Пазаруване от Enzo.bg - 6 тема

• 116 049
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
А тези сайтове дето си проверявате кодовете за срока на годност доколко са надеждни?
Аз проверих в два сайта, и в двата излиза еднакво. Колко надеждни са според теб?

Според мен лично - николко Laughing А и по принцип парфюмите нямат годност ако не са отворени.

# 601
Жалко изгубих си доверието в тях.  Thinking
Стари парфюми,ментаци и зле съхранявани се пробутват между годните продукти във всеки сайт,вкл.и чужд.Че и в магазините.И не само парфюми-колко парцали се търкалят с години из Амазон и като ги купиш заради лъскавата снимка,те избелели и обезформени.Някои се отказват от онлайн пазаренето,други продължаваме,уж внимателно,ама...
Получихме Cristalle eau verte,Шанел,тестер.Сравнявам го с остатъци от оригинален парфюм,който е на няколко години,май преди самите брандове да започнат да ни ментят под предлог,че някои съставки алергизират и трябва да бъдат изключени.Тестерът мирише по-слабо от парфюма,иска повече пръскания,както и по-често подновяване.Иначе уханието го докарва.Собственичката му реши,че е доволна от съотношението качество/количество/цена и тестерът остава.Може би това е правилната формула и да можеш да връщаш,без да ти е неудобно.

# 602
Парфюмът не е менте, но цената му е доста изгодна поради две основни причини:
1 изтекъл срок на годност (близо отпреди три години)
2 Бранда вече не произвежда колекцията Serpentine
Трябваше да се досетя, че нещо няма да е наред. Cry
Убедих се в едно, никога да не си поръчвам нищо от интернет! Най- вече скъпа козметика, независимо че има много доволни по форумите! newsm78
Може би просто нямам късмет. Знам ли?...
Едно знам със сигурност, когато си купувам парфюм от голяма търговска верига, никога не съм била разочарована! Цените са по -високи, но за мен качеството, винаги е било перфектно!
Поговорката; Евтиното излиза скъпо, е доста вярна, за съжаление.

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 10:40 от Black Tear

# 603
Трайни наблюдения имам, че пазаруващите по интернет се делят на две групи. Едните почти в 100 % от случаите  са доволни, другите почти в 100 % от случаите са прецакани. Не знам на какво се дължи, някаква карма е сигурно Laughing

# 604
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Е, то от една поръчка да зачеркваш изцяло пазаренето по интернет ми е някак странно.
И при положение, че въпросната колекция вече не се произвежда не знам кой какво очаква...
На мен наскоро ми подариха парфюм купен от доверен магазин и се оказа произведен 2013...не беше намален и пак е в края на срока си за годност явно.

# 605
Определено от Ензо бих си поръчала само парфюм, който е излязъл на пазара преди не повече от две години. Така няма как да е с изтекъл срок на годност.  Peace

# 606
Неразопакован парфюм може да трае десетки години. Не го пише официално на опаковката, но факт.
Разопакован, ако не е сплаш, също. Добре е да се съхранява на тъмно, но и да не, повечето оцеляват, най-много течността да потъмнее, без това да се отрази на качеството на аромата.

Не виждам защо е тази драма, ползвайте си Серпентина със здраве, нищо му няма. Още повече пък, съвсем основателно ви казаха, че ако е спрян от производство, няма как да е пресен от поточната линия.
По цял свят хората ползват винтидж аромати от 50-те, 60-те, 70-те, че и по-стари и нищо им няма, нито на ароматите, нито на хората.

Ако говорим за козметика, грим или храна, определено срокът на годност е важен, но за парфюм нещата стоят по друг начин.

Трайни наблюдения имам, че пазаруващите по интернет се делят на две групи. Едните почти в 100 % от случаите  са доволни, другите почти в 100 % от случаите са прецакани. Не знам на какво се дължи, някаква карма е сигурно Laughing

Чудесно наблюдение, карма е, да, някои си искат драмата и точка.
Като онази потребителка (не и помня ника, но сега ще дойде да ми скочи), която се подвизаваше тук с много ядни емотикони и епитети за персонала на парфимо -  "смръдли, смотанячки" или подобни. Решила, че е получила менте, защото е нетрайно. Всички й казват, върни го. Не, няма, смръдлите й казали, че и да го върне, няма да го вземат, защото не можела да докаже, че е от тях. И не го върнала, имала фактура, ама не, щом така са и казали.
Не знам кой й го е казал, а съм връщала неведнъж на Парфимо. Абе....

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 16:01 от Анонимен

# 607
  • София
Определено от Ензо бих си поръчала само парфюм, който е излязъл на пазара преди не повече от две години. Така няма как да е с изтекъл срок на годност.  Peace

А защо просто не го върнеш!?

Аз лично не проверявам срок на годност на аромати, но не съм имала никакво съмнение, за да го правя.Проверявала съм кремове за лице, серуми, лосиони и т.н. за лице и са ми излизали дати на производство от преди 3-6 месеца,а за сравнение същите продукти, купени от голяма верига в София са били с дата на производство преди 2 години.Всеки си избира как и откъде да пазарува, пък и не разбирам като предпочиташ да пазаруваш от официален магазин, защо си купуваш тестер например?

# 608
Тези митове и легенти, че парфюмите нямали срок на годност не знам кой ги е измъдрил. Парфюмът го тествах, но ароматът му беше някак по-различен, сигурно защото срокът "няма особено значение ".! Няма драма, друг път в магазина и точка! Няма значение  и откога не се произвежда дадена колекция или серия на козметика, важно е да има коректност. Е, коректни са, защото мога да върна продукта  и да си получа парите обратно. Сигурно, аз не избирам правилно, но срок на годност трябва да има, абсолютно всеки козметичен продукт( дори парфюм ) Мое мнение. Може и аз да бъркам нещо, но четох на няколко места в интернет, че неотварян парфюм, трае от три до пет години - максимум.
Да, ви призная не ми се връща нищо, просто не ми се занимава... Не драматизирам, просто се ядосвам! Tired
Радвам се за тези от вас, които са наистина доволни.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 17:01 от Black Tear

# 609

А защо просто не го върнеш!?

Аз лично не проверявам срок на годност на аромати, но не съм имала никакво съмнение, за да го правя.Проверявала съм кремове за лице, серуми, лосиони и т.н. за лице и са ми излизали дати на производство от преди 3-6 месеца,а за сравнение същите продукти, купени от голяма верига в София са били с дата на производство преди 2 години.Всеки си избира как и откъде да пазарува, пък и не разбирам като предпочиташ да пазаруваш от официален магазин, защо си купуваш тестер например?

Понеже си цитирала мен, ще кажа само,  че малко се обърка, понеже аз не съм казвала, че пазарувам от официални магазини. Както  и да е, всеки е свободен да си пазарува от където иска. Темата е за пазаруване от Ензо и затова се чувствам длъжна да споделя, какво съм открила, пък всеки да си преценя, дали ще поеме риска. Аз лично предпочитам да дам малко повече пари, но да е качествена стоката. Всеки си решава. Не обичам да се вкарвам в драми и филми, така че приключвам тук. Казах каквото исках, няма да се повтарям. Хубав ден на всички.  Peace

# 610
  • София
Срока на годност на парфюмите с 36 месеца. Значи на този доста отдавна му е изтекъл. Сега ми стана ясно, защо Ензо продават толкова евтино, вкарват изтекли от годност парфюми и ги пробутват тук. Не казвам, че всичките им парфюми са стари, но обзалагам се доста голяма част. Аз преди една седмица купих тестер от тях и като проверих срока на годност се оказа изтекъл. Жалко изгубих си доверието в тях.   Thinking

Понеже си цитирала мен, ще кажа само,  че малко се обърка, понеже аз не съм казвала, че пазарувам от официални магазини. Както  и да е, всеки е свободен да си пазарува от където иска. Темата е за пазаруване от Ензо и затова се чувствам длъжна да споделя, какво съм открила, пък всеки да си преценя, дали ще поеме риска. Аз лично предпочитам да дам малко повече пари, но да е качествена стоката. Всеки си решава. Не обичам да се вкарвам в драми и филми, така че приключвам тук. Казах каквото исках, няма да се повтарям. Хубав ден на всички.  Peace

Цитирахте, защото си написала,че си купила тестер, проверила си го и е с изтекъл срок на годност, предложих ти да го върнеш - мисля,че така няма да си ощетена.И да, абсолютно си свободна да пазаруваш откъдето пожелаеш.

# 611
Да, ощетена няма да остана.  Grinning  Целта на споделеното от мен беше да разберат хората, че от Ензо пращат парфюми с изтекъл срок.  Naughty Това е всичко. Хубава вечер  bouquet

# 612
Енцо са ми изпратили парфюм произведен през 2000 година... сами си правете изводите аз спирам да пазарувам от тях.  #Cussing out  #2gunfire

# 613
Кой е парфюма?

# 614
Не знаех, че парфюмите имат срок на годност?!  Ако няма такъв упоменат на кутията, какъв е проблема?
Имам Шанел 5 от 30 години. Вярно, промени цвета си, но какво от това?  Аромата е все същия и не бих го сменила за нов за нищо на света Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт