Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 32

• 64 255
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
  • Телиш/Плевен
Та кога започнахте с пазаруването?
И аз не съм суеверна, но никак не обичам да пазарувам, а и не виждах смисъл да купя нещо, което месеци наред само да си седи вкъщи. Затова и започнах да пазарувам в седмия-осмия месец. Преди това бях купила само комплект за изписване, но го видях на една витрина и много го харесах, отминах, но не можах да си го избия от главата и се върнах да го купя. Blush

# 106
Пазаруването е когато искаш тогава. Едни започват след теста, други след раждането. С първото около 5-я месец започнах разни неща, сега съм почти в 7-ми нищичко не съм взела. То няма и какво толкова при мен, всичко имам, само две шишета и две залъгалки ще взема. Учудващо нямам никакъв мерак за пазар.

# 107
здравейте скъпи мами имам малко странни въпроси вече съм в 17 гс. на 19.09.2015г. беше първият ден на последната ми М.на 21,24,28.09 и 01,10,10.10 съм имала контакти с партньора ми,но тук идва въпроса на 19.10 си направих тест и ми поакза бледа  EFP на 21.10 бях на лекар и тя ми каза,че ембриона е на 5 седмици и видеозона показа 5w2d....
Не разбирам въпроса. При ПРМ 19.09., 19.10. си е точно  5г.с.
да 5 седмици е по менстуация ,но и на УЗ показа че ембриона е на 5 седмици.все пак яйцеклетката не е оплодена на 19.09 за да върви точно с цикъла.предполагам по видеозон трябва да се движи 1,2 седмици назад.знам ли не мога да си го обясня.въпросът ми е коя предполагат че се е случило.

# 108
Ехографът си изчислява точно спрямо последната менструация. Така че, си е съвсем правилно Peace

# 109
  • София
Сега имам бебок на 1 годинка и два месеца,и дъщеричка на 6г.Голяма ми дъщеричка съм я родила със секцио в Чехия,а малкия в България и пак със секцио.До колкото знам трябва да имам период от минимум 1г.и 6месеца за да зарастне операцията ако реша да имам още едно.На мене тука в БГ.никой доктор не ми е казал колко време трябва да мине.Ако някой има повече инфирмация ще се радвам да я сподели с мен.Благодаря Simple Smile
Препоръчват поне 2 години да има между операциите

Препоръчват 2 години до започване на опитите при 1секцио ( според мен се презастраховат), а при 2 раждания с операция- 5 години

# 110
В Бг и 3 години съм чувала, на мен в чужбина ми казаха 6 месеца.

# 111
Здравейте, утре влизам в 7г.с., преди два дни бях на лекар, заради леко еднократно зацапване , ембриона  беше още в средата на матката и ми изписа дуфастон и ношпа. Снощи се събудих от болка ниско долу, която беше 2-3 мин, нямам кървене. Имал ли е някой подобни болки и кога трябва да се имплантира в стената на матката, за да всичко наред.

# 112
mishoto, на мен ми казаха 2г между ражданията. Явно различните лекари са на различно мнение.

# 113
Здравейте,
Искам и аз да питам нещо за тези болнични, нямам обит с тези неща и ми е много сложно.. Sad

45 дни преди термин се пада 1.02.2016 година, но на преглед съм на 4.02.2016 година, кога трябва да си взема болничния от АГ и в какъв срок трябва да го предам на счетоводителката на фирмата, където се водя на работа?

# 114
  • Телиш/Плевен
Sahara26, ако тук няма кой да ти отговори, попитай в тази тема. Peace

# 115
  • Пловдив
Здравейте, утре влизам в 7г.с., преди два дни бях на лекар, заради леко еднократно зацапване , ембриона  беше още в средата на матката и ми изписа дуфастон и ношпа. Снощи се събудих от болка ниско долу, която беше 2-3 мин, нямам кървене. Имал ли е някой подобни болки и кога трябва да се имплантира в стената на матката, за да всичко наред.
Имплантацията става 6-10 дни след оплождането (поне доколкото съм запозната).Аз съм в 8г.с. и преди 2седмици от болка и леко зацапване отидох на лекар.Пия Утрогестан и всичко е наред.По принцип риск винаги има,но важното е да си спокойна и да не се шашкаш излишно.Всичко ще е наред.Винаги може да те заболи корем,но това не е страшно.Почивай повече мисли позитивно и се радвай на всеки миг.

# 116
здравейте скъпи мами имам малко странни въпроси вече съм в 17 гс. на 19.09.2015г. беше първият ден на последната ми М.на 21,24,28.09 и 01,10,10.10 съм имала контакти с партньора ми,но тук идва въпроса на 19.10 си направих тест и ми поакза бледа  EFP на 21.10 бях на лекар и тя ми каза,че ембриона е на 5 седмици и видеозона показа 5w2d....
Не разбирам въпроса. При ПРМ 19.09., 19.10. си е точно  5г.с.
да 5 седмици е по менстуация ,но и на УЗ показа че ембриона е на 5 седмици.все пак яйцеклетката не е оплодена на 19.09 за да върви точно с цикъла.предполагам по видеозон трябва да се движи 1,2 седмици назад.знам ли не мога да си го обясня.въпросът ми е коя предполагат че се е случило.
Гестационната възраст на ембриона се изчислява от първия ден на последната менструация, а не от зачеването, затова се бъркаш. Ти вероятно очакваш да ти кажат, че ембрионът е на 3 седмици. А той си е на 5, тъй като измерванията се правят на база 1ви ден на последната менструация, а не деня на зачеването.

# 117
Здравейте Simple Smile Малко съм настинала и ми изписаха 10 дни болничен с диагноза вирусна инфекция. Гърлото ми е леко зачервено и подсмърчам доста, нямам температура. Казаха ми за носа капки с океанска вода с едно бебе са на опаковката. В аптеката е имало само Afrin pure sea /само те са с бебе/. Те са за бебета, но били подходящи и за бременни. Някоя ползвала ли ги е? Иначе се мажа на носа с Генерофит билков крем. Вече съм в 15 г.с.

# 118
  • град-държава
Назален спрей Куикс е подходящ за бременни.

# 119
Здражеите момичЕта искам да сподела, ж случая на 22години съм правих бхимичен скрининг и резултатат беше 1 1100 сега ме чака аминиоцентеза много съм разтревожена. Може ли бебето ми да е болно ::s                                     
Имали минали по този път а да допулния миналата ми бременост не беше успешна прикличи в 8ми месец с болно бебе писахме с теста за биохимичния и си мислия че от там може да е по висок риска 

Общи условия

Активация на акаунт