Къната, билките и всичко останало - Тема 9

• 75 738
  • 770
  •   1
Отговори
# 45
  • В полите на Пирин планина
И аз се запалих по препоръчания шампоан на блокче на "Сапунена работилница" и тази вечер ще си го взема от жената, което ги прави. Ще го пробвам и ще пиша.

По отношение на къните имам пак въпрос. Косата ми е тънка, но обеммиста и е дълга до под раменете. Едно пакетче на Хенафокс (това ме посъветвахте, това ще мажа) ще стигне ли или количеството е малко?

Според мен може и да ти остане даже. Но може да замразиш във фризер, ако стане така.

# 46
ДидиБиди, до сега винаги си правех някакви смеси на око, последният път се боядисах със светло кестенявата и около 30% брингараж. Сега няма да слагам брингараж, и ще видя какъв ще е резултата.

Аз май писах за моят шампоан, в момента ползвам на Веледа бебешки душ гел/шампоан, защото много се наплаших от алергичната реакция която ми се случи. Но съм страшно доволна от него:
Скрит текст:

А маската си я бях поръчала преди, и наскоро започнах да я използвам, корейска е и съм влюбена в нея. Така подрежда и приглажда косата ми, че няма нужда после да я изправям с преса или сешоар  Crazy  Heart Eyes
http://www.misshaus.com/bath-body-hair/treatment/procure-intensi … ng-treatment.html

# 47
  • София
Привет на всички  bouquet

Малко Сладко Коте
Добре дошла! Какво те притеснява относно къносването?
Общо взето всичко ме притеснява Simple Smile
Имам тъмно кестенява коса, ще ми се да стане нещо с червени отблясъци, защото съм почти сигурна, че огнено червено няма да постигна Simple Smile Каква къна трябва да взема? Предпочитам да е готова смес, защото тези билки за пръв път ги чувам. Също тези маслени маски - нямам представа какви са... Абсолютно начинаеща съм и това е...

# 48
  • При децата ми
Lemy, как става поръчването от този сайт? Никога нищо не съм поръчвала от чужбина, а толкова неща съм си харесвала! И още защо се слага брингараж в сместа?

# 49
Хриспа, поръчахме от Ибей, там е пълно с корейски продавачи.
Брингараж сложих ей така, за експеримент.

# 50
Благодаря за новата тема  bouquet

Аз напоследък все решавам импулсивно да се къносвам и експериментирам с бърза оксидация. Последно държах къната към час и малко във фурната на 60 градуса и пусна цвят, след това покри добре. Аз имам и няколко бели косъма де, не съм добър ориентир, но се получи много приятен оттенък. Смесвам касия:къна=50:50 и на светло-кестеняв цвят дава приятен рижавеещ, конячен оттенък.

За къносването на чиста коса - никога не съм го правила. Винаги се къносвам като съм за къпане, дори наскоро пробвах и след маслена маска - пак стана, но по-светъл цвят.

За момичетата с тънки коси да кажа като притежател на такава - по-добро уплътняване на косата от къна и кокосово масло досега не съм намерила. Още под дуща се усеща двойна косата  Peace

За миенето на косата - преди около 4 години реших да откажа шампоаните, но подчертавам масовите, тъй като тогава и през ум не ми беше минавало да ползвам професионални такива. Минах през какво ли не - къпане с хума, нахутено брашно, шикакай, сапунени ядки. След това дълго време ползвах единствено правени от мен сапуни на принципа на тези от Сапунената работилница. Наскоро реших да опитам отново с шампоани, но такива с по-изчистен състав и съм много доволна от продуктите на Фитокод, както и на професионалните O'right. За в бъдеще смятам да съм на такава смесена грижа, засега косата ми се чувства много добре.

И се извинявам за чаршафа  Hug

# 51
по-добро уплътняване на косата от къна и кокосово масло досега не съм намерила. Още под дуща се усеща двойна косата  Peace

Кокосовото и къната да се смесят при нанасяне? (Ако да, в какво съотношение). Или говориш за отделната им употреба?

# 52
Вип-че, най-вероятно по отделно.  Peace
Не, че не може да се сложи масло в къната, но някои момичета се оплакват от по-слабо покритие.

# 53
 Mr. Green Mr. Green Значи правилно употребявам.
Е, не съм си усетила косата още двойно, но сигурно и това ще стане. Sunglasses

# 54
  • Варна
по-добро уплътняване на косата от къна и кокосово масло досега не съм намерила. Още под дуща се усеща двойна косата  Peace

Кокосовото и къната да се смесят при нанасяне? (Ако да, в какво съотношение). Или говориш за отделната им употреба?
Аз в началото слагах на билковата смес 2с.л кокосово масло за омекотяване.Не бих казала, че е влияело на покривността, но всяка коса е различна. Колкото е по-здрава косата, толкова по-добре хващат къните и боите - зависи от това колко е пореста структурата на косъма.

# 55
Аз се боядисах със светлокестенявата и косата ми стана доста тъмна, а там където не е побеляла направо бие на черно. Какво ли би станало с кестенявата и тъмнокестенявата.  Rolling Eyes

# 56
..::V.I.P::.. и двете съм пробвала, но по-голям ефект от кокосовото масло има, ако се стои повече време с него, а аз къната я държа по два часа. Точно затова бях решила да пробвам върху намаслена коса да се къносам - бях се омацала с маслата от предната вечер.

# 57
Здравейте, прочетох всички теми за къната в търсене на натурален продукт за боядисване на моята почти черна от боите коса. Цветът ми харесва не искам да го променям и днес се боядисах с тъмно кафявата билкова боя на hennaFox, но не ми покри белите коси, които са около 20%. Продължавам да търся начин за справяне с бялата коса. Четох за къносването в две стъпки, но ми се видя трудно и дълго за начинаещ като мен. Моля ако някой е успял да ми даде съвет, за да не използвам повече химични бои! Hug

# 58
  • София
Вчера се боядисвах със смес от къна, индиго и амла, стоях около 7-8 часа и на финала получих сърбеж на скалпа, отзад на тила. Направо не е за вярване , от къна ... на някой да му се е случвало?

# 59
Вив, амлата доста пресушава, може би от нея. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт