няма връзка между холестерола и храненето и че неговата роля е преувеличена с комерсиална цел . Референтните му граници постоянно се снижават, за да се увеличават пациентите на антихолестеролни препарати. Така, че и там трябва да се чете.
  Успех ти желая ! Да откриеш проблема ,да го пребориш и забравиш!

# 321
Благодаря,момичета!Надявам се да имам вярна посока и да намеря помощ!Последният месец живея в кошмар,въпреки че от години имам прескачания ,такова чудо не е било.Сега разбирам каква подкрепа дават подобни групи,защото тук всеки знае за какво става дума,а и горчивия опит учи.
Африканчо,ЛЛ не ми каза,че е Хашимото,дори напротив.Каза ми,че стойността е малко над референтната и може да е от възлите.Каза,че може да се коригира и без хормони и че щом те са в норма,не означава непременно заболяване.Че трябва да повторя изследванията ,антителата специално и че трябва да се консултирам с ендокринолог.Но за Хашимото не можело да се говори само от тези изследвания.И да ви кажа,не се учудвам,защото гинеколожката ми каза,че прескачанията и сърцебиенето не били типични симптоми за менопаузата.А най-малкото го пише на много места

# 322
Ananas,твоите са съвсем на долна граница,много ниски....не ти ли казаха нещо?Днес се обаждах на д-р Тодорова,която ми даде африканчо,не успях да се свържа.Много е важен лекаря,може би това е най-важното,дано имаме късмет с добри специалисти.Една грешна диагноза или лечение и става по-зле.Поне разбрах,че явно трябва да спра да ходя по кардиолози.

# 323
raspytin, аз също благодарение на темата за аблацията научих много и сама се насочих към аблация. Naughty
Ако разчитах на кардиолозите в Пловдив, щях досега да се мъча, да пия конски дози лекарства и да нямам спокоен живот.
Толкова са изостанали някои лекари с инфото, живеят със знания от преди 50+ години... Twisted Evil

Щом моята кардиоложка ми говореше, че ако зависело от нея, никога нямало да ме изпрати на аблация. Дали съм знаела, че можело да получа сърцебиене на операционната маса и да ми отрежели нещо погрешка... Shocked Shocked Shocked
Изобщо не исках да коментирам, защото веднага разбрах, че тя хал хабер си няма как протича аблацията!

# 324
  • София - Варна
Антителата е ХУБАВО да са на долна граница, както са на Ананас. Това значи, че няма автоимунно заболяване, или иначе казано: Хашимото.
Дори моите антитела, които не са завишени въпреки Хашимото, НИКОГА не са били 0, или по малко от 0.5.

Скрит текст:
Говорите за изостанали лекари:
 Моя близка приятелка сега е бременна. Пита ме дали да си пуска щитовидни, че преди да забременее, качи 5-6 кила от нищото. Пусна си ТСХ, ФТ3 и ФТ4, без ТАТ и МАТ. И резутлатите ѝ не бяха добри.
Досега не е имала проблем с желзата, ама според мен ще има, ако не сега, то по-натам, съдейки по резултатите ѝ, които са по-зле от моите без хормон, и от тези на Распутин например.
А и не е пускала ТАТ и МАТ, да се види дали не е е Хашимото. Обясних ѝ го, че не са и особено добре хормоните, но тя не ми вярва.
Отишла при семеен познат, ендокринолог, ама някакъв, който не се занимава с бременни и е пред пенсия, обаче я познавал от много години. Той само ѝ пипнал жлезата и ѝ казал да си заминава, че е здрава, и да забрави повече за това, да не се изследва... И така... Поне можеше да отиде на друг за ехография на жлезата най-малкото. Други приятелки не се изследвали, защо трябвало да се изследва и да ходи по лекари...

Распутин, МАТ е характерното антитяло за Хашимото. То е основният маркер, така да се каже, за заболяването.
Ананас, може много дълго време, няколко години, ТАТ и МАТ да са завишени, а да няма промяна в хормоните. Обикновено така започва заболяването: първо се повишават ТАТ и МАТ и чак после следва и хипофункцията, промяната в хормоните.
Аз се опасявам, че на Распутин никой няма да ѝ изпише хормони на тия резултати, освен ако не се запъне и не каже, че има много прескачания, които (според мен, а и не само) 100% са от ниския ФТ3. Мисля, обаче, че Катя Тодорова ще я отчете тази връзка, така както я отчете при мен!

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 21:06 от afrikancho

# 325
Е добре де, аз имам Хашимото от 25 год., бях в хиперхунция, последните 10 години съм в хипо. Антителата са ми към 120. Даже не ги и следя вече. Вземам ел тироксин и ТСХ ми е в норма /поне последно беше/. Има толкова много хора, които са с Хашимото, разбутани хормони, дори майка ми ТСХ й беше 81, и нямаше пукнах симптом освен косопад. Тя и сега си е в хипофупция, но си е като кон от сутрин до вечер.

# 326
  • София - Варна
Гала, то хипофункцията има сиугрно над 100 различни симптома и при всеки се провявява по различен начин.
И една моя приятелка, с резултати като моите, прясно-прясно Хашимото, нямаше нищо освен едно по-лесно и много леко напълняване, (с 3 кила за месец примерно, но тя е клечка), ако яде повече. А тя е много слаба и никога не е напълнявала така лесно дори при повече ядене. Иначе никакъв друг симптом. Никакви екстрасистоли като мене, нищо! И тя си мислеше, че пълнее така лесно и то, САМО АКО си хапва повечко, от възрастта, а пък е на 30, и цял живот е била много слаба. И сега си е слаба, но ето че човек може и да не се усети изобщо, някои хора нямат симптоми почти.
Аз дори си мислех снощи как екстрасистолите ми може да са най-кофти симптомът ми, но са ми и най-големият съюзник реално. Ако не бяха те, аз никога нямаше да заподозра, поне не и в скоро време, че имам проблем с ЩЗ, съдейки само по изследванията си, защото имам лек косопад и много лек нокточуп, които можех да припиша на липса на витамини например. Имам и болки в ставите на ръцете сега, щях да сметна, че нещо съм простинала или ще се разболявам...

# 327
Сега говорих с мой познат,шеф на клиника в голяма болница.Обади ми се по друг повод и ме пита как съм и аз му разказах,а той-не,антителата не играят,и то щом са малко завишени.Гледай хормоните,и не се втелясвай в тия антитела,моля те!И не са екстрасистолите от щитовидната.казва ми той!!
А,бе,какви са тия лекари.Ще видим ендокринолога какво ще каже.А прескоците си продължават с пълна сила,всеки ден,всеки час и минутка,нон-стоп Sad
DeVa,от аблацията смисъл има ли?дори лекарите ги е страх от нея,моят невролог има проблеми и му препоръчвали,а той не иска Simple Smile

# 328
  • София - Варна
И аз мисля, че антителата не са чак толкова важни, в смисъл говоря конкретно за екстрасистолите, за тях важен е ФТ3, тоест за хипофункцията.
Отвори из нета, Распутин, навсякъде пише информация за ФТ3. Дори има рисунки на сърце и отдолу написано: "Имам нужда от повече Т3!" То всяка клетка от тялото е много по-зависима от Т3, отколкото от Т4. ФТ3 е активният хормон.
Из нета е пълно и с хора, които не се облекчават само на терапия с т4, има и много, които имат екстрасистоли при нисък ФТ3...
Айде ние е нормално да не го знаем това, ама лекарите...
Моята ЛЛ го знаеше впрочем.  Simple Smile

# 329
raspytin, как да няма смисъл от аблацията? Rolling Eyes
Аз всеки ден благославям д-р Трайков! bouquet bouquet bouquet
Ако не беше той, казах ти какво ме чакаше.
И от форума се насочих към него, за което благодаря на момичетата и момчетата от другата тема! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт