Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 748
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
А аз адски несъобразително си сложих бяла тениска и бяла спортна риза Mr. Green

# 616
  • Sofia, Bulgaria
Аз имам пелерина за боядисване и винаги я ползвам (от тези като на фризьорките), но способностите ми за омазване на моменти граничат природен талант  Laughing
Lemy това, което ме отказа са 2 основни неща 1. Каквото и да си намажа на косата то пада максимум за около седмица 2. (Най-важното) вида на косата ми. С къна е по-плътен косъма и косата ми пада по-тежко. Косъмът ми не е от най-тънките, но не е и кой знае колко дебел. А бе като цяло косата ми с къна изглежда в пъти по-добре  Flutter
Сега ще видя как ще се справям когато започнат да ми израстват корените, че моята е тъмно кестенява и ще видя как ще изтърпя разликата. Но съм решила твърдо да съм си на къна Peace
P.s. Lady_Brinne благодаря ти за съветът да си ползвам къната. Само защото ти каза, че има възможност все още да оцвети, не я збърках с други неща и наистина ми оцвети косата и то много добре Hug.
Днес направо не мога да се нарадвам на косата си  Crazy

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 21:39 от NoshtenYastreb

# 617
  • София
Най-накрая се сдобих с къна, обаче!
Взела съм ето тези двете
и Косата ми е дълга, до около педя под раменете. Една опаковка в никакъв случай няма да ми стигне, но двете са различни. Дали мога да ги смеся, или да си купя просто още по една опаковка от всеки вид?

# 618
  • гр.Видин
Няма никакъв проблем да ги смесиш.

# 619
  • Пловдив
Аз забелязах, че на мокра коса се справих много по-добре и количеството къна, което отива е по-малко. Боядисвам се с тъмно кестенявата на Хена фокс, тя въобще не ми оцвети кожата. Може би при червените е различно.
Накупих каквото видях в сайта - брингараж, брахми, амла, касия, индиго и шикакай. Към един пакет от готовата смес прибавих по 1-2 с.л. от всичко с изключение на касията. Знам, че се съдържат в готовата смес, но трябваше да се пробва дали ще има разлика  Laughing
Не мисля, че бих се върнала към боя засега. Косата има страхотен блясък. Няма и никакво пресушаване, както някои пишат, но при мен и след силен протеин няма пресушаване, така че аз не съм критерий.
Единственият ми проблем ще бъде мацането зимата. Дано дотогава излезнат прословутите бои.

# 620
Лимонова не бой се, и аз се притеснявах от боядисването зимата, но няма страшно. Само по един път си нагрявам главата със сешоара докато кисна трите часа.

# 621
Есенция, много се радвам, че и при теб е така, при мен също няма изсушаване и е супер като цвят и блясък. И аз с ХенаФокс. А не ти ли е топло през цялото време? Аз слагам боята /добавям амла и касия/ и отгоре найлонова шапка, върху нея друга и така стоя, през цялото време къната си стои топла,без да нагрявам. Мислех, че това си е нормалното.

# 622
  • Бургас
И аз слагам шапка - вълнена зимата Mr. Green иначе увивам чорапогащник върху найлона.

# 623
Аз си завивам хавлията за боядисване.

# 624
  • Sofia, Bulgaria
Аз също слагам вълнена шапка зимата, а лятото с кърпа. галчудо ще ти пробвам идеята със стар чорапогащник Grinning не съм се сещала.
малко сладко коте сподели после резултата от Khadi-то. Много пъти съм се чудила дали да не я пробвам.

# 625
  • Пловдив
Аз си завивам хавлията за боядисване.
И аз така - шапка за баня или найлоново пликче  Mr. Green и отгоре хавлията. Сега ми е топло, но като се знам колко съм зиморничава, зимата няма да ми е хич приятно. Ще трябва да си намеря вълнена шапка и да я загрявам със сешоара Joy

# 626
Момичета, знам, че е страни от темата,но какви маски си правите с кокосово масло? Ако реша да го добавя в къната, трябва да е преди да я нанеса и да го рязтопя, нали?

# 627
Аз просто го разтапям на водна баня и слагам в корените и по дължините. В къна, маслата се добавят непосредствено преди нанасянето й.

# 628
  • Бургас
Аз също слагам вълнена шапка зимата, а лятото с кърпа. галчудо ще ти пробвам идеята със стар чорапогащник Grinning не съм се сещала.

Пробвай, много е удобно.Крачолите се навиват около главата и се вързват, като чалма, хем стяга да не тече къната.

# 629
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, знам, че е страни от темата,но какви маски си правите с кокосово масло? Ако реша да го добавя в къната, трябва да е преди да я нанеса и да го рязтопя, нали?
Както вече са ти казали маслото се добавя в сместа преди самото нанасяне. Но имай предвид, че маслата в къната могат да са около една с.л. иначе ще попречат на оцветяването. Най-добре е преди нанасянето на къната да си правиш маслена масла, миеш се и слагаш къната. Това са съветите на Хена Фокс

Общи условия

Активация на акаунт