Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 9

• 53 384
  • 889
  •   1
Отговори
# 75
  • над кукувичето гнездо
До три дни в хладилник. Най-студено е на най-долния рафт най-отзад.
Ъ! Не е ли най-студено на най-горния рафт? Струва ми се, че там капчиците влага замръзват, а по-надолу са си течни. Освен това, от чисто термодинамична гледна точка, студеният въздух се спуска надолу и ако охладителната мощност беше най-долу, то горе ще остане неохлдено. По-логично ми се струва суденото да се генерира отгоре, за да може, стигайки до долните рафтове, да охлажда цялото пространство. Rolling Eyes newsm78 Crazy

# 76
а пък моя син нещеше изцедена кърма  Rolling Eyes иска все пресничко пресничко

# 77
  • София
И моят, но мисля,че по-скоро недолюбваше шишетата. Макар, че и с лъжичка съм пробвала и не е искал.

# 78
  • над кукувичето гнездо
Аз пък сега имам друга чуденка. Скоро ще ми свършат замразените запаси от кърма, които добавям в пюрета и каши. Падат се приблително 40-50 мл в порция, два пъти дневно. Тези хранения са напълно заместени, през останлото време си кърмя. Като малка имах алергия към краве млако и пилешко месо. Сега подозирам, че отново съм се алергизирала към млякото. На малчо още не съм му давала. Та, на въпроса - като ми свършат замръзналите запаси, да слагам ли АМ към порциите или само вода/ бульон? Педиатърката каза да слагам по 1 лъжичка АМ, не кисело мляко, не прясно. Принципно й имам доверие, но не съм сигурна, че разбра въпроса ми (малко е възрастна и понякога губи нишката). Обаче сега нещо ме съмнява този отговор и се чудя дали наистина е наложителна тази добавка или кърмата си му стига като потребност?  newsm78

# 79
  • София
Аз правех или с кърма, или само с вода.Прясно мляко не съм давала още,а АМ не съм купувала никога. Сега вече е голям и му давам за закуска кисело мляко или в някакво печиво. Слагам и разни фалшиви млека-оризово, кокосово. Зависи какво е въведено и на колко е детето.

# 80
Аз много благодаря за информацията за кърменето от предишната страница и за различните варианти след раждане. Аз още нензнам дали няма да се наложи да съм секцио, имам някои предпоставки, но ако се наложи казвате да настоявам да не му дават АМ 24 часа, докато ми го дадат за кърмене ли? Аз ще съм в МД, там уж на разни лекции и дни на отворени врати казват, че са "за" кърменето, АМ дават само в случаи, когато има проблем със слизането на кърмата и тн, а и при тях е проф Попйорданова, която е мисля председател на асоциацията по кърмене...може да се консултирам при нея...
А 24 часа без храна не е ли много? Как в утробата мъничето не е усещало глад, а сега 24 часа да не задоволи най силния инстинкт?

# 81
  • над кукувичето гнездо
Аз правех или с кърма, или само с вода.Прясно мляко не съм давала още,а АМ не съм купувала никога. Сега вече е голям и му давам за закуска кисело мляко или в някакво печиво. Слагам и разни фалшиви млека-оризово, кокосово. Зависи какво е въведено и на колко е детето.
На девет месеца и половина е моят герой. До момента е на зеленчуци, няколко плода и 2-3 вида безмлечни каши. Не съм предлагала още яйце, месо и краве мляко. Скоро мисля да му въведа месо, но трябва първо да се справя с "млечния казус", защото до седмица ми свършва замразената кърма. Не знам дали бих могла да изцеждам прилични количества, за да допълвам порциите. По-скоро не, защото при последния опит изцедих цели 2 мл...

Аз не мога да си представя бебето да не се храни 24 часа. То не плаче ли през това време? Като си спомня на моята съквартирантка в болницата бебчето как плака цяла нощ за храна, а тя не му дава в продължение на часове, защото нещо не проумяваше, а накраяя се мъчи да закърми, но не успя и бутнаха шишето - то веднага се успокои. Та, чудя се, то не плаче ли от глад и как някой може да устои на такъв плач?  Rolling Eyes

# 82
Първия ден стомахчето на бебето поема 5-7 милилитра. Третият е вече около 25. Затова и първите ден-два преди да тръгне млякото коластрата абсолютно стига. Моето бебе, обаче, искаше особено първата нощ нон-стоп на гърда, но за успокоение, не от глад. Но пък все пак съвсем без тези 5 милилитра не знам... Но е важно да се учи да суче възможно най-скоро.

За хладилника и къде е най-студено - на Медела или на Лансинох на стерилните торбички за мляко май някъде го пишеше, специално обяснено къде в хладишника да се държат. После местих маслото насам-натам и наистина най-твърдо при мен е отзад на етажа над плодовете и зеленчуците. Но според мен рафтът няма толкова значение стига да е най-отзад млякото и никога на вратата.

# 83
  • над кукувичето гнездо
Първия ден стомахчето на бебето поема 5-7 милилитра. Третият е вече около 25. Затова и първите ден-два преди да тръгне млякото коластрата абсолютно стига. Моето бебе, обаче, искаше особено първата нощ нон-стоп на гърда, но за успокоение, не от глад. Но пък все пак съвсем без тези 5 милилитра не знам... Но е важно да се учи да суче възможно най-скоро.

За хладилника и къде е най-студено - на Медела или на Лансинох на стерилните торбички за мляко май някъде го пишеше, специално обяснено къде в хладишника да се държат. После местих маслото насам-натам и наистина най-твърдо при мен е отзад на етажа над плодовете и зеленчуците. Но според мен рафтът няма толкова значение стига да е най-отзад млякото и никога на вратата.
Да ти кажа, в началото и на вратата я държах. Изкарваше там по половин/ едно денонощие, докато се събере за замразяване. Нищо й няма, но, естествено, гореописаните са оптималните условия и мерки за съхранение Wink

# 84
Здравейте момичета,
искам да попитам дали някоя от вас се е срещала с подобен проблем.
Имам бебе на 9 месеца и от два месеца ми се възстанови цикъла. При предишния път не ми направи впечатление но сега бебето има разстройство и се чудя дали не се дължи на това, че съм в цикъл. През нощта се кърмим и вече цяла седмица ака по два пъти на нощ. Бях при педиатъра и той ме посъветва да пие оризова вода и да мине малко на диета. Имате ли наблюдения дали повлиява на вкуса или на състава на кърмата и дали на това се дължи разстройството.

# 85
Може да повлияе на вкуса - леко по-солен да стане, заради повишеното съдържание на натрий. Понякога бебетата реагират като сучат по-нервно в тези първи дни. Но до разстройство да доведе - не!

# 86
Здравейте. Имам проблем. Набързо ще разкажа за себе си и бебчето си. Родих дъщеричка съвсем скоро на 13.01.2016г. Естествено раждане, но беше в 36г.с. Беше 2,250гр, вчера ни изписаха 2,200гр, здравичка е иначе, слава Богу!
Чак на втория ден след раждането ми се появиха някакви наченки на коластра и като каЗвам наченки, имам предвид дребни капчици. Оттогава започнах да се изтисквам, като количеството е смешно - 20мл от двете гърди и забележете - отнема ми час и стабилни болки в зърната. С две думи, малката е на адаптирано мляко и общо 60мл кърма на ден. Днес ми предписаха калций и рицинум комунис, но доста скептични мнения прочетох за тях. Въпросът ми е, някоя от вас взимала ли е въпросните добавки и кмаше ли въобще ефект? Няма да издържа още дълго на няколко часа на ден стискане на зърна....

# 87
Честито бебе  bouquet Да е живо и здраво!

Защо трябва да издържаш на стискане? Спри всякакво цедене и давай на бебето да суче. Ти не можеш да изкараш толкова мляко, колкото бебето може. Не само заради техниката и силата на стискане. Кърменето е и психологически процес и понякога не може да ти се задейства рефлекса на потичане, каквото и да правиш. А бебето може отлично да го задейства.

Рицинум комунис пих с първото бебе, помогна ми. Кърмата ми се увеличи още на другия ден.

Но най-лесно ще си помогнеш, ако го кърмиш. Не пишеш то как се отнася към процеса и дали иска да суче, нито дали ти му даваш.

# 88
И аз се зачудих защо не суче бебето - хем ще яде достатъчно, хем няма да има нужда от изцеждане. Но може би защото се е родило много мъничко и може да не може да засуче?

# 89
Да, съжалявам, че не поясних. Не иска да суче, няма и силички още. Мерси за отговора иначе, стискам палци да помогне и на мен рицинуса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт