Избор на училище за първи клас - 2016-2017 Варна

• 94 764
  • 393
  •   1
Отговори
# 300
    От позицията на майка с дете, което ще бъде в пети клас, не бих си дала детето в частна занималня.И съжалявам за кратките опити, които съм правила.Първо от храната като се почне.При двете опции, по-добре е държавна.

# 301
Нали децата са целодневен режим newsm78 за какво е тази занималня?

# 302
Нали децата са целодневен режим newsm78 за какво е тази занималня?

Не във всяко училище.

# 303
Здравейте! Търся малко мнения за г-жа Татяна Дончева от СОУ Гео Милев, Варна.  Моля, пишете ми на лични. bouquet

# 304
Здравейте! Днес трябваше да извадят списъците с разпределението по паралелки и класните ръководители в СОУ„Гео Милев”, а също така и информация за стаите за родителската среща. На сайта към този момент ги няма. Някой да има някаква информация?

# 305
  • Варна
Здравейте, търся мнения за г-жа Петя Манева от Найден Геров. Много моля някоя мама ако има впечатление да го сподели! Благодаря ви предварително!

# 306
Здравейте!
Някой да има впечатления от г-жа Маргарита Димитрова от СОУ "Гео МИлев"?
Благодаря предварително!

# 307
Въпрос-за у-ще В.Друмев, кога ще е ясно коя учителка на кой клас е? Униформата откъде ще се закупи? И кога е следващата родителска среща? Много стана но или аз не разбрах или не бе споменато на 15.06.

# 308
Ние сме в Друмев.Избрах Енчева.Двете със Захариева са работили в екип предната година.Препоръчаха ми и двете, с пояснението , че Захариева е по-толерантна, докато Енчева е по-строга.Избрах по- здравата ръка, дано да съм направила правилният избор.
Вие на къде клоните?

И аз избрах Енчева  Laughing

# 309
Здравейте. Моето дете е прието в Славейков - целодневен режим на обучение. В последствие се оказа, че ще има кой да се грижи за него след училище и реших да се откажа от занималнята. Малко като обява ще прозвучи, но ако има родител на дете прието в 1Б клас, които е кандидатствал за целодневно обучение и все още му е необходимо моля да ми пише на лични, за да се разменим. Държа за Б клас понеже всичките ни приятелчета от ПГ са там. Говорих с ръководството - не пожелаха да ми съдействат, въпреки че желаещите за занималня бяха повече и не всички бяха одобрени.

# 310
alecsa ,

Според мен не бързай да се отказваш от занималнята. Там поне ще е с децата и надявам се да подготвят домашните. Който и да се грижи за детето, дали ще знае точно как да го подготвя. Не знам дали съм права, но така си мисля. А дали може да се отсъства от време на време от занималнята?

# 311
Не може, трябва да имаш основателна причина. Извънкласни занимания не се считат за такива. Незнам и аз да не сбъркам, но като си познавам детето цял ден ще му дойде в повече - при положение, че има друг вариант. В краен случай ако никой не прояви интерес за размяна ще пробваме.

# 312
  • ВАРНА
По време на  целодневния режим на обучение в една паралелка са събрани деца от всички класове. Представете си деца от 5 различни паралелки с 5 различни домашни и една учителка.
В Найден Геров ни беше обяснено, че ще има 2 паралелки занималня, в които ще бъдат събрани деца от различните класове.
Този целодневен режим на обучение изобщо не е за предпочитане ако човек има възможност детето му да бъде гледано вкъщи след училище.
Според мен, един първокласник има нужда да се прибере на спокойствие вкъщи, да си почине след училище и след това да се заеме с подготовка на домашните работи.

На родителската среща в Найден Геров ни беше обяснено, че правилата за посещаване на занималнята (целодневен режим на обучение) са същите както тези, за посещаване на учебните занятия - закъснения, отсъствия, тръгване по-рано и т.н.

Вие купихте ли вече униформи за първолаците?
Ние вчера ходихме и ни се накараха в магазина, че идваме много късно. Имаха в наличност част от униформата за Найден Геров. Само жилетка поръчах и ще я чакаме в края на м.август.
Явно е имало срок до края на м.юли, който не съм разбрала/запомнила по време на род.среща  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 09:00 от прасунчо

# 313
При нас не е така - трите класа са без занималня, а двата са със занималня. Купихме униформа, който още не е да побърза, че нямат наличности и трябва да се поръчват. Още началото на месеца ги купихме и на нас ни казаха, че много сме закъсняли Simple Smile

# 314
По време на  целодневния режим на обучение в една паралелка са събрани деца от всички класове. Представете си деца от 5 различни паралелки с 5 различни домашни и една учителка.
Този целодневен режим на обучение изобщо не е за предпочитане ако човек има възможност детето му да бъде гледано вкъщи след училище.
Според мен, един първокласник има нужда да се прибере на спокойствие вкъщи, да си почине след училище и след това да се заеме с подготовка на домашните работи.

На родителската среща в Найден Геров ни беше обяснено, че правилата за посещаване на занималнята (целодневен режим на обучение) са същите както тези, за посещаване на учебните занятия - закъснения, отсъствия, тръгване по-рано и т.н.

Вие купихте ли вече униформи за първолаците?
Ние вчера ходихме и ни се накараха в магазина, че идваме много късно. Имаха в наличност част от униформата за Найден Геров. Само жилетка поръчах и ще я чакаме в края на м.август.
Явно е имало срок до края на м.юли, който не съм разбрала/запомнила по време на род.среща  Rolling Eyes

Това не е вярно,всеки клас си има следобедна г-жа и си е в стаята. Ние сме 8 /осем/ паралелки х 25 деца в клас Crazy Crazy къде ще ги поберат.

Общи условия

Активация на акаунт