Снимки на мъртви хора на кутиите с цигари!

• 17 379
  • 235
  •   1
Отговори
# 210
  • София
няма нужда да ги търсииш - те са "на всеки километър" и постоянно досаждат на хората. Дори не се стараят да отгаттнат кой е пушач и кой не, а карат наред.

# 211
  • София
няма нужда да ги търсииш - те са "на всеки километър" и постоянно досаждат на хората. Дори не се стараят да отгаттнат кой е пушач и кой не, а карат наред.
Къде по-точно?

# 212
Сийке, не е толкова лесно да се сдобиеш с контрабандни цигари. Аз например няма да обикалям пазарите за да търся циганите, които ги продавят, но се и съмнявам, че ще пуша при цена 10 евро кутията примерно.

Спокойно, ще ти ги носят в офиса. Или вкъщи.

# 213
Къде по-точно?

На Женския пазар.

# 214
А защо няма снимки на политиците които ни грабят.Всеки ден мислят глупости как да ни вземат парите

# 215
Изучила съм се и продължавам да уча, ходя на сертификационни курсове, не вземам нищо за даденост. Работя и това е, старая се да съм по-добра, за да съм конкурентна на пазара на труда, за да съм полезна на обществото с труда си и ДА, за да изкарвам пари, с които да живея.

мога ли да попитам къде си учила, shinebox?

да се вдигнат данъците на най-богатите (нямам предвид тези със заплати до 5-10 хиляди, а тези които правят милиони). Все пак 10% ДОД са смешни за хората които си купуват спортни коли за 1млн Simple Smile И точно това е солидарна система - да плащаш повече когато наистина можеш да си го позволиш. И за данъци и за заплати, когато си работодател Simple Smile

смятам, че единствения принос на богатите хора е, че сумата е по-висока в абсолютно изражение и това е достатъчно, не е нужно процентът да е по-висок. Останалото могат да дарят, но не е честно да се дискриминират защото са богати. Има причина да са богати и не трябва да ги наказваме заради това.

Макар да съм привърженик ана преразпределението на 3/97 статукво, не съм съгласна да се случва по изложения механизъм за диференцирано облагане. Нека не гледаме в канчето на богатите, а в нашето и толкова. Не знаеш какво и как е там и каква цена плащат за богатството си.

# 216
  • Sofia
смятам, че единствения принос на богатите хора е, че сумата е по-висока в абсолютно изражение и това е достатъчно, не е нужно процентът да е по-висок. Останалото могат да дарят, но не е честно да се дискриминират защото са богати. Има причина да са богати и не трябва да ги наказваме заради това.
Да вземем за пример циганите. Една хипотеза - да речем, че родиш като циганче в бедна къща, където твоите родители са крайно необразовани и дори нямат нужния ум за да се сетят, че е изклюително важно да образоват своите деца и съответно да им дадат някакъв шанс в живота. НЕ, по-добре да не пиша за циганите, че има твърде много хора, които дори няма да си направят труда да влезнат в положение и да разберат примера. За това ще дам друг пример!

Да предположим, че не се родиш като циганче, ами като "нормално" българче, но твоите бедни родители те изоставят в дом за сираци и съответно попадайки в "системата" си лишен от какъвто и да е шанс за живот, развитие, богатство, различен от това да станеш част от криминалния контигент. Нямаш родители, нямаш близки приятели на които да стъпиш. Няма и кой да те научи, че образованието е много важно, няма и кой да ти вдъхне увереност, че да започнеш свой частен бизнес или пък дори и да си самоук, природноинтелигентен гений, то няма кой да ти даде заем за да започнеш. Т.е говорим за човек, който няма шанс за нормаен живот.

Сега да вземем някое супер богато синче, което наследява бизнеса на баща си, който е бил през комунизма едиси-какъв си. Това дете е учило в швейцария и е поощрявано по един или друг начин, вдъхвано му е увереност и е взимал активно участие в бизнеса на баща си, защото той знае, че един ден ще трябва да поеме бизнеса. А може и да е разглезено леке, което да харчи на баща си парите.

Може и да е по-обикновен човек, който има родители, които са влагали всичко от себе си за да стане умно и добро дете Simple Smile Може да има един-два апартамента от комунизма или на баба старата къща в центъра на София, струваща 250 000, с която детето да започне своя бизнес. По един или друг начин, тези хора получават реален шанс за развитие и да изкарват пари.

И това няма нищо, ама НИЩО общо с това колко усилие си вложил, защото и момчето от приюта влага огромни усилия за да работи като хамал, така и разглезеното синче изкарва много пари, но само защото има кой да управлява добре активите на компанията, но това какви пари изкарваш рядко е прякопропрционално на това което заслужаваш.

Има една много важна концепция, заложена и в конституцията, че всички хора сме равни и имаме правото на еднакъв шанс за развитие и живот. ЕДИН от механизмите за справяне с несправдливостите в живота, които не дават това равенство, заложено по рождение са данъците. Като си се родил много богат или си част от привилегировано семейство "с връзки", то един от начините да върнеш обратно в обществото е по-високите като проценти данъци. И, не - доброволно никой не си заменя Поршето си за Шкода.

Хубаво е да се разбира и осъзнава в дълбочина смисъла на солидарната система, защото НИКОЙ не може да избере родители си и никой не може да избере гените си! Може да се родиш, хем беден, хем глупав и хем недъгав. Като си умен, красив и богат ще си платиш за тази превилегия Wink

# 217
Да си плащаш защото си умен ,красив и богат ???
Ами ако си глупав,грозен и богат?
Или красив,умен и беден?

Разбирам те като общо,но не ми се струва ,че и за  бедничките хора могат да се измислят закони,които да ги пратят още по-дълбоко в нищото.

# 218
  • София
Единственият действащ начин човек да остави цигарите е сам да поиска да го направи. По собствена воля, а не поради външна принуда.
Да, вярно, има един процент (главно мъже), които се стряскат от предупрежденията на лекарите, но само когато са насочени лично към тях. Не някакви си неопределени като "Тютюнопушенето води до рак на..." (води, ама това не се отнася за мен, аз съм от рода Маклауд!), а лично и искрено: "Ако продължаваш да пушиш, до две години си мъртъв!".
Това за мъжете. Аз не познавам жена, която да се е стреснала от лекар и по тази причина да е оставила цигарите. Може и да има, ама не познавам. Виж, заради детето си - да. Но за себе си - не.

Жена може да се стресне ако е с репродуктивен проблем, защото никотина скапва яйцеклетките.
Има и такива обаче, които правят n-ти ин-витро опит и продължават да пушат по 2 кутии дневно.
За мъжете мога да разкажа следния поизтъркан виц: Някакъв си купувал цигари и продавача му подал кутия, на която пишело "Тютюнопушенето води до импотентност". Той отказал да ги вземе и казал "Я дай от тия, дето предизвикват рак".

# 219
Хубаво де - да ги забранят! Като са толкова ужасно вредни! как може свободно да продават нещо, което носи такива ужасни вреди?

не става - ще се получи като със сухия режим в Щатите  , пак ще се пуши , само където ще се развихри черният пазар

Абсолютно. Точно както е в момента положението с наркотиците, има ги, но нелегално на петорна цена, от която държавата не печели абсолютно нищо. Държавата си дава сметка, че от някои видове наркомании, които са най - широко разпространени, като тютюнопушенето и алкохолизирането е редно и тя нещо да спечели.

# 220
  Да сложат, да сложат и гадни снимки, и каквото се сетят друго. Нека пробват хората, може някой да се стресира и да ги откаже, пак е файда.

# 221
Хора, в олкс има кутии за цигари, просто давате 8лв и като си купите кутията я слагате цялата в кейса. Не е нужно да ги вадите в табакера. Просто, лесно и освен това никога кутията ми не е била по-модерна Simple Smile

# 222
  • Ямбол
Хора, в олкс има кутии за цигари, просто давате 8лв и като си купите кутията я слагате цялата в кейса. Не е нужно да ги вадите в табакера. Просто, лесно и освен това никога кутията ми не е била по-модерна Simple Smile
Не само там ги има, но ти си направи добра реклама, така между другото реши да вдигнеш темата, че се притесни за хората, които се тормозят с табакери.

# 223
  • Някъде там
Сериозно ли? Laughing Laughing Laughing Laughing Как може да сме толкова заблудени да се отказваме от цигарите като те има теб да ни предложиш кутии. Laughing Laughing
Аз съм забравила че съм я пускала темата,на теб явно ти е много интересна.

# 224
  • Mediterraneo
Ами аз като не мога да пазарувам от ОЛХ?! Оставам без кутия... Пък са просто по 8 лева!

Общи условия

Активация на акаунт