Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 423
  • 889
  •   1
Отговори
# 720
На мен ми се случи наскоро...бях прецакала поставянето и не засукваше правилно...промени позата или коригирай настоящата...

# 721
От няколко дни бебето ми плаче след ядене. Даже не се насуква добре, започва да се дърпа и да плаче. Какво е това - рефлукс ли, колики ли са? На някой случвало ли му се е?
Почти всички от отчетната ми тема споделиха такова нещо в периода, в който бебетата бяха на възрастта на твоето. Масово явление, а конкретна причина не се откри. В един момент спряха да правят така.
Не мога да помогн със съвет, само отговарям на въпроса дали на някого му се е случвало. Изглежда доста често се случва. Сигурно са колики.

# 722
Значи има надежда. Проблемът е че засуква много въздух, опитвам се да коригирам позата, но не се справям добре. От едната гърда дори отказва да яде, дърпа се и плаче. Уф, досега съм нямала такива проблеми Sad.

# 723
Смени позата, опитай футболна или биологична или кръстосана люлка, смени помещението, в което кърмиш, повдигни си стъпалата на помощен стол или си подложи просто няколко книги, върху които да стъпиш...говори познати за бебето думи, или звуци, които често изпплзваш...

# 724
Дръж го в такава поза, все едно суче от гърдата, която не отказва, но го сложи на другата. Така че тялото му да е извън твоето тяло, подпряно на възглавница от едната ти страна. При доста деца този номер проработва, включително при моето.

# 725
Нахраних го като го поприспах и яде и от двете гърди. Опитах преди това съвета ти, Юна, да го храня в поза все едно яде от предпочитаната гърда, но не става.
Явно трябва да сменя позата наистина, защото започва видимо да пишка по-малко. За мен проблема е че като суче гълта много, много въздух и започват колики. Опитвам се да му помогна да захапв добре, но без резултат. Надявам се сега през нощта да навакса с ядене и да е по-спокоен.

# 726
Дано се оправите бързо, прилича на тези кърмаческите стачки, май. Аз нещо не мога да засека памперсите за пишкано, просто защото всички са наакани.
И моята беба днес беше с явни колики, голям рев му удари, дано да беше инцидентно, че ми припомни кошмара с брат й. Захапката при кърмене не мога да я оправя, но явно нещо се е подобрило, тъй като нямам вече разранявания и вазоспазми.
Лейди, дръж го повече да се оригва, повече от веднъж, ако може. От това може да има дискомфорт, да иска.

# 727
  • UK
Момичета,  знаете ли дали може валериан да се приема докато кърмиш,  или някакви други успокоителни. От два месеца започнах да получавам ПА,  леко отшумяват,  но ме обхващат едни черни мисли и ме е страх да изляза от вкъщи. Правих си доста изследвания,  всичко засега ми е наред но чакам още едно  изследване и чак тогава ще обсъждаме с лекаря някаква терапия, но за да ми изпише нещо първо ще трябва да ме консултира психиатър,  а това сигурно ще отнеме още поне месец.

# 728
  • София
пробвай с хомеопатия - седатиф пс или с капките на Бах Rescue Remedy.
Валериан не мисля че е подходящо  newsm78, но се консултирай с лекар или с ЛЛЛ

И не се притеснявай, всички минаваме през това. Не съм имала проблем с излизането, но имах други черни мисли и притеснения и нерви мнооого Sad

# 729
# 730
  • град-държава
Съвместим ли е Алга сан с кърменето? Получих страхотно схващане на врата, аз и имам шийна дискова херния, но не знам кои мазила са подходащи. Също така компрес с черноморска луга дали също е съвместим, че много ми помага и е напълно природен продукт, но се стои с него 20-30мин?  Sad

# 731
Vermillion, провери в сайта, който писах по-горе. Ако го няма точното лекарство, потърси по активните съставки.
Дали ще може да се добави на първа страница сайта e lactancia?

# 732
  • град-държава
Ново 20, имам съмнения, че Мария е с диария, но не мога да разпозная състоянието. По време на нощното хранене се чуха 2-3 силни звука от газове и следващия момент беше оакана до врата. Целия памперс пълен от край до край. На следващото хранене около 8ч. същото-няколко силни напъна от гозове и акитата по гърба, памперса от край до край пълен, но индикационната линия показваше почти празен памперс.
Иначе цвят(жълта горчица, понякога с бели топченца, понякога няма. В случая има) и мирис без промяна, може би само мирише малко по-силно, но не корено различно или много силно. Количеството обаче е внушително, предвид, че последните нощи има само напишкани памперси, аки няма на всеки памперс вече или е само малко зацапано. Сменям ги на 2-3часа. Кожата не е зачервена, бебето ми е в прекрасно настроение за сега - смее се, гука и към момента не отказва храна. Температура 36.2 аксиларно с диг.термометър.
Личната не си вдига телефона, но ако се случи същото и на следващото хранене отиваме в болницата.
Също така аз след хранене давам вода и напоследък ми се струва, че пие повечко. Вода определено не отказва. Сутринта след като я оправих я донахраних и пи малко вода.
Сменихме и капките за колики преди 2-3дни, нърнахме се на колийф на всяко хранене по 3 капки, но внимавам според указанията. И вчера следобяд, аз изядох  доста череши и ягоди. Та диария ли е това или...?

# 733
Като чета - не е. Синът ми имаше разстройство след ваксината (може би от Панадола). Определено беше с друг мирис и консистенция от обичайното. Според мен диарията не означава голямо количество, а постоянно акане. Ти сама казваш, че е имало бебето памперси без ако. Когато моят син има такива, после се омазва до ушите. А иначе шумното изхождане е нормално за бебетата.

# 734
  • град-държава
Благодаря, изглежда наистина не е. Помперса преди половин час беше само напишкан и малко зацапан. В момента я храня и за сега нищо. Ще я наблюдавам.
По въпроса със схващането още чакам ако някой е наясно с алга сан и черноморската луга. Второто със сигурност е 100% натурален природен продукт богат на магнезий и пр., а за алга сан-а дават арника като активна съставка. Май пак се води към натуралните продукти но не съм много сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт