Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 748
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
Привет, момичета!Аз влизам да кажа, че вече 10тина дни от къносването ми /със златисто-медния цвят на Хенафокс/ цветът не е мръднал, все така наситен, много съм доволна.

# 601
Здравейте искам да ви питам някой дали е ползвал конския шампоан Дермокан и какви са резултатите? Извинявам се ако не съм за вашата тема, но нямам много време да ровя Hug

# 602
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте искам да ви питам някой дали е ползвал конския шампоан Дермокан и какви са резултатите? Извинявам се ако не съм за вашата тема, но нямам много време да ровя Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=919435.330 заповядай тук. Имаше доволни точно от този шампоан.  Peace

# 603
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=919435.330 заповядай тук. Имаше доволни точно от този шампоан.  Peace
Много благодаря, ще разгледам при първа възможност и вашата тема, май има доста полезни съвети   Hug

# 604
Оххх, бе момичета, как ги постигате тея красоти ?!?
 За пореден път се къносах ( Хенафокс къна , добавих и малко чили на прах , кокосово и арганово масло ) и за пореден път косата ми стана суха , много , много суха и безжизнена ooooh!

Моля ви , давайте съвети, защото не искам да се връщам към червената боя.

Пс: и да добавя , може да е от значение , седмица преди да се къносам , си изсветлих косата  за около 15 минути.
Възможно ли е да става някаква реакция м/ боя и къна ???

Минаха вече 8 дни от къносването , косата ми е все така отчаяна и безжизнена  Sad

# 605
Предполагам, че си изтощила косата с това изсветляване.

# 606
  • София
Някъде назад из темите бях чела, че първите пъти косата става много суха, нормално е, защото къната е силен протеин. От собствен опит потвърждавам, че е така. Ползвай силно хидратиращи шампоани, маски, кокосово масло.  След първото измиване ще се посмекчи тази сухота, а след няколко къносвания ще изчезне съвсем.

# 607
Здравейте, искам да попитам дали някоя от вас е ползвала индийската къна Herbal и по-специално кестеняви нюанси? Аз съм слагала навремето от нея цвят бургунди - много хубаво беше, но бързо се отмиваше. След това съм пробвала черния цвят - това нещо не се отмиваше грам, няма махане, но пък косата ставаше уникална с него - тякъв блясък и плътност с нищо друго не бях постигала. Обаче сега не искам черна, разгледах в интернет, че имат dark brown, та ако някой е ползвал да сподели отзиви Simple Smile

# 608
  • Пловдив
Преди няколко дни за първи път се боядисах с билкова боя. След изплакването косата ми беше много суха, точно както е казала Serendipity*. За щастие, това се промени при следващото измиване на косата ми. Вече си е мекичка, както съм й свикнала.
Боядисах се с тъмнокестеняв цвят,допада ми резултатът. Белите ми косми не са много добре покрити,но разбрах, че това става с наслагването на боята. Следващият път отново ще служа билкова боя. Единственият минус е ,че си бях боядисала врата Mr. Green Е, няколко светли дрехи са позеленели покрай врата, та ще пада голямо пране.Надявам се лесно да падне.

# 609
  • Sofia, Bulgaria
sarnichkata до колкото съм чела в състава на тъмните цветове на тази къна се съдържа PPD (именно заради това не ти е падала черната къна). Защо не пробваш с истинска натурална боя или готовите смеси на хена фокс, кестеняво и тъмно кестеняво? Другият вариант е ти да си смесиш натурална къна с индиго, амла и др.  Peace
лятна буря омазвай се хубаво с нещо мазно. Аз яко плякам оо цялото лице и врата, даже и раменете. Ползвам бадемово и хем и кожата се подхранва хем се предпазвам Grinning
Момичета след безуспешен опит да мина на боя се връщам в отбора на къната. Имам въпрос. Имам разтворена къна, но нямах възможност да я намажа и я замразих. Вчера я извадих с идеята сутринта да се намажа, но отново нямаше как и си стои цял ден така. Ясно е, че не мога да очаквам оцветяване вече, но може ли да си я направя на маска с масла и жълтъци примерно и да си я използвам? Не ми се иска да я хвърлям.  Embarassed

# 610
  • В полите на Пирин планина
NoshtenYastreb , ползвай си я. Според мен дори ще ти оцвети косата.  Peace

# 611
  • Sofia, Bulgaria
Lady Brinne мерси за бързият отговор.  bouquet
И аз си мислех, че не би трябвало да има проблем, но да си питам.
Отидвам да се мацотя  Whistling

# 612
  • Пловдив
Нощен язтреб, мажа се обилно с вазелин,но залагам на лицетп Mr. Green Не очаквах,че така ще съм се омазала и отзад. Другият път ще го имам предвид. Laughing

# 613
  • Пловдив
Аз винаги като се мажа си слагам сгъната на две една кухненска хартия, та ако има нещо (то винаги има де  Simple Smile ) тя да го поеме и да няма сериозни поражения по дрехите

# 614
Аз имам една хавлия за боядисване, и винаги си я слагам на врата, независимо с каква боя се боядисвам. И веднага след като съм се боядисала с къна, гледам да не обличам светли дрехи, за всеки случай. И си мажа лицето, ушите и част от врата със зехтин.
Нощен ястреб, какво те отказа от боядисването с боя?

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 17:28 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт