Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 433
  • 594
  •   1
Отговори
# 330
Момичета,здравейте!Не съм писала,бях на ендокринолог.Каза ми,че изследванията са наред,нямам хашимото,хормоните ми били в норма,а МАТ не било важно,показвало временно състояние,можело да е от много фактори.Изпрати ме при кардиолог пак,макар че бях ходила,искаше да види актуална кардиограма.Аз за пръв път от месеци два дни бях почти без прескоци и нямаше по-щастлива от мен.Точно тогава ми се паднаха тия прегледи,което според мен не трябва да влияе.Кардиологът не хвана нито един прескок,сърце-здраво,според ендокринолога-нищо.Записах си час за тази,която ми каза Африканчо,но чак към 15 декември.
На третия ден вечерта получих страшна криза,събудих се от прескоци,едва дишах,досега поне вечер не бях имала.И така оттогава,не мога да разбера по каква логика почват и спират.Това е при мен,ще си чакам часа са адекватен ендокринолог.

# 331
Лошо. Распутин, правили ли са ти холтер, то е много трудно на ЕКГ да се хване нещо. Може като отидеш на холтер да отидеш в петък и така ще ти го смъкнат в понеделник и по-голяма вероятност да са хване нещо. И аз продължавам да съм доста зле.

# 332
  • София - Варна
Распутин, има 2 варианта:
1. Да нямаш Хашимото и ендокринологът да е прав.
2. Да имаш Хашимото, да си като мен, с възлите нали, и ендокринологът да греши.
По-правдоподобно ми се вижда второто, и просто да си попаднала на един от онези лекари, които на мен години наред ми говореха и се кълняха, че аз съм със здрава жлеза и се била потискала от друго място... Такива лекари има много, явно се занимават главно с болни от диабет, и не са особено наясно с ЩЗ.

А за тия хормони бях сигурна,че няма да ти изпишат нищо. Аз ти го бях казала. Те гледат ТСХ да е в норми, а твоето дори е под 2, но никой не ти гледа двигателя, а именно ФТ3.
Имай превдивд, че ФТ3 може и спокойно да е над горна граница, важното е ти да се чувстваш добре, тоест на клетъчно ниво да ти е достатъчен, дори и на серумно леко да превишава горна граница.

Аз почнах съвсем малки дози Т3 (общо 12.5 мгр за деня), но бората ще е дълга, засега нямам промяна, прескоци със същия интензитет. Тепърва ще се уча кое ще ме оправи, каква доза, на колко приема разделена и тъй нататък... Дано само не е по-дълъг процесът, отколкото си мисля...

# 333
Гала,включвали са ми холтер,имам близо 5000 надкамерни екстрасистоли и единични камерни.Това беше преди около месец.Сега просто имах два "светли"дни,което не ми се беше случвало от месеци и точно тогава ме гледа той.Макар че с прескачанията съм имала ситуации,в които едва отивам до лекаря,но като пуснат кардиограма точно в този период нямам.Даде ми само магнезиев диаспорал,защото в изследванията ми магнезия е под долната граница,според него е и от това.Изписа ми и Панагин май беше.
Африканчо,имам по-големи очаквания от доктор Тодорова.Ако лекарите не бяха такива,ти нямаше да стигнеш дотук да четеш и да се самообразоваш,за да си по-компетентна от някои.Неволята учи,а това е ужас,с който трябва да живеем.Дотук позна категорично!

# 334
Най-лошо е,че не само няма лек,но вече съм в състояние,гранично с ПР.Ставам и лягам с мисълта за прескоците,а като ме връхлетят,ми се плаче и откачам,изпадам в  отчаяние,не знам как ще живея така.
Всичко ми е черно,а на мъжа ми определено му писна,постоянно съм изнервена и тъжна.Не сме излизали с приятели отдавна,аз отказвам като знам,че нито мога да хапна нещо,нито да пия и все ми е зле.Имахме планирано пътуване със самолет,аз не искам,защото не знам как ще пътувам с тия прескоци.Да не говорим за другите неща от живота.Усещам,че ако така продължавам,съвсем ще изгубя нормалния си живот.Мъжът ми само повтаря,че при тази медицина не било логично да няма спасение от тия неща.
Не знам как да се преборя с това чудо,превзе ми живота Sad

# 335
  • София - Варна
Распутин, това все едно аз съм го писала. Вече не мога да си изведа децата. Седя само у нас. Прескок след прескок. Просто нямам сила, цялостно от хипофункцията, в която се намира организмът ми. Само до ПР не съм стигнала и до ПА още.
Пий Паматон (май така се казваше, Дева го знае), то е по-евтиният варинат на Панангин наистина. Аз просто имах останал Панангин от мин. година. Той съдържа калий и магнезий, пий ги тия неща, няма да ти минат екстрасистолите от него, но поне ще се подхрани сърцето. Аз пия по 1 таблетка през ден, че много витамини и добавки ми станаха.

Моите прескачания са като твоите, множат се при ускоряване на пулса. И моите са надкамерни. И аз имам добри дни, с по 50-тина - 100-тина. Днес например са хиляди отново. Тодорова докато ми гледаше жлезата на ехограф, лакътят ѝ попадаше на сърцето ми, имах прескачания, и тя каза: "Надкамерни са!" Значи и от това разбира, явно е добра.

Ти си лесна да ти кажа, но още не го осъзнаваш. Ако много се помолиш на Тодорова, ще ти изпише Л-тироксин (Т4) и ще видиш как за няколко дни ще почувстваш облекчение. Во това съм почти 100% убедена. Аз бях така в началото. като почнах Т4, на втория ден вече нямах нито 1 прескачане! Всеки с Хашимото в началото се влияее много добре от Т4, но после става резистентен, това и Тодорова го потвърди, и идва момент, в който му трябва и Т3. За жалост при мен този момент много рано дойде.
Ти може да си добре и на Т4 (Л-тироксин) доста години. Така че при теб много по-лесно може да се намери разрешение на проблема, отколкото при мен.

# 336
Распутин, ти не беше ли с отрицателни Т вълни на холтера или се бъркам нещо.

# 337
Да,Гала,с такива бях.Тогава ми беше станало лошо и ми включиха холтер.Лекарят,който  гледа резултата после каза,че това не е добре и имаше съмнения за исхемия.Отидох при друг за консултация,направи ми вело и ми каза,че тези обърнати вълни не са проблем.Били нормални при жени в климакс,а този пък,при който ме изпрати ендокринолога,дори не им обърна внимание.Явно не са проблем,оня си остана сам в мнението си.Луд да станеш с тия прескачания,аз през живота си не съм обиколила толкова лекари!
Тотално психясах,както казва и Африканчо,да се побърка човек!Определено и климакса не помага в тази ситуация,а обостря тревожността и става страшно.
Дано Тодорова ме разбере и ми даде адекватно лечение!

# 338
raspytin, не си спомням ти Ритмонорм пила ли си и има ли влияние?

# 339
Распутин, аз бих отишла пак при лекаря, който искаше да те лекува за исхемия. Не разчитай много на велотеста, не е на 100% показателен. Както си решиш разбира се, но аз бих пробвала, до 15 дена ще стане ясно ако почнеш лечение. И искам да ти кажа, че при мен се наложи да включат 3 препарата против исхемия в началото.

# 340
Да ти кажа какви бяха моите симптоми - прилошаване, екстрасистули, премаляване, пареща болка в гърдите отпред отзат, изттръпване на ръката понякога. 10 години никакви изменения на ЕКГ. На холтер отрицателни Т вълни, СТ депресия, която отдадоха на вегетативната нервна система. След 10 год. можех да измина само 50 м, толкова ми беше зле, Т вълните станаха много дълбоки, оплакванията ми се засилиха и така започнах лечение, което мноого бавно и трудно започна да дава резултати.

# 341
Гала,нямам болка и изтръпване.След съмненията на въпросния лекар за исхемия още два пъти проверявах резултата при двама различни лекари.Изобщо не обърнаха внимание на тези вълни,в смисъл казаха,че не са показателни.Не знам дали да му вярвам,той самият уточни,че трябва да ми направи велотест,за да разбере дали е исхемия.Освен това започна да ми говори нещо за коронарография,ако велото е лошо,което според другите било "зарибяване" за източване на здравната каса.И така,филмът е голям.Не съм стъпала при него повече.Може тия дни да отида да му покажа резултатите от велото,да видим какво ще каже.Проблемът е,че човек не знае на какъв лекар ще попадне и дали ще го лекува коректно!
Равносметка след вело тест,ехо,един месец обикаляне и трима лекари-здраво сърце.
Ритмонорм пих и ми повлия,макар и леко,но беше само 2-3 дни.
Гала,твоята диагноза сега е исхемия,нали?Намери ли поне свестен лекар

# 342
А най-готино ми става като започнат да говорят,че трябва да спортувам.Да,и аз искам,но според мен това може да го каже само човек,който не знае какво са нон-стоп прескачания.
Освен това и аз като Африканчо съм по-зле при динамика.Обездвижването също е вредно,когато бях зле и три дни лежах,стана по-кофти,защото залежаването скапва сърцето,Тогава се включва и вегетативния момент и като тръгнех,беше страшно.Надявам се само,че както два дни имах малко прескачания,така може и да дойдат други добри дни Sad

# 343
  • София - Варна
На мен сега като ми дойде МЦ, пак стана адско. Сигурно са по 20000 на ден, постоянно чудо е.
Майка ми решила пак да ми опява да проверя дали не е на нервна почва проблемът...
Много постепенно ще увеличавам Т3, пък да видим.

# 344
Аз мисля да си пусна полови хормони, това не ми е изследвано.

Моята официална сърдечна диагноза е ангина на Принцметал - вид исхемия, в която никой на е убеден. Първо защото не протича като такава, второ защото ЕКГ измененията не са такива, а като примерно при атеросклероза, обаче поради медицинска причина /поне позната на медицината/, която да доведе до такава като холестерол, диабет, кръвно ..., ми сложиха Принцметал. Но както казва моя кардиолог, абе има нещо на тия съдове, някакъв дефект и резултата е исхемия и инсулти, но какво е ...

Африканчо, хормоните винаги удрят сърцето.

Распутин, сетих се още нещо за исхемията. Сърдечната рядко се проявава само като такава, много често е обща, следи за симптоми като световъртеж, замайване, главоболие, при мен така почнаха нещата. И още нещо, разбрала съм, че трябва да си слушаш организма, той сам показва може ли да го натоварваш или не. То аз много съвети, а докъде се докарах Grinning

Общи условия

Активация на акаунт