Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фирма Дончев и Величков - ЕООД - мошеници

  • 2 767
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1

На 26 декември 2015 оставих в сервиз Дончев и Величков на улица Нищава №113А в София моята прахосмукачка марка Samsung за ремонт мислейки че се е развалила. Взеха ми 15 лева за диагностика.
На 27 декември 2015 ми се обадиха от сервиза за да ми кажат че е изгорял мотора и че трабва да се смени. Поправката с труд струва 105 лева без ДДС. Казах им че не си заслужава да се поправя и че ще отида да я прибера.
На 29 декември 2015 купих в Техномаркет нова прахосмукачка Samsung и същия ден след обяд прибрах старата прахосмукачка от сервиза на фирма Дончев и Величков. Същият ден пуснах новата прахосмукачка, включвайки я в същия контакт в който беше включена старата когато спря да работи и се оказа че проблема е в контакта,а не в уреда. Включена в друг контакт новата заработи без проблеми. В същия този контакт включих старата и се оказа че работи перфектно и без проблеми. В края на краищата се оказа че господата от този сервиз, ако може така да се нарече не са си направили даже труда да я включат в един контакт. Преди два дни им се обадих и им казах че трябва да ми върнат тези 15 лева. Защото не са направили никаква диагностика и казаха че ще ги върнат. Днес когато изпратих човек да вчеме парите са му обяснили че проблема на уреда е в някакви лагери и не са му ги върнали.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Ако не искате да бъдете измамени от долнопробни мошеници така както ме измамиха мен не ходете в сервиз на Samsung на фирма Дончев и Величков.

# 1
  • Мнения: 11 921
Как не ти мина през ума, преди да я заведеш на сервиз, да я пробваш в друг контакт.

# 2
  • Мнения: 17 158
Пуснете оплакване до КЗП с описана ситуация и приложени документи - касови бележки и подобни. Те си правят разследване на жалбата и Ви отговарят официално. Не оставяйте така нещата. Кой знае колко други хора са измамили по този начин.

# 3
  • Мнения: 2
Фирма: Дончев и Величков –ЕООД
Адрес гр. София, ЖК Стрелбище, ул. „Нишава“ бл. 113А. Отпред с огромен надпис: Оторизиран Гаранционен Сервиз на Panasonic.
Това ме привлече на 24.09.2020 г. да занеса за поправка моя факс апарат – Panasonic Model: KX – FPG376 собственост на клиент – Бояджиев, поръчка №: QN/001796 (1796). Ремонта е направен лично от г-н Величков.
В какво се състои ремонта: На техния констативен протокол е написано:         „ Ремонт на захранване., внимание!!! Батерията е за смяна “. По ценоразпис аз се съгласих да платя 20 лв. за преглед и после 44 лв. за части и труд. След като получих апарата, уж поправен, г-н Величков ми каза първо да намеря и поставя нова батерия. Тъй като аз от никъде не можах да намеря батерия, се усъмних че той може да ме заблуждава и отидох до магазин за продажба на батерии. Те констатираха, че батерията е в много добро състояние. На следваия ден със свидетел отидох обратно до фирмата и обясних на г-н Величков резултата от изследване на батерията. Той се развика, беше много агресивен като крещеше, че  ние нищо не разбираме и казваше, че батерията можело да показва пълен капацитет обаче нямала сила. Той взе апарата и някъде навътре в сервиза без мое присъствие уж го е тествал и каза, че всичко било наред. Питах го дали е свързал апарата с телефонната система, но той не отговори. Тогава разбрах, че г-н Величков ме заблуждава или не разбира от системата и настройките на апарата. Попитах го какво е направил по отношение на захранването и той отиде навътре в сервиза като ми донесе 2 много малки части изглеждащи като повредени резистори, които аз съхраних и в последствие те не пасваха на моя апарат. Да бъда сигурен по отношение на батерията аз я занесох за изследване на специално място в сервиза Battery bg. Те констатираха, че батерията е в отлично състояние: 3,6 V-850 mAhr. Каво означва всичко това, г-н Величков трябва да отговаря на много въпроси за заблуждения, лъжи и измама.
Фактически обстоятелства:
1)   От „Panasonic” разбирам, че фирмата на г-н Величков не е регистрирана като „оторизиран сервиз на Panasonic”. Ако това е лъжа, то води до законни последствия и съд за представянето на заблудата „оторизиран“.
2)   Представяне на неверна информация.
3)   Заблуждения и лъжи с цел примамване на клиенти.
4)   Надценка на услуга, аз платих 64 лв. за нищо.
5)   Аз не получих никаква касова бележка за 64 лв.
За тези всички обстоятелства може да се образува досъдебно производство в потребителско право, според Адвокатското Дружество „Пенчев и Ко.“
6)   Аз мога да подам жалба също и до комисията за защита на потребителите.
7)   Жалба в “Facebook” и други институции.
Sunglasses   Жалба до „Panasonic”.
Аз искам да ми се върнат тези 64 лв. за недовършена работа, за заблуда и ... още повече за емоционално страдание и губене на време, което фактически ми струва много пари.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 20:34 от Ed Bork 680704

Общи условия

Активация на акаунт