Бременни чужбински мами -3

• 15 904
  • 240
  •   1
Отговори
# 135
Ох, момичета - май и при мен се вижда края ooooh!
Днес получих първите си две контракцийки Mr. Green и утре ще стягам багажа Wink

Добре дошла на Bimba24 и ти пожелавамлека бременност и едно сладко бебче през ноември Heart Eyes

# 136
Ох, момичета - май и при мен се вижда края ooooh!
Днес получих първите си две контракцийки Mr. Green и утре ще стягам багажа Wink

Добре дошла на Bimba24 и ти пожелавамлека бременност и едно сладко бебче през ноември Heart Eyes

Мале Дидка ти хич ли нямаше контракции досега?! Shocked Аз явно съм голяма късметлийка тогава Rolling Eyes
От началото имам контракции, а тези два дена лежа нон-стоп, и бебето рита тооочно когаот имам контракции най-силно и съм фантазия.  Sick

# 137
Мишенце, пази се много! Не ти ли изписаха магнезиев препарат?

Не, не ми изписаха магнезий, но последните 2 дена болките се усилиха и след консултация с Бг гинеколожката ми сама си ги изписах. Гледам и да лежа и да си почивам много, когато е възможно.

# 138
И аз нямам контракции.Имах около 30 седмица,2 пати втвардяване на корема и това беше.Искам да ви кажа,че ваобще не мога да спя.Само придрямвам и в тези 15 мин,в които придрямвам санувам само глупости сварзани с раждането....и то все гадните неща.Много ме е страх,имам чувство че сам в предродилна депресия,и само за раждането мисля-колко много ще ме боли и т.н.Понякога се чувствам някак си мрасна,не мога да го определя това чувство....но е много странно и кофтарско..дори и си поплаквам Sad

# 139
   Nadejda - общо взето, само дрехи за мен и бебето за излизане от болницата и нощници, ако искам по-красиви, че техните били много "болнични". Simple Smile Също възглавница/и от къщи, ако си имам някоя любима или удобна. Хигиенни материали и бельо осигуряват и за двамата (тримата, четиримата и т.н. Simple Smile). Аз ще си взема и халатче. Предполагам, че стандартите на болниците не се различават много. Wink
Надежда, Аннамаринова, вземете си удобни дрешки, с които си седите по принцип в къщи.
Обстановката в отделенията по принцип е доста семейна и аз лично се чувствах много удобно с домашни дрехи вместо с пижами.
Не знам как ще е в клиниките, които сте избрали, но при нас сутрин закуската беше на бюфет и имаше ядене на корем. Падаше лаф с другите родилки и можехме да си возим бебетата с нас в кошчетата.
Вземете си и книжки за четене или любими списания.  Един съвет от мен - оставете посещенията на родата за в къщи. Много е досадно като се помъкнат с подаръци и букети, особено в моменти, когато искате да починете или да кърмите. Аз обикновено изчезвах в стаята за кърмене - там не дават на никой, дори на таткото, да ти досажда.
Ако има парк край болницата и времето позволява - вземете си кенгуру или слинг и излизайте на разходки.
Повечето клиники имат възглавници за кърмене и ти връчват една още в родилна зала - няма нужда да мъкнете от къщи. За бебето имат всичко, носете му само кат за изписването.

Питанка към всички бремелинки и вече родили - искате ли към закованата тема "Бебе" да направим списък "Какво да носим с нас в родилното" за различните страни?

# 140
   Arwen, хубава идея за "какво да носим с нас"! На мен списъка за бебешки неща от онази тема ми върши чудесна работа, стъпка по стъпка. Simple Smile
В клиниката и аз забелязах , че жените бяха с домашни дрехи. Simple Smile Яденето също е на корем и в стая с бюфет, много уютно. А мойта рода, слава Богу,
се състои само от един брой съпруг! Simple Smile Надявам се, докато се докарат от България настоятелните ми роднини, вече да са ни изписали. Simple Smile
   п.п. Не мога да се ориентирам за подходящ слинг - четох резултати на Ökotest и съм отчаяна - хубавите са адски скъпи... В и-бей е същата работа,
дори и с употребяваните... Някой, ползвал, може ли да ме насочи към не толкова скъп като Дидимос и пак да е що-годе ОК? Мерси!

# 141
Анна, моята акуШерка ми препоръ4а Premaxx BabyBag, има го в каталога на Baby Butt и е 60 ?. Подобно на слинг е, оба4е не се мъ4иШ да го върzваШ по определен на4ин. Ли4но аz бих иz4акала с покупката, ние в събота ходихме с малката да иzбираме кенгуру и вzехме Baby Bjoern Active, много сме доволни zа сега. В магаzина нямаха бейби бег и не исках да го купя по каталог беz да съм го пробвала...

За болницата, аz си носих само дрехи zа мен (беz гаЩи, дават ти еднократни) и тоалетни принадлежности. Силно препоръ4вам на вси4ки да си вzемете самостоятелна стая, ако имате такава въzможност (все пак е въпрос на пари, моята струваШе 100 ? на ден). Постоянна влиzат и иzлиzат санитарки и лекари в стаите, майките съЩо ги викат, гости, пла4еЩи бебета....4овек трудно си по4ива в такава обстановка, дори и аz в самостоятелната ми стая. ИмаШе телевиzор, но само веднъж преz 6те дена съм го вклю4ила, книгата ми съЩо не съм и я погледнала, време не ми оставаШе. В стаята zа кърмене пуснаха и баЩите, но имаШе и отделна стая zа майките, които не искат да кърмят пред мъже.
И при нас бебетата бяха 24 4аса при майките, а бяха каzали 4е винаги можем да ги оставим и на сестрите zа да се наспим. Наяве оба4е хи4 не искаха да ги вzемат...... Само след операцията ми една дежурна появи малко милосърдие с мен, но ако не бях оперирана и ако не й говорих на корейски  Wink  (тя беШе от Корея) не zнам да ли ЩеШе да я вzеме....

# 142

п.п. Не мога да се ориентирам за подходящ слинг - четох резултати на Ökotest и съм отчаяна - хубавите са адски скъпи... В и-бей е същата работа,
дори и с употребяваните... Някой, ползвал, може ли да ме насочи към не толкова скъп като Дидимос и пак да е що-годе ОК? Мерси!
Да ти кажа аз точно на Дидимос ползвах, но си го купих за 30 евро от един базар за детски неща употребяван.
Колкото по-малко цветове има, толкова са по-евтини. Не е важно да е на Дидимос, мисля, че и Щорхенмюле(Storchenmuehle) правят от същия плат. При вас няма ли организирани базари на детски неща или на някой битак (Flohmarkt) - там също би могла да намериш.

# 143
   Има Фломаркт от време на време, не че съм се разбързала де. Wink Аз знам за Storchenwiege, Storchenmühle са седалки за кола.
   Аа, Татяна, аз съм в шах - за какви пари става дума??

# 144
   Има Фломаркт от време на време, не че съм се разбързала де. Wink Аз знам за Storchenwiege, Storchenmühle са седалки за кола.
   Аа, Татяна, аз съм в шах - за какви пари става дума??
Да, права си, извинявай за грешката.
Аз не съм пробвала това кенгуру на Бейби Бйорн, за което говори Татяна, но мога да сравнявам просто кенгуру и слинг от личен опит. При кенгуруто презрамките имат една ширина и с течение на времето почват да ти се врязват в раменете. Не стават за дълго носене. При слинга можеш за ширина на презрамката да ползваш цялата ширина на плата и така се разпределя тежестта доста по-добре. Освен това в слинга бебето е плътно до тялото ти и не се свлича гръбнака му, което се получава при кенгуруто.
Пак повтарям - не съм пробвала модела на Татяна, може да е по-добър в това отношение.
Аз лично ако трябва пак да избирам, бих се спряла на слинга. А възлите не са толкова сложни.

# 145
И аз нямам контракции.Имах около 30 седмица,2 пати втвардяване на корема и това беше.Искам да ви кажа,че ваобще не мога да спя.Само придрямвам и в тези 15 мин,в които придрямвам санувам само глупости сварзани с раждането....и то все гадните неща.Много ме е страх,имам чувство че сам в предродилна депресия,и само за раждането мисля-колко много ще ме боли и т.н.Понякога се чувствам някак си мрасна,не мога да го определя това чувство....но е много странно и кофтарско..дори и си поплаквам Sad

Меган, прочети тези две темички, мисля че много ще ти помогнат за справяне със страха!  bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119.0;all
 и
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=99214.0;all

# 146
Аз пък съм позитивно настроена за раждането, засега... Като по4не да боли може да запея друга песен  Crazy

Ина4е сънищата ги имам. Ве4но ми изти4ат водите или нещо на бебето не му е комфортно.  Crazy Но го отдавам на факта, 4е съня ми не е спокоен заради постоянното напрежение  в костите и болезненото обръщане от страна на страна. Знаете как е  Crazy

Дидке, а ти истински контракции ли имаш? Аз само Бракстън-Хикс досега. Даже и болката в срамната кост още не съм усетила. Ина4е ме болят таза и корема, но отстрани. Кога ли ще дойде и моят момент  newsm78

# 147
Мислех си, защо не споделите за разни " хитри" продуктчета, които сте намерили за раждането?
Масажни масла, топлещи възглавнички, чайчета, кремчета?
Ето аз примерно попаднах на тези:
http://happyhealthybaby.com/catalog.php?category=11
Например ментовия балсам за устни, бях намерила и ментов балсам за крака, чайче и т.н.
Споделете още хитринки, които сте ползвали или още не сте, но са ви направили впечатление!  bouquet

# 148
Аz имам моделът Active на Baby Bjoern който zа раzлика от класи4еския йм модел е с дебели, много добре отплътнени преzрамки и zа това е удобен. На нас ни върШи 4удесна работа, малката когато има колики не иска да лежи, та в слинг не бих могла да я сложа в такъв момент а в кенгуруто се успокоява много бърzо. Но.....цената е 100 ?  Confused

# 149
Аz имам моделът Active на Baby Bjoern който zа раzлика от класи4еския йм модел е с дебели, много добре отплътнени преzрамки и zа това е удобен. На нас ни върШи 4удесна работа, малката когато има колики не иска да лежи, та в слинг не бих могла да я сложа в такъв момент а в кенгуруто се успокоява много бърzо. Но.....цената е 100 ?  Confused
Татяна, аз точно по време на колики съм го носила в слинга и не съм имала проблем да го вържа преди това. Ти изобщо пробвала ли си да го вързваш? Не се опитвам да те навивам, просто питам - все пак избора си е твой

Общи условия

Активация на акаунт