Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 744
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Аз си взех Тричуп шампоана, който уж е с къна, но не забелязвам оцветяващ ефект. Преди ползвах Бочко и Baby love na DM. Най-силно ми свалят цвета H&S и конвенционалните балсами. Затова рядко ги ползвам.

zigizagi,
ползваш ли шампоана Тричуп? Доволна ли си? Вчера набързо си го поръчах от един сайт заедно с тричуп къна, но едва тази вечер ми остана време да погледна състава му и малко се притесних. Гледам, че пенителят му е AMMONIUM LAURETH SULFATE, а това ми звучи по-лошо и от Sodium LAURETH SULFATE. Ама аз много не разбирам от хим. състав и затова питам как ти се отразява.  Да не ме започне сега някой косопад. То не че ще ми е за сефте да купя шампоан и да виси в банята неизползваем.

# 661
Здравейте момичета,  нова съм в темата, но  иначе  ви чета доста често.  Много ще ви бъда благодарна, ако ми помогнете.  Вчера се боядисах с билкова боя на хена фокс- кестеняво.  Естествения ми цвят също е  кестеняв, но се  получи много  тъмно кестеняво,  почти ччерно.  Цвета иначе  е много  хубав и наситен, но  толкова тъмно не ми стои добре,  защото  подчертава  неравностите на тена лицето ,  а те са  много (имам доста  пигментни петна) .  Има ли начин  да  стане  по  светъл цвета или  трябва  да  израсне?

# 662
Аз се мацнах днес, още не съм изсушила, надявам се, да е хванало, стоях 2 часа и половина вместо три.Мазах основно корени, но май навсякъде отиде, дано е добре.
Сложих и касия и амла и разтворих медната боя в чай от лайка.
julsii , Lady Brinne точно за изсветляване писа - маслени маски с нагряване и маска с вит.Це ще изсветли/смъкне цвета.

# 663
  • Пловдив

Да стане по-светъл цвета, че ставам все по-тъмна и корените ми излизат вече светли, а не искам рязка граница.

Довечера ще се къносам с касия с малко къна, индиго и амла, да видим какво ще стане  newsm78
[/quote]

Peace Ясно. Сподели дали се е получило.

Моето индиго пак падна  Crossing Arms Май ще си купя следващия път черна смес Rolling Eyes

# 664
  • София
Я кажете с какво сваляте къна? Последния път се къносах с 50гр. касия, 20гр.индиго, 20гр.къна и 20гр. амла. Хвана добре, но е една идея по-светло в корена, та искам да махна не повече от тон от дължините.

Оказа се, че при мен не хваща ако има Брингараж и Зизифус в сместа.

# 665
  • Sofia, Bulgaria
nad_tab С брингараж и при мен не хваща.
Иначе аз успешно съм сваляла къна с маската с вит. С

Roya  Hug много благодаря за отговорът. Значи ще пробвам и ако не се харесам бързо ще се отмие  Flutter

# 666
И при мен с брингараж не хваща, няколко пъти писах.
Вчера се боядисах и аз, този път на суха и не толкова чиста коса, ще видя след 2-3 дена има ли разлика с обикновеното ми боядисване на влажна и чиста коса.

# 667
Леми, аз на суха боядисах пак, хвана си екстра.Ще чакам да кажеш има ли разлика суха/влажна при теб...
Есенция, ако решиш черно, опитай на кичур първо, моля те, защото ако ти е по-тъмно от естст.цвят става светли корени и тъмни дължини и никак не е добре.

# 668
        Момичета, а цапа ли много къната кожата, ако не я намажеш обилно с мазен крем/вазелин ? И друг въпрос имам - ако попадне на плочките в банята как се отмива петното ? Не съм се къносвала от ученичка, а помня тогавашната Афродита в пакетчета, че беше много цапаща.
    Поръчах си тъмно кестенява готова билкова смес от Хенафокс. Чакам я тези дни, не знам колко време им е доставката. Тези, които сте се правили с готовите смеси изчаквате ли пак по много часове да си пусне цвят къната, или заради индигото нанасяте веднага след  разтварянето ? Споделете вашият  опит конкретно с готовите смеси , моля . Хем ми е голяма тръпка да мина към естественото боядисване, хем страха  да стана Кума Лиса е голям. Имам и доста бели коси вече, надявам се да има покритие и там поне малко.
        Хубав ден желая на всички !

# 669
  • Sofia, Bulgaria
ant хубаво е да се омажеш добре. Може и с някакво масло да се намажеш. Аз лично си правя 2 в 1 къносване и маслена маска на лицето  Laughing  Другият вариант е да се забърсваш веднага докато се къносваш, ако цапнеш някъде по кожата, но предвид, че ти е първо къносване, според мен е по-добре да си се намажеш хубаво с нещо.  Peace
От плочките/фаянса се мие идеално и не остават никакви петна.
С готовите смеси няма изчакване да пусне цвета. Освен това до колкото помня отзад си имаше точни инструкции. Преди време си бях взимала с идеята да ставам кестенява, но така и не я ползвах и я подарих на една приятелка  Laughing
Кума Лиса няма как да станеш, ако косата ти не е много светла/побеляла. Иначе белите ти косми ще са по-светли и рижави.
Престрашавай се и скачай в клуба  Hug сигурна съм, че косата ти няма да съжалява.

# 670
      Мерси Нощен ястреб ! Естественият ми цвят си е тъмен кестен, имам си бели коси. Мен ако питаш не са малко, но  това боядисване с химия ми идва в повече понякога. Първата крачка е направена,  щом дойде къната и аз скачам в клуба при вас. Ще пиша непременно как се е отразило на косата ми.

# 671
  • София
Моят опит.
Ако не се омажеш с възелин, ще ти се боядиса неприятно кожата.
От плочки и т.н. се маха лесно.
Правила съм  св. кестенявата по описание на опаковката - съвсем подробно, а и в сайта го има. Т.е. без никакво изчакване, чудесно си ставаше. Покриваше ми и бели коси , естествено те са по-оранжеви, но до Кума Лиса няма как да стигнеш при естествен тъмен кестен(освен ако сега не си химически изрусена или нещо такова), дори и с чиста къна да се омажеш.

# 672
         Angel_Dust, поддържам си естественият цвят с химическа боя , т.е. тъмен кестен. Благодаря и на теб за съветите, всички те са ми от полза !

# 673
Аз се мажа със зехтин, направо си омазвам цялото лице, чудесно ми се отразява, направо 2 в 1.

# 674
  • София
не попива ли много бързо зехтина?

Общи условия

Активация на акаунт