Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 447
  • 594
  •   1
Отговори
# 285
  • София - Варна
Мерси, Гала, дано овладея хипофункцията и аритмията и после да имам успех и с дозирането, щото то и после е трудно...
Распутин, на теория наистина ФТ4 трябва да е поне на средата, а ФТ3 в горната четвърт. И гледайки своите изследвания отпреди да имам проблем, аз наистина съм била така, дори ФТ4 ми е бил на горна граница и ФТ3 също. Явно моят организъм е работел на една идея от хиперфункцията и това за мен е идеалното. Може би и затова съм била толкова слаба цял живот, защото Т3 се продава във фитнес магазините и някои спортисти го пият за забързване на метаболизма и отслабване.  Mr. Green Затова падне ли ми малко ФТ3 и веднага ме почват симптомите. Ето, аз дори на ФТ3 5.90 имам прескачания, като се има предвид, че горната граница е 6.80, но в някои лаборатории го дават 7.10. Аз за себе си съм приела по-скоро да се водя по 7.10.
Обаче примерно при теб може да не е така, на теб може и ФТ3 5 да ти е ОК. Днес ендокриноложката каза за моя ФТ3 в момента, който е почти 5, че това не е лош резултат, обаче се вижда, че за мен е лош. Но сам по себе си явно не е зле.
Може би трябва ФТ3 да ти е поне над средата, и вече в никакъв случай не бива да е на долна граница.
Едва ли всички фунцкионират най-добре като мене, с ФТ3 на горна граница, макар че теорията е такава точно.

# 286
Браво, Африканчо, случила си на лекар! bouquet
Успех с терапията! Hug

# 287
  И аз благодаря на Африканчо. Много полезна информация сподели. Тя случила на лекар и по неволя половин лекар стана. Аз много отдавна не съм изследвала ФТ3 и ФТ4 - нали слушам докторите, че няма нужда.Само ТСХ бил важен според тях и като е наред и другите били ОК. Много комплицирана ми се вижда работата с тези хормони- уж в нормални стойности, но не са оптимални.  Да им променят референтните граници ,след като в ниските стойности се явяват проблеми. Ето и аз дебелея от няколко години, може би въпросният ФТ3 е намалял. А бях преди  с бърз метаболизъм. Не можех да напълнея дори по желание. Но си обяснявах килограмите и с годините, менопауза.
 Но в момента екстрасистолите ми ги няма. Пак да си похваля фитнеса, че откакто го поднових , не отслабвам въобще, но прескачанията и сърцебиенето изчезнаха. Е, понякога трепва сърцето, но съвсем без трепет , ще е скучно.

# 288
  • София - Варна
Благодаря ти, Дева!
Ананас, ти май имаше проблем с ЩЗ. Тогава вярно ги провери.
При предменопауза казват, че нали от естрогена ставали прескачания, ако няма проблем с ЩЗ и сърцето, а прескоците са хормонално-обусловени.
А пък при жени в предменопауза, които я карали по-тежки (повече топли вълни и тем подобни), трябва да се провери и ЩЗ, дори преди това да не са имали проблем с нея, защото понякога тия симптоми се засилват само заради неовладяна хипофункция на щитовидната. Ама това вече го писах. Joy

И аз си мислех, че трябва да се ревизират границите на хормоните...
ТСХ се гледа на хора, които са без проблеми, а пък на хора, които са на терапия за ЩЗ, изобщо не бива да се определя терапията по стойността на ТСХ, а по-скоро по симптомите.

# 289
И аз следя само ТСХ. Ще си пусна и аз другите хормони. Абе все трябва да има причина да почна на 30 год тия инсулти, при все че нямам кръвно, диабет, холестерол, спортувам. Не ми се вярва да е от това, ама знае ли човек.

# 290
Момичета,аз днес съм съвсем отчаяна,на ръба съм!От две седмици постоянно с прескачане,едва ходя,такова жестоко притискане в гърдите усещам.В движение е кошмар,днес просто спрях в една уличка и се разплаках,защото на всеки втори-трети удар усещах как потъвам!Не знам как ще живея така,не издържам вече.Чудех се към спешното ли да поемам за кардиограма,какво да правя...после се сетих,че уж на сърцето ми няма нищо и как ме гледат всеки път и се прибрах.Това чудо ми скапва живота,не знам как да живея,не се търпи!!!!

# 291
Милата. Пиеш ли нещо в момента? Трябва да има причина за тези оплаквания, може да не е сърдечна, но хормони, нерви, недостиг на нещо, калий, натрий, магнезий, други електролити, правила ли си ги тези неща, Б12 също.

# 292
Гала,утре ми излизат резултатите от хормоните на щитовидната.Не съм си правила натрий,калий и тези другите,не знам дали утре да не ги пусна,не знам какво да правя вече....Не е стрес,не се е случило нищо.дори на работа не ходя три дни,но това чудо няма спиране.Пия само мента,глог и валериан.Започнах Ритмонорм,но го пих два дни и сега не смея,защото се опасявам да не са се засилили от него.Объркана съм и се отчайвам,втора седмица е нетърпимо положението.Каква причина да търся,не знам и на лекар не виждам смисъл да ходя Sad

# 293
  Распутин, и аз го имах това притискане, когато бях с прескачанията и сърцебиенето.При мен сърцебиенето беше постоянно, екстрасистолите не толкова. А кръвното ми в този период е 90/70, че и по-надолу. Мина ми някак. Щом сърцето ти е здраво, изключи и щитовидната непременно. Африканчо е дал по-ценна информация от лекарите за ЩХ. И на мен уж са ми все наред, а  оплаквания, вероятно свързани с нея си имам. Може там да имаш проблем. Изключваш ли психо-емоционална причина? При мен те често са провокатор.Като съм със сериозни проблеми нищо ми няма , а някой път ,уж дребно притеснение ме изважда от строя. Всъщност , аз не виждах този път психо-емоционална причина, но се решиха едни въпроси, които явно съм се опитвала да игнорирам и сякаш веднага ми олекна. Е, не съвсем веднага, но тежестта определено започна да се топи.
  Аз имам приятелки , минали през подобни оплаквания на нашата възраст и все ме успокояват, че е период. Не трябва да се даваме. Аз като се страхувам и на лекар да отида. На сериозен кардиологичен преглед така и не се подложих.  Моето си е ПР отвсякъде , в комбинация с хормони- абе, китка. Но два месеца и аз дъх сякаш не можех да си поема ,а сега ходя на тренировки по 40 мин. дневно  и съм добре.

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 19:35 от Анонимен

# 294
  • София - Варна
Распутин, аз също пусках калий, натрий, и всичките. Добре са ми. Обаче вчера ендокриноложката ми каза, че било важно какъв е калият на клетъчно ниво. Това, което бях споделила тука преди известно време на майтап, че ще се изследвам вече на ниво-клетка, явно излезе истина.  Joy
Препоръча ми да пия Панангин малко - 1 сутрин и 1 вечер, за да се подхранело малко сърцето, макар че прескачанията са на хормонална основа.
Аз пия засега по 1 таблетка дневно, че ми изписа и много добавки, и почвам постепенно, ако направя реакция от някоя да се усетя от коя е точно.
Панангинът е калий и магнезий точно. Не че от него ще ми мине, но било хубаво да го пия известно време.

# 295
Ananas,благодаря за надеждата,единствено тя ми остана.Всяка сутрин като се събудя първата ми мисъл е как ще изкарам днешния ден,дотук стигнах...Нямам емоционална тежест или нещо,което да ме измъчва,опитвам да си внуша,че ще мине,но става все по-трудно.Нещо се случва,има някакъв проблем,но просто недоумявам какво е.Това,което ми пишеш дава надежда,че е само период,моля се да е така.Че климакса има значение-факт,но аз съм така от две години,не е само това.
За спорт в това състояние мога само да мечтая,трудно ми е всяко движение.Не смея да кажа на никой вече,защото родителите ми се шашкат,а мъжа ми ме изнервя с търсене на изход,което аз не мога да дам.Само ме пита-ох,не ти ли мина,защо така,каква е причината,сякаш аз знам...Просто се чудя какво да правя,може би не трябваше да спирам и ритмонорма

# 296
Африканчо,твоята информация ми е по-полезна и от лекарите.Научих неща,които не ми казаха досега.Взема ли резултатите,ще пиша какви са,но на клетъчно ниво няма как да си направя,засега...
Хубаво е,че си намерила грамотен лекар и си представям какво ти е било,да четеш толкова и да стигнеш до тия изводи,които аз чух за пръв път.
Че има причина за кошмарните прескачания,има.Че лекарите не ги търсят-факт,аз вече не виждам смисъл да ходя на кардиолог.Все си мисля,че ако проблема беше в сърцето,щяха да видят досега.Личният днес ми казва да ходя на някакво електромагнитно изследване,но нито в Сити,нито в Трета градска някой ми го предложи.Щом кардиолозите не са преценили,защо аз да се навирам да ме ровят,и аз като ananas изпитвам ужас от лекари.
Лошо е,че никой не казва друго и се лутам ,защото с този кошмар не се живее,момичета Sad

# 297
  • София - Варна
Цитат
Само ме пита-ох,не ти ли мина,защо така,каква е причината,сякаш аз знам.
Ох, някой като ми зададе подобния въпрос: "Е още ли имаш прескачания?" и изперквам. Дори леля ми, която е лекар, ми го задаваше тоя въпрос и оставаше изумена как може млад човек всеки ден да има екстрасистоли...
А пък майка ми до онзи ден, допреди прегледа, все вкарваше дежурното: "Абе, може и да е от нерви!"

А и аз не знам как се прави изследване на ниво клетка. То само това остава... Joy Мъжът ми вика, покрай тия моите проблеми, че ще направи фонд: "Изследвания на жената".

Впрочем аз имам много бавен пулс и ендокриноложката каза, че е така от хипофункцията. Това никак не е добре.

Това електромагнитното не е ли ЕФИ? Тук сигруно Дева ще може да отговори?

# 298
Може би става дума за ЕФИ. Въпреки, че магнити няма, само ток се пуска.

raspytin, съчувствам ти! Hug
Има някаква причина, но каква? Thinking

Африканчо, аз съм пила, преди аблацията, Паматон. Пак е магнезий + калий. В пъти по-евтин е от Панангин.
Обаче никаква полза/вреда нямах. Crazy
При мен проблемът си беше в ел.инсталацията. Wink

# 299
Може би е ЕФИ,знам ли вече...Не ми е ясно какво представлява.Както пише африканчо,и при мен родата,а и личния лекар недоумяват как може нон стоп да съм с прескачания,седмици вече,всяка минута.Какъв стрес съм имала-пита той?Дотам са лекарите явно!DeVa,какво ще ме посъветваш като минала по целия път,да ходя ли пак по лекари или да стискам зъби и да се моля да ми мине.Ако е в сърцето проблема,все щяха да го видят според мен

Общи условия

Активация на акаунт