Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 450
  • 889
  •   1
Отговори
# 750
Ако ти се дава, давай. Моето бебе е отгоре ми почти денонощно и това ме побърква, но е единствения начин за успокоение. Беше много кротичка първите дни, но явно е било от жълтеницата, сега ако не спи реве. Само на гърда се успокоява, а аз искам да се отвържа малко, друг е въпросът, че не суче правилно, направо ме смазва и е мъчение.

Аз кърмя на два часа и ми се струва мнооого на често...сякаш постоянно ми е на гърдата, защото суче по половин час. Близо месец сучеше и захапваше добре, после започна да захапва неправилно и ми докара страшни болки и рани. Храних я три дена с изцедена кърма и шише, така заздравяха зърната и после пак на гърда и е ок. Мисля, че има някакви моменти, в които нещо не е на таман.
Вече и аз съм на мнение, че докъто са толкова малки са на периоди, които се менят.

# 751
  • над кукувичето гнездо
...
Вече и аз съм на мнение, че докъто са толкова малки са на периоди, които се менят.
Bingo!
Спокойно, докАто са по-големи е същото. Твърде бързо се променят, за да запазят едни и същи навици. Вече почти свикнах да се нагаждам в движение.  Crazy

# 752
С хрема съм и ме боли гърло. С какво е безопасно да се лекувам?

# 753
С хрема съм и ме боли гърло. С какво е безопасно да се лекувам?
Прополки. И чист парацетамол, ако се наложи.

# 754
  • над кукувичето гнездо
Аз ползвам стрепсилс с мед и лимон. Позволяваха ми го докато бях бременна, позволих си го и след това.

# 755
Гаргара на гърлото с лайка и сода...за хремата промивки с физиологичен разтв,ако можеш обилно със спринцовка (купи си голяма банканот аптеката и си изтегляй с игла)....ако имаш инхалатор, инхалирай....ако не...запарваш лайка в трнджера и висваш да дишаш над нея...може и шуслерови соли...питай ги във фейсбук какви да вземеш...

# 756
Проблем.Бебето не ще нито шише,нито залъгалка.Става страшна сръдня,колкото пъти пробвам,тя се изповръща  #Crazy

# 757
Ако не ще да пие от шише, затопли млякото малко повече от обичайното...при мен е помагало...

# 758
Опитайте с биберон от каучук, при някои бебета помага.

# 759
Здравейте момичета. От една седмица изведнъж ми намаля много кърмата, чувствам гърдите си меки и празни.Почнах да дохранвам, защото малкия не спираше да плаче след всяко кърмене.От както му давам след кърмене адаптирано мляко е спокоен.Ще съм благодарна за съвети относно намаляването на кърмата ми.Дали това е признак, че ще спре?
Хубав ден bouquet

# 760
На колко е детето?

# 761
на почти два месеца е

# 762
Това, че гърдите са меки не значи, че са празни. Особено честа грешка в мисленето на майките е. След два месеца са се научили колко мляко да произвеждат и не се препълват вече, абсолютно нормално развитие в кърменето е. Като дохранваш ще намалее кърмата със сигурност. Принципно няма причина да ти спре кърмата изведнъж ако приемаш достатъчно калории и течности и кърмиш на поискване.

# 763
Ако ти е първо дете нормално да се шашкаш Simple Smile ... Съвети от мен:
1. Спри добавката - децата винаги се чувстват спокойни, ако има даваш ам, то е много по плътно от кърмата
2. Слагай детето на гърда всеки път щом плаче дори да е минало много малко време от сукането. Ако плаче веднага след сукане от двете гърди, предложи пак първата и пак втората (т нар пинг понг), гърдите произвежддат бързо нови порции мляко, така ще стимулираш гърдите и много бързо ще посрещнеш нуждите му
3. Кърми нощем (ако не го правиш)
4. Цеди с помпа няколко дни дори и на празен ход, не се шашкай, ако не изцеждаш много, целта е да дадеш сигнаал на тялото, че има нужда от повече мялко
5. И последно, това че усещаш празни гърди, не значи, че ще ти спре кърмата...състоянието е временно и можеш да го овладееш
Мога и още съвети да да, ама ще стане дълго

# 764
Подрепям горните мнения. На 2 месеца вероятно ти се е регулирала кърмата най-накрая. Не се шашкай, мляко има.

Общи условия

Активация на акаунт