Бременни чужбински мами -3

• 15 909
  • 240
  •   1
Отговори
# 120
   Навихте ме Simple Smile, ще видя като почне курсът да си намеря някоя акушерка! Може би не бива да съм толкова самоуверена.

# 121
   Навихте ме Simple Smile, ще видя като почне курсът да си намеря някоя акушерка! Може би не бива да съм толкова самоуверена.
Като ти гледам лентичката - тамън навреме.
Щото по-късно няма да можеш да се вредиш.
Успех в търсенето и леко добременяване!

# 122
  • Boston, MA
Честито на Рина и на Па-па! Да са ви живи и здрави рожбите!
Някой знае ли какво става със Smily 5q? Teрмина и наближава.

Току-що разконспирирах Смайли в кърмаческия форум - родила е! Да й е жива и здрава дъщеричката!

# 123
Честито на мама Смайли и цялото и семейство за малката душица Wink

ДА са живи и здрави  bouquet

# 124
Честито на Рина и на Па-па! Да са ви живи и здрави рожбите!
Някой знае ли какво става със Smily 5q? Teрмина и наближава.

Току-що разконспирирах Смайли в кърмаческия форум - родила е! Да й е жива и здрава дъщеричката!

Честито на Смайли!  bouquet  Здравичка да и е щерката и само радост в семейството да им носи!

# 125
Здравейте моми4ета,

Бързам да се похваля - днес бях на обиколка на болницата. Мисля, 4е ще ви бъде интересно.

Много съм доволна. 4увствам се по-спокойна. Горещо ви съветвам да се възползвате от тази опция, ако се предлага при вас.
Лекторката се изказа, 4е болницата е стара като база, но на мен ми се стори пове4е от прили4на. Стаите са като хотелски. Нищо общо с подтискаща болни4на обстановка.

Стаите за раждане са с болни4но легло (от тези за раждане с хиляди коп4ета за навигация във всякакви положения), с Lazyboy стол или диван4е за придружители, с баня, телевизор, телефон, разни монитори за следене на плода и майката и т.н. В някои бани има джакузита, в други само вана, в трети само душ. Но навсякъде има база за водна релаксация.
Имаш назна4ена сестра, която дори да не е в стаята, постоянно следи показателите на майката и бебето на монитор другаде. Казват, 4е сестрите излизали от време на време, ако нямаш нужда от тях. Например ако си с епидурал и дремеш. Имаш право не на един, а на двама придружители по време на раждането.

След раждането те настаняват в самостоятелна или полу- (според това, което си готов да заплатиш) или стая с 4 легла (безплатна). Хареса ми, 4е имаш право на един посетител денонощно, а през деня - колкото си щеш. Има и фоайе за посетители - сякаш приемаш гости  Flutter Ами така де, защо трябва да досаждаш на другите родилки с твоите гости?

Епидурала си е като задължителен - използва се в 90% от ражданията. Питат те дали слу4айно искаш да го откажеш, а не дали го искаш.  Hug Епизиотомия се прави само ако е абсолютно наложително. Бебетата са при майките по всяко време. Силно се насър4ава кърменето. Винаги можеш да потърсиш помощ за кърмене. Освен това има 4асове по кърмене, водени от специалисти. Вси4ко това съвпада с моите желания и о4аквания.

Престоя е 48 4аса. Не са привърженици на 24 4асовото изписване, тъй като (по техни думи) бебетата са поспаливи през първото денонощие. Едва през второто денонощие се запо4ва с по-активно кърмене и вси4ки останали грижи около новороденото. Тогава майката има по-голяма нужда от квалифицирана помощ. Даже съветваха бащите да си по4иват в къщи първата нощ (ако имат нужда), за да са на разположение на майката през втората.

Останах с много добри впе4атления и съм положително настроена за най-хубавия момент - срещата с беб4ето!

# 126
Лелеее Гери, ако не знаех какво е - бих казала, че все едно отиваш на хотел Mr. Green
Гледам лентичката ти - не останало много Wink Готова ли си вече?

Пожелавам ти лекички, оставащи седмици и скоро да се радваш на едно сладко бебе Hug

# 127
   Хех, и аз се запознах вече с обстановката в тукашната клиника. Както казва Гери - направо хотел! Simple Smile
Впечатлена съм, въпреки, че мед.сестрата се опитваше да се оправдава, че няма много екстри. Най-добро
впечатление ми направи, че непрекъснато повтаряха, че нищо не се прави без знанието и съгласието на
майката (родителите) и че бяха много мили. За кърменето - спор няма - нямало да ни пуснат да си ходим,
преди да се науча да кърмя! Grinning Имам си и книжка с текстове от ЛаЛечеЛига. Simple Smile

# 128
Мерси на всички ви за пожеланията Hug

Раждането мина добре, в 12 вечерта ми започнаха контракциите на всеки 10 мин, след около час станаха вече на 5 мин и тръгнахме към болницата.
Там като ме прегледаха бях вече с 3-4 см разкритие, влязох във водата, от което контракциите се усилиха още повече. Когато започна да става много болезнено излязох от водата и започхах да дишам ентонокс (газ), който имаше страхотен ефект при мен, отнасяше ме в облаците и болките се понасяха по-леко.И така малката принцеса се роди в 7 сутринта.
снимка

Честито, Рина! Да ти е жива и здрава, само усмивки с нея ти пожелавам!  bouquet

Пиши като можеш как реагира другото ти "бебе" - кученцето. То сега е най-големият зор де и не знам колко време ще имаш за форума - и аз съм така, и ние имаме и добри дни, и лоши дни - още се разучаваме един друг. Но са толкова сладки сега, нали?

Мерси
Кученцето е добричко, тя като се разплаче и то ходи до кошчето да провери какво става.
Много е мило, понякога ме ядосва, но бързо ми минава.

И ние сме така- добри и лоши дни, първата семица ми беще много трудна, не знаех къде се намирам, но вече свиквам, още повече че няма баби да помагат, само двамата с мъжът ми, но той работи и аз по цял ден се занимавам с бебето.

Честито на всички нови мами, а на очакващите успех и леко раждане.

Последна редакция: нд, 14 май 2006, 18:13 от Rina

# 129
Здравейте,
аз отдавна не съм се отчитала тук. Повечко в отчетната темичка за номври пописвам...

При мен какво ново - бременноста ми напредва бавно и трудно. Поотминаха странните миризми и повръщането, което е добре. Но постоянните ми болки са налице всеки ден, особено вечер. Гинеколога ми смята че болките са нормаллни, карала съм "класическа бременност", както се изрази той.Аз си мисля че болките ми са от контракции, така си чуствах контракциите предната бременност, но все пак не съм лекар..доверявам се на компетентната му преценка (ама  и силно се съмнявам). Лошата новина е че имам скъсяване на шийката на матката, така че трябва да лежа много и да си почивам. Това не винаги е възможно с баткото, но се старая.
Доста съм разочарована от следенето на бременността тук. Доста през пръсти гледат на всичко. Изуми ме, че последния месец практически няма прегледи...евентуално един на термина (гинекологичен преглед и слушане на тоновете).
Упсях да се запиша в болницата в която съм решила да раждам - има добра репутация в града. Дано наистина да е така..

Доки ми разреши и пwтуване до БГ и сега с нетърпение чакам датата на полета.

Честито на скоро родилите мамчета и леко мътене на останалите !

# 130
здравейте,
аз съм Деси и съм по4ти на 25.Омъжена съм в Италия и о4акваме на6ето беб4е на 26 ниември.
Радвам се 4е има такава тема и 4е 6те можем да споделяме бременностите си с вси4ките им екстри  Laughing
Целувки от хубава Италия
  bouquet

# 131
Деси (Bimba24),  добре дошла.
Лека бременност Hug

# 132
Scarlett-Elizabeth е страхотна кукла, Рина да я цункаш от мен!!!   love001

annamarinova, казаха ли ти какво да сложиш в куфара за болницата? И аз ходих на обиколка в клиниката, но забравих да попитам.  ooooh!

Днес ми е първи работен ден след 3 седмици болнични. Имах контракции и скъсяване. Сега съм по- добре вече, но доста полежах и доста хапчета изпих.

Мишенце, пази се много! Не ти ли изписаха магнезиев препарат?

Bimba24, добре дошла и лека бременност!

# 133
   Nadejda - общо взето, само дрехи за мен и бебето за излизане от болницата и нощници, ако искам по-красиви, че техните били много "болнични". Simple Smile Също възглавница/и от къщи, ако си имам някоя любима или удобна. Хигиенни материали и бельо осигуряват и за двамата (тримата, четиримата и т.н. Simple Smile). Аз ще си взема и халатче. Предполагам, че стандартите на болниците не се различават много. Wink

# 134
Здравейте момичета,
И аз бях на ориентация в болницата, но няма да описвам подробно, защото е 1:1 с това което Gery R. е писала  Simple Smile И тук също не правят рутинни епизиотомии, освен ако не е належащо. Бебето си е при майката непрекъснато. Честно казано болницата приличаше по скоро на хотел. Останах много доволна и съм настроена много позитивно за предстоящото.
Rina, честито бебче, да ти е живо и здраво ! Голяма сладурана е Hug
Наде, и на нас ни казаха че осигуряват повечето неща - нощници, хавлии, гащи, памперси. Но идеята за халат е много добра, особено ако носиш болничните халати, да не ти се вижда всичко отзад Laughing. И аз ще си взема допълнително възглавница, също някакви гримове, четки и паста за зъби, дрехи за бебо,мен и тати. Фотоапарат и тефтер с телефоните на близките и приятелите.
Топка ще си нося, от тези големите, които има по фитнесите. Всички много ги хвалят и казват че помагат много. 
Леко бременеене на всички и успешна седмица     bouquet

Общи условия

Активация на акаунт