Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 734
  • 770
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
nad_tab , един час. Нанасях на леко влажна коса.Доста е разпространена в интернет.

# 736
  • Sofia, Bulgaria
Потвърждавам, че маската с вит. С действа много добре за сваляне на къна и боя. Който се притеснава от стоенето с шампоана, може да се замени и с маска/балсам, но при мен лично ефекта е налко по-слаб така.
Аз все още се чудя и обмислям дали да мина в кестенявите нюанси с индиго Laughing
Да питам ако си правя маски с Амла дали мога да очаквам леко потъмняване на цвета?

# 737
  • Пловдив
Аз за първи път оставих да предстой два дни къна направена .
И да ви кажа е добре .Станах много наситено червено ,както исках .
За лятото няма проблем ,но за зимата не ми е ок .

# 738
За съжаление, след още един опит днес, ще се откажа от билковите бои. Хем не ми покриват добре белите коси, хем миризмата ми е много неприятна и макар че канелата наистина върши много добра работа, все пак я усещам. На всичкото отгоре този път дали от понеделника, дали от етеричното масло (направо се олях, ливнах сигурно към 40-50 капки), ме връхлетя едно зверско главоболие. Не ми се искаше да се връщам към амонячните бои, но май нямам друг вариант.  Sad

# 739
понеже съм лаик, каква е разликата между къна за рисуване и за коса? всъщност има ли проблем да ползвам такава за рисуване върху косата си?  Thinking

# 740
  • В полите на Пирин планина
понеже съм лаик, каква е разликата между къна за рисуване и за коса? всъщност има ли проблем да ползвам такава за рисуване върху косата си?  Thinking

Една и съща е. Можеш да я ползваш за коса.

# 741
  • най-шареното място
Дидичка, на чиста коса, определеш цвета и покривността след ден два и по-умерено с етеричните масла /5-6 капки макс./ - те навлизат в кръвния поток. Пробвай пак. Ще се получи най-вероятно.

# 742
  • София
За съжаление, след още един опит днес, ще се откажа от билковите бои. Хем не ми покриват добре белите коси, хем миризмата ми е много неприятна и макар че канелата наистина върши много добра работа, все пак я усещам. На всичкото отгоре този път дали от понеделника, дали от етеричното масло (направо се олях, ливнах сигурно към 40-50 капки), ме връхлетя едно зверско главоболие. Не ми се искаше да се връщам към амонячните бои, но май нямам друг вариант.  Sad

Етерични масла, никога не съм добавяла, каква е идеята освен да скрие аромата на треви  newsm78

Аз се къносах с обичайните къна/касия/индиго/амла/алое/канела, измих косата с дълбоко почистващ шампоан, подсуших и нанесох обилно от средата на дължините кокосово масло след това къната и измих само с вода, после хидратираща маска и пак вода. Доволна съм,  косата е 3ти ден чиста, а преди да започна да се къносвам, миех през ден  ooooh!

# 743
  • най-шареното място
...
Аз се къносах с обичайните къна/касия/индиго/амла/алое/канела, измих косата с дълбоко почистващ шампоан, подсуших и нанесох обилно от средата на дължините кокосово масло след това къната и измих само с вода, после хидратираща маска и пак вода. Доволна съм,  косата е 3ти ден чиста, а преди да започна да се къносвам, миех през ден  ooooh!
Като изключим дълбоко почистващия шамоан /не се сещам даже за пример за такъв/, с тази схема при мен къната оцветява дрехи и спално бельо. За гребен/четка да не говорим. Как избягваш това?

# 744
  • София
...
Като изключим дълбоко почистващия шамоан /не се сещам даже за пример за такъв/, с тази схема при мен къната оцветява дрехи и спално бельо. За гребен/четка да не говорим. Как избягваш това?

Дори кожата не ми е боядисана... омазвам хубаво чело/врат/уши със зехтин и след като нанеса къната избърсвам навсякъде където съм се изцапала, скъпия помага  Laughing

Боядисвам се винаги с тъмна тениска, изпира се без проблеми. Използвам къна/билки на Хена Фокс.

Защо гребен/четка? Аз разресвам косата докато е мокра с четка за мокра коса, моята е от тези и докато нанасям къната с ръце с ръкавици, не използвам гребен.

Дълбокопочистващия шампоан, който използвах е този.

Повечето марки имат подобни, тъй като къната е протеин, я възприемам като протеинова терапия, а преди подобна терапия се слага дълбоко почистващ шампоан.
Другия, който ми харесва е този на Редкен http://www.feelunique.com/p/Redken-Hair-Cleansing-Cream-300ml

# 745
  • най-шареното място
Мерси!
Имах предвид, че изплакнатата с вода коса оцветява. При къностване аз не се мажа с мазнина и пак всичко е ОК. Но дрехи и чаршафи цапа. Гребенът като решиш - остава къна по косъма.

# 746
  • София
Мерси!
Имах предвид, че изплакнатата с вода коса оцветява. При къностване аз не се мажа с мазнина и пак всичко е ОК. Но дрехи и чаршафи цапа. Гребенът като решиш - остава къна по косъма.

Факт е, че не цапа, като я измиеш хубаво. Първо с вода, докато не потече чиста, после нанасям маска, стоя 10-15мин. и пак отмивам.

В нета, на много места пише, че къна/индиго не трябва да се мият с шампоан 48ч. след нанасяне и установих че на моята коса така е много по-трайно. Единственото което изцапах преди време,  беше едно бяло, кожено яке и то от индиго с леко зеленикав оттенък, къната при мен не цапа изобщо, може би защото е малко  newsm78
Сместа която забърках, последния път  30гр. къна/30гр. касия/30гр. индиго/20гр. амла/5гр. алое/10гр. канела

# 747
  • София
Аз и без маски и допълнителни плакнения нямам проблеми с цапане след това. (само като я къпя после пуска известно време още цвят, но чаршафи, кърпи и дрехи  никогат не ми е цапала).
По гребен и четка също не остава... може би много малко я плакнеш.

# 748
  • Пловдив

Етерични масла, никога не съм добавяла, каква е идеята освен да скрие аромата на треви  newsm78

Извинявам се, че питам, но не ми стана ясно. Първо миеш, след това от средата нанасяш кокосовото масло и след това къносваш. Ако това е правилният ред искам да попитам хваща ли хубаво на намазаната с масло коса?

# 749
  • София

Извинявам се, че питам, но не ми стана ясно. Първо миеш, след това от средата нанасяш кокосовото масло и след това къносваш. Ако това е правилният ред искам да попитам хваща ли хубаво на намазаната с масло коса?

Да, първо измивам, след това нанасям масло и след това къна. Хваща перфектно, без да пресушава краищата на дългата коса. Преди да слагам масло, краищата след къна се изсушаваха.
При мен проблема е да хванат корените, където има и бели коси, а дължините и без това си имат доста натрупана къна.

Ще снимам тези дни, как се е получило  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт