Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 744
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
lilis не мисля, че има проблем да ползваш бирнгараж, даже и др. индийски билки. Маската с брингараж се слага в корените и няма как да попречи на оцветяването с боя. Само ако си със светла коса имай предвид, че при по-честа употреба може да потъмни леко косата.  Peace

..............

NoshtenYastreb
, благодаря за споделеното Simple Smile

# 646
  • Пловдив
Есенция лимонова каква е целта на маската с амла за лице? Има ли противобръчков ефект при първи мимически бръчки?
За миризмата напълно те разбира Sick аз за коса като я ползвах, чак ми се гадеше на моменти.

От сайта на Хенафокс: Амла притежава почистващо, ексфолиращо, антиоксидантно, антибактериално действие.

# 647
  • Sofia, Bulgaria
Есенция Лимонова благодаря ти  bouquet Ще потърся информация за маски за лице с амла.

# 648
  • София
Да се оплача, на последното къносване добавих, няколко нови билки, увеличих касията и намалих индигото.... за съжаление, корените не ги хвана къната. Имаше лек оттенък седмица-две и на третата, все едно не съм се къносвала, съвсем светли са  ooooh!

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 00:41 от nad_tab

# 649
  • Пловдив
nad_tab, защо си увеличила касията? Тя нали в крайна сметка не дава цвят?

Прочетох една статия за изкуствен тен с къна. Аз съм много бяла и мисля да се пробвам на краката  Mr. Green к'во най-много да ми станат червени Joy

# 650
По-скоро оранжеви и то не за дълго. Laughing

# 651
  • София
nad_tab, защо си увеличила касията? Тя нали в крайна сметка не дава цвят?

Прочетох една статия за изкуствен тен с къна. Аз съм много бяла и мисля да се пробвам на краката  Mr. Green к'во най-много да ми станат червени Joy

Да стане по-светъл цвета, че ставам все по-тъмна и корените ми излизат вече светли, а не искам рязка граница.

Довечера ще се къносам с касия с малко къна, индиго и амла, да видим какво ще стане  newsm78

# 652
Над, цветът ти е много наситен и красив, дано успееш да го поддържаш!
Аз като почти без опит, исках да попитам точно за потъмняването...понеже цвета ми е сравнително светъл и си е наситено оранжево, сега като тръгна пак да се къносвам, заради растеж, да мажа ли дължините или няма смисъл и да пробвам повече към корените да е намазаното? Страх ме е, че ако мажа и дължините всеки месец ще потъмнеят, има ли такава опасност?
Много ми е непознато още къносването и ми е страшно.

# 653
  • В полите на Пирин планина
setony , определено има опасност да потъмнеят дължините. Не нанасяй всеки път по тях, а наблягай на корена, ако успееш. Аз все не успявам, но моята коса е доста по-къса.

nad_tab, а все пак оцветиха ли се корените? Ако-да, то може да пробваш да свалиш малко цвят от дължините.

# 654
setony , определено има опасност да потъмнеят дължините. Не нанасяй всеки път по тях, а наблягай на корена, ако успееш.
Ии, чакаме снимка после.  Simple Smile

# 655
Lady Brinne , благодаря ти много за отговора  bouquet , ще опитам само корени.Даже ще поотложа още, няма рязка граница и си е добре цвета за момента, около три седмици са минали.
Леми, ама разбира се  Hug

# 656
  • Sofia, Bulgaria
Изпуснала съм косата на nad_tab  Tired

Момичета нахълтвам набързо с един, два въпроса.
До сега съм ползвала натурална къна, без индиго. Чудя се евентуално да мина малко повече към кестенявото, та въпросът ми е следният, след като съм къносвана (последно преди около 10тина дни), може ли директно да слагам индиго или пак да го смеся с къна?
По това което съм чела в темата, би трябвало да може направо с индиго, ама все пак никога не съм ползвала и предпочитам да питам, ако реша да го правя да знам.  Peace
И още нещо, от вас съм чела, че индигото се отмива по-бързо, т.е. мога ли да очаквам, че в някакъв момент ще се отмие напълно и пак ще си остана само "по къна"  Laughing  или не се отмива напълно?

# 657
  • Пловдив

nad_tab, а все пак оцветиха ли се корените? Ако-да, то може да пробваш да свалиш малко цвят от дължините.

Т.е.? Дължините да станат по-светли ли? Тъй като мен ме интересува именно това. Миналата година се направих с една 3-ка от безамонячна боя, а тя си излезе почти черна и оттогава се мъча да се изсветля.

# 658
  • The point of no return
NoshtenYastreb - индигото може и без къна да се ползва. Нанася се веднага и не чакаш като къната да отдели цвят. Няма нужда и да се стои по 2-3 часа, за да хване. Иначе пада доста бързо, след 2-3 измивания при мен поне.

# 659
  • В полите на Пирин планина

Т.е.? Дължините да станат по-светли ли? Тъй като мен ме интересува именно това. Миналата година се направих с една 3-ка от безамонячна боя, а тя си излезе почти черна и оттогава се мъча да се изсветля.

Да - примерно с маслени маски и загряване и/или маска с вит.С.

Общи условия

Активация на акаунт