Ужасна аритмия, помощ! - 2

• 94 058
  • 594
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Сотахексал го дават без рецепта.
Пробвай с 80 мг. По 1/2 сутрин и вечер.
Аз така го пия.

На мен първоначално ми го бяха изписали сутрин цяло, вечер 1/2. Като го пиех така, прескачанията ми продължиха. Тогава ми казаха, че трябва да използваме пълния потенциал на лекарството и да започна да пия по цяло хапче сутрин и вечер, което било максималната доза за деня от него. Да чукам на дърво, вече месеци ми е много добре, пиейки го така. Имам единични прескачания само.

# 496
Африканчо, моя повишен естрадиол наистина се оказа задържан фоликул.

# 497
  • София - Варна
Радвам се, Гала, че не е нищо сериозно.

# 498
Момичета,не се сещам вече дали сме говорили....някой пил ли е бета блокер от вас и помогнал ли ви е срещу прескачанията?

# 499
Аз, Конкор.
Не ми помогна хич, даже последния път такива екстраситоли получих от него Shocked, но всъщност го пих, че ми беше много висок пулса, че без малко да ходя в спешното...

# 500
  • някъде в прованса
Аз също съм пила продължително време бета-блокери - пропранолол, блокбис, конкор и други, за които вече не се сещам. При мен бяха без ефект.

# 501
Аз също съм пила дълго време Пропранолол.
Но за висок пулс, тогава изобщо нямах прескачания.

# 502
  • София - Варна
Аз знам, че бета-блокерите не се препоръчват при хора с хипофункция. Също така като пиеш ББ, падали нивата на Б12 и магнезий, тоест трябва да се пият и тия двете с ББ.

# 503
На мен ми е помагал. Едно от основните лекарства при прескачания.

# 504
Да,Гала,при прескачания дават основно тях.
Освен това мен не ме броят с хипофункция,изследванията ми са нормални за тях.
Момичета ,вчера започнах да пия Конкор,изписан ми преди време.Просто реших,че няма защо да стоя така,след като лекарите освен бета блокер не ми дават друго.А на всичкото отгоре направих някаква криза с висок пулс,130 в покой и беше доста гадно,смесено с прескоците.Мина ми за час ,но прескачанията си останаха дори след бета блокера!Не отидох  на лекар,аз си го обяснявам със стрес,а и там щяха да ми дадат хапче

# 505
  • София - Варна
Днес бях при Трайков. Нали имах записан час още от септември месец, когато не знаех от какво са екстрасистолите. Чудех се дали да ходя, ама си казах да отида все пак.
Не останах особено очарована. Почуди се, че прескоците били от хипофункция и каза, че не е убеден, че са от това.
За пореден път се убедих, че просто за това конкретно мое състояние и произтичащите от него проблеми няма смисъл да ходя на лекар изобщо.

# 506
Да,Гала,при прескачания дават основно тях.
Освен това мен не ме броят с хипофункция,изследванията ми са нормални за тях.
Момичета ,вчера започнах да пия Конкор,изписан ми преди време.Просто реших,че няма защо да стоя така,след като лекарите освен бета блокер не ми дават друго.А на всичкото отгоре направих някаква криза с висок пулс,130 в покой и беше доста гадно,смесено с прескоците.Мина ми за час ,но прескачанията си останаха дори след бета блокера!Не отидох  на лекар,аз си го обяснявам със стрес,а и там щяха да ми дадат хапче

Изобщо не се учудвам.
С риска да стана досадна, поствам определение за ББ.

"Бета блокерите са лекарства, които блокират ефектите на стреса върху тялото. Бета блокери са атенолол, пропранолол, метопролол, бизопролол, карведилол, небиволол и други. При стрес се активира една система в тялото, наричана симпатико – адренална. Тази система от жлези и нерви води до повишаване в тялото на адреналина и норадреналина, на които се дължат вредните ефекти на стреса, включващи покачване на пулса и покачване на кръвното. Бета блокерите блокират едни от рецепторите за  адреналин и норадреналин и така предотвратяват техните ефекти. Рецепторите, които се блокират, се означават като бета рецептори и от там лекарствата също се наричат бета блокери. Пълното им име е бета рецепторни адреноблокери."

Не съм чула някой да пие ББ за аритмия. Прескоците са вид аритмия. Ритъмни нарушения.
Изписват ги за високо кръвно и висок пулс.

Аритмията се лекува с антиаритмици.
Те не са ББ.

# 507
  • някъде в прованса
Подкрепям те, Дева. Преди години, когато имах учестено сърцебиене, ми предписваха разни бета-блокери и ми помагаха. Последната една година обаче , когато зачестиха екстаристулите, ми предписаха пропранолол, който не им повлия въобще. И когато най-накрая започнах да пия антиаритмик - сотахексал, нещата си дойдоха на мястото. Не знам защо докторите толкова време се въздържаха да ми предпишат антиаритмик.  Щяха да ми спестят  година мъки и притеснения. Беше нещо ужасно. Не знам докога ще ги пия, но засега се чувствам много добре - с единични прескоци - 3-5 - и то не всеки ден.

# 508
Ще ви кажа защо ги изписват, точно заради тази блокада на адреналините, защото може аритмии да се получат от тях, еин вид да успокоят сърцето, така са ми го обяснявали.

# 509
Добре,защо не дават антиаритмици тогава?Не го разбирам това.Мисля си,че и климакса оказва огромно влияние
Апропо,аз също съм ходила при Трайков,и не съм очарована,беше супер разсеян,но това беше преди година,когато имах редки прескачания.

Общи условия

Активация на акаунт