Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 748
  • 770
  •   0
Отговори
# 435
VIP, а само чиста къна ли слагаш, без други добавки/билки ли?

За боядисването и МЦ и аз мисля, че е индивидуално.

# 436
Чиста къна, да  Peace
А топлата вода ми е всъщност някакъв червен чай (който ми е под ръка в момента).

# 437
Благодаря ти за отговора  bouquet , ако не ми се получи желаното с новата боя, ще си забъркам и аз.

# 438
Момичета, да ви питам нещо. Вчера се боядисах пак със светло кестенявата, но искам да се опитам да си потъмня малко корените, защото е по-светъл цвета, а косата надолу стана доста тъмна. Чудя дали да не пробвам със индиго  newsm78
Четох тук:
http://blog.ekomama.net/2012/12/02/eva-kyna-indigo/
И съм си записала на Лейди цитата
Скрит текст:
Предлагам да пробваш в 2 стъпки - първо къна, после индиго. Сега вече като си слагала сместа за боядисване може направо глос с индиго да направиш, за да покрие по-добре. Индигото се разбърква непосредствено преди апликация и му се слага щипка сол, за да хване по-добре цвят. Добавя се малко балсам или маска в сместа, за по-добра консистенция и по-лесно нанасяне. Стои се около 30 минути. Индигото по принцип си иска наслояване - след първата апликация може и да се поотмие.
Дали мога да го направя утре например, след като са минали два дена от боядисването?

Или пък да пробвам с тъмно кестенявата боя на Хена фокс.  Thinking

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 12:17 от Lemy

# 439
  • В полите на Пирин планина
Леми, ще трябва да намажеш само корена. Би могла да пробваш и с тъмнокестенявата, а и с индиго - зависи какво имаш под ръка.  Thinking

# 440
Само корените ще мажа.
Ще го мисля.

# 441
  • София
Леми, страхотен цитат! Аз също ще се възползвам от него.
Вече наистина нямам търпение за новите бои, броя дните като малките деца  Laughing
И да ви питам нещо. ППД само алерген ли се води или съсипва и косъма? Четох из нета, навсякъде го определят като силен алерген, но за вреда върху косата не се споменава така, както амоняка. Вие какво мислите?

# 442
А знае ли се на коя дата ще е налична новата боя, че и аз броя  Laughing ?

# 443
  • София
Не се къносах... Не намерих време да си купя къна... Все по-примамливо ми изглежда да си купя обикновена боя и да се боядисам...

# 444
  • София
Дали ще купиш боя или къна не отнема ли едно и също време?

# 445
  • София
Къната трябва да я поръчам, за което вече ще имам време (досега бях на график - първа, втора, междинна смени, без някаква последователност коя смяна кога ще е). Иначе боядисването е основното времеемко действие - при боята съм забравила вече колко е, но при къната, както чета, е доста...

# 446
  • София
Е... не знам, аз понеже не си я поръчвам, а директно си купувам, някак не ми се вижда да ми трябва повече време... за стоенето с  къната на главата - дам, там повече се изисква стоене.

# 447
Идната седмица ще се къносвам Grinning С къна се сдобих на Хенафокс и с натурално кокосово масло, полско е.Намерих магазинче в Бургас, така че избегнах поръчката.Ще се отчета със снимка Grinning

# 448
  • София
Сетонче, аз лично не знам кога ще я пуснат боята ... Може и в края на май да е  Sad
Имам една къна на Афродита, с ППД, и се чудя дали да не се намажа ... Много голяма нужда имам от боядисване, корените ми са в ужасно състояние, бяла коса ... абе ... картинка.

Логона дали покрива белите коси? Някои с впечатление?

# 449
На мен Логона ми покри, аз съм доволна. Но все пак химичната боя си покрива най-добре. Аз преди седмица се боядисах с химическа. Писна ми от къната просто....Но сега пак ще мина на къна де....пък да видим.

Общи условия

Активация на акаунт